Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (352)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nic moc, odpudivá animace postaviček(animace lokací je fajn) s laciným a nevtipným pokusem o napodobení South Parku. Ani jednou jsem se nepousmál, ale naštěstí velký průšvih lehce zachraňuje poslední půl hodina, která je aspoň koukatelná. A vypravěč mě hodně lezl na nervy. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky… ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Solidní vyvažovadlo mainstreamovým animákům, v nichž je vždy rodina základ státu, světu vládne láska a z hlavních hrdinů sálá lidské teplo. Terkel je v podstatě cynická blbůstka undergroundového střihu, které by rozhodně slušela o chlup lepší animace, pestřejší výtvarná stylizace postav a ve finále i lepší story. Místo na slunci si zaslouží, ale nic smysluplného v tom nehledejte. Český dabing zaslouží pochvalu - jednak za výtečné obsazení (Filip Švarc, Marek Eben...), "jadrné" dialogy i parádní přebásnění songů. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Vlastně moc nechápu, proč si čeští producenti dali tu práci s dabingem a distribucí tohoto filmu. Slabá animace by mi ani tak nevadila, ale problém je, že v 75 minutách je toho k zasmání opravdu málo. Film je sice úsměvný, ale ne vtipný. Hlavní pozornost tak na sebe paradoxně strhává mnou vždy zatracovaný dabing. A to by asi být nemělo. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Hnus. Tenhle film si asi myslí, že tím jak je jiný a odvážný že bude dobrý. Bohužel jeho tvůrce musím zklamat, ale není tomu tak. Nedá mi to a musím absolutně zkritizovat grafiku a animaci. Tohle bych zvládnul snad i já! Hrozně nepřirozené pohyby, modely primitivní, pohyby kamery hrozné. No prostě se na to nedalo dívat. Kvůli tomu dávám jen 40%. Příště bych prosil neco snesitelnějšího. Když vidím jak skrz sebe prostupují objekty jakoby nic, jenom tak. Měli to rovnou udělat 2D a bylo by. No dost hanění, stačí že za vše mluví hodnocení. Tady mi forma obrazu úplně zkazila zážitek z příběhu - a to by se stávat nemělo. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dost zběsilá záležitost na jednorázové pobavení, čekat od toho víc nemá smysl. S tím, že výsledný dojem se asi hodně odvíjí od míry otrlosti, jíž jste vybaveni. Divákům, kteří trpí po této stránce deficitem, bych Terkela asi moc nedoporučoval, na to je to příliš přisprostlé a nekorektní. Pokud si v tom ale libujete, můžete se docela dobře pobavit - osobně jsem se místy chechtal více než dost. Zábavu ale bohužel hodně sráží dolů příšerná animace, na kterou je skoro utrpení koukat. Plus děsný český dabing - sehnat to v originále se mi nepodařilo. Nakonec bych to viděl asi na 3 hvězdy, s tím, že je tenhle film ale možné skoro hodnotit libovolně - chápu lidi, kterým to nesedlo, i ty druhé, kteří si to prostě užili - já jsem asi někde napůl. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Během scény ve třídě, kdy třídní učitelka vykládá o výletě, je možné si všimnout, že Terkelova ruka projede židlí. (ČSFD)
  • Terkelův otec Leon na všechno odpovídá slovem "ne" - k tomu navíc pokaždé čte to samé vydání novin. (HappySmile)

Reklama

Reklama