Reklama

Reklama

Terkel má problém

Trailer 2

Obsahy(1)

Pozor – tento film není pro děti!!! Bláznivá komedie o tajné lásce, ”psychovrahovi”, železných tyčích, kanapi a přátelství na zkoušku. Terkel je žákem základní školy. Trochu slaboch, ale jinak ok. Terkel nemá snadný život. Jeho psychopatický strýc Stewart právě napadl dva ostré hochy z Terkelovy třídy, Nigela a Saki. A co uděláte, abyste odvedli jejich pozornost z myšlenek na pomstu? Začnete si dobírat ošklivé děvče z vaší třídy, Tlustou Doris.... Ale kdo by si pomyslel, že ona vyskočí z okna? Že začnete dostávat smrtelné výhrůžky, že nový učitel a milovník zvířat, Justin, nemá tak úplně čisté svědomí, jak by se čekalo, a že vlastně nic není, jak se zdá? Alespoň ne pro Terkela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (352)

Tosim 

všechny recenze uživatele

NE...NE, NE, NE! Tvůrci problém neměli a natočili když ne úžasnou, minimálně zajímavou protíváhu (třeba) South Parku (odpověď myslím ne), prostě takovej přisprostlej animák o mladejch. 70%. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Definice filmařské retardace a dokonalá anti-ukázka toho, jak to ve škole vypadá. Jako jo, jsou tam asi modelové situace odkoukané ze života, ale ten na sílu tlačený wannabe cool styl v kombinací s notně zfušovanou animací, prostě divácké body nenahrabou. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Terkela provázela pověst dánského South Parku, ale skutečnost je trochu jiná. Jestliže záměrně naivní a minimalistická 2D animace u South Parku funguje ve svém výsledku jako velká přednost a jakýsi na první pohled rozpoznatelný trademark, předpotopní 3D animace u Terkela jen dokresluje technologickou zaostalost. Stejně tak prvotní šok a posunování hranic toho, co je na plátně kina (v případě celovečerního filmu) a na stínítku televizní obrazovky (v případě seriálu) možné ukázat, u South Parku vyznělo jako vysoce funkční a skutečně progresivní snaha, u Terkela už je to jen mlácení prázdné slámy. Navíc South Park ve své rafinovanosti funguje jak u diváka mladšího, tak i dospělého, u Terkela se ovšem kvůli jeho prvoplánovosti dospělý divák víceméně nudí. Pokus o satiru a společenskou kritiku se koná jen na úrovni pubertálního humoru, tady je rozdíl oproti South Parku nejmarkantnější. Jestliže u South Parku jsou vulgarismy funkční a mají svůj význam, stejně jako explicitně zobrazované násilí, pak Terkel v tomhle selhává úplně, protože vše výše zmíněné je čistě samoúčelné. Terkel má prostě problém, se kterým si jako divák nevím rady... PS: Český dabing pak dokresluje marnost celého tohoto projektu... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Má to neuvěřitelně debilní animaci a je to takové divné. Jenže pak tam vždycky přijde nějaká hláška nebo gag u kterýho jsem se fakt zasmál. Ty hudební čísla se některý nepovedly, ale po skončení jsem si pobrukoval tvoje matka mrdá za bůra, takže vlastně úspěch. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nebylo tak vostry, jak jsem cekal, ale na druhou stranu se to precejen lisi od tradicnich animaku, kde se poucuje, tady zadna pointa ve stylu musime se mit radi a podobne neni. Trosku me tam rozciloval ten vlezlej vypravec, kuli nemu byl film zbytecne dlouhej, protoze i na tech 75 minut tu je dost slabej scenar. Nicmene animace je cool, vsechny postavy tu sou naprosty dementi, takze jsou vtipny, akorat Terkel mi lez na nervy, pac to byl takovej pochcanek. A nejvostrejsi je strejda a jeho hyper vostra pisnicka o tom, jak pomahal malymu klukovi. Celkove pisnicek tu je dost a jedna lepsi nez druha. Jinak sem tam tu kapka krve ucakne, sem tam tu je naka solidni hlaska a sem tam naka sprostarna, ne nic extra drsnyho, ale pobavi to. A zaverecna pointa byla sice predvidatelna, ale pobavila. Sice jsem se docela slusne bavil, ale na vic jak 3* to neni. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Terkel má problém", ty woe je fakt jako super hustej filmík jak byl řekl nějakej čtrnáctiletej smrad, typický produkt puberťáckého mozku, najde se tu několik fakt dobrých nápadů, nechybí trochu krve, násilí (drsných scén) a fekálního humoru, ale myslím si že tento trochu netradiční ale jinak docela originální dánský animák (nic podobného v tomto žánru, v této zemi a to ani nikdy předtím, nebylo natočeno, a už i tohle je důvod k vyššímu hodnocení) , osloví určitě i dospělého, je tu i trochu tý satiry, a vůbec celé je to neuvěřitelně ujetý, něco ve stylu "South Parku", ale ty dva filmy se srovnávat moc nedají. Co mě zde zaujalo? Cool postavy a charaktery (týpek Jason se svojí posranou trubkou, smažka strýček Stewart, nebo matka Terkela, notorická kuřačka, která svítí i ve dne!), některé humorné scény, dialogy a hlášky, bombová vostrá hudba (rap, hip-hop + Kwong song), super dabing (Eben, Kotek, Izer-ten tu daboval jak strýčka, tak celou Terkelovu rodinu), mírně zklamán jsem byl trochu slabším příběhem a grafikou (3D animací), která mě moc nezaujala, ale budiž, proti gustu... Přes drobné výtky, jsem se i tak s kámoškou královsky bavil, a o tom tento film především byl, a myslím si že svoje poslání i splnil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když všude písou, jak je to originální a vostrý, tak už to od toho člověk trochu očekává a když pak zjistí že to zdaleko tak drsný neni, tak je to docela zklamání. Hlavně teda ze začátku to je čistá nuda, kdy mi zbývalo se jen tlemit těm děsnejm držkám co tam byly, protože všichni vapadali jako hovada, chodili jako hovada a taky tak mluvili. Sprostý to je taky jen tak zlehka a tak se fakt neni vůbec čeho chytit, naštěstí se to pak trošku rozjede a scénka se skokem z okna je docela prdel, krvavaý scénky taky pobaví a konečná pointa je fakt krutá jako sviň. Nicméně sem čekal něco zábavnějšího ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ano, Terkel má problém a vlastně hned dva. Prvním je globalizace a tím druhým technologická revoluce, které spolu zapříčinily, že filmovému fanouškovi se bez námahy dostávají v nejkratším možném čase filmové i televizní novinky z celého světa, takže divák je zmlsaný a je těžké ho něčím překvapit. Terkel totiž nepředstavuje v žádném ohledu světovou špičku. Není tak prošpikovaný hláškami jako Simpsonovi, není tak odvázaný jako South Park, nemá tak promakaný scénář a špičkovou animaci jako velkolepé animované blockbustery od Pixaru nebo Disneye a nemá ani takový artový vizuál a imaginaci jako např. Bartův snímek Na půdě. Přesto není špatný a v podstatě představuje lehký nadprůměr v kategorii animovaných filmů. Určitou potíž představuje cílové publikum, protože tématicky by měl oslovovat starší děti, jenže pro dětské publikum je příliš cynický a krvavý, své dvě děti bych zkrátka na Terkela nepustil, no a pro dospělé je trošku infantilní. Celkový dojem: 60 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Od filmu s ratingem od 15 let čekám víc než sled nadávek, kterých je za 1) málo, za 2) se opakují a za 3) nejsou vtipné. K tomu připočítám mizerný scénář, který by vystačil na jednu A5, zbytečně naaranžovaného vypravěče, neustále narušujícího strukturu filmu, a až na jedno sprosté, leč zábavné číslo, naprosto zoufale uloudanou režii, která délku prodlužuje na dvojnásobek. Dabing je sice vydařený, ale tohle vážně nezachrání ani Marek Eben se svým uhlazeným hlasem. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nic moc, odpudivá animace postaviček(animace lokací je fajn) s laciným a nevtipným pokusem o napodobení South Parku. Ani jednou jsem se nepousmál, ale naštěstí velký průšvih lehce zachraňuje poslední půl hodina, která je aspoň koukatelná. A vypravěč mě hodně lezl na nervy. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky… ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Co si o tomhle danimáku myslet? Animace dost těžko strávitelná, ale rozhodně propůjčuje snímku punc originality, srandovní chvilky střídají nudné pasáže, slabší písně výborné kousky... Většina postav je ale docela zajímavá (Terkelovi rodiče v první řadě :-)) a mnohé gagy jsou stejně povedené jako originální (třeba smůla malé Terkelovi sestřičky). Když nad tím teď přemýšlím, rád bych si ho pustil ještě jednou - a to je dobrá indície. Poctivé tři kusy, tedy... A Marek Eben by měl víc dabovat... 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Terkel je dost zvláštní animák. Animace je vlastně o ničem, příběh odhadnete během pěti minut a vše je to takové jiné, zvláštní. A dost možná je tohle hlavní výhoda tohoto animáku, který rozhodně není pro děti. Hlášky jsou více méně podařené a stopáž je opravdu krátká, takže nudit se prakticky ani nestihnete. Navíc jsem tento film viděl s českým dabingem, který musím opravdu pochválit, speciálně Marek Eben zaválel. Díky tomu, že na konci bylo přeci jen více hlášek než na začátku a celkově tendence tohoto animáku byla vzrůstající, těch 70 % Terkelovi dám. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Brutalitka. Až poněkud extrémní animák, který srší vtipem a je prošpikován výbornými hláškami. Vyloženě nevím kolik hvězd udělit, ale za pobavení bych dal i za pět, prozatím dávám o jednu hvězdu míň. Uvidíme po dalším podívání. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dost nepovedená a místy i docela trapná evropská variace na South Park a podobné kousky. Vtipy povětšinou trapné, animace podprůměrná (i když chápu, že to na ní stát nemělo) a vulgarismy tady fakt nefungovaly a působily spíše nuceně.30% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

animace je příšerná, ale ne tolik aby mi to mohlo vadit. Samotný děj je až nechutně jednoduchý a předvídatelný, některé vtípky se nepovedli a ani hudební čísla se ve směs nepovedla (jinými slovy, vše důležité je hrozně pičoidní). Zdaleka nejhorší byla postava průvodce filmem, zbytečnější věc jsem už dlouho neviděl. Ovšem další řada věcí je naprosto božská, například každý vtípek s trubkou, ovšem jedna věc byla na hranici dokonalosti, a to geniální obsazení Marka Ebena do českého dabingu, protože jednak si dokážu jím zpívanou písničku představit na albu Bratří Ebenů, druhak je každá jeho replika úchvatně namluvena a treťjak (ne ten sovětskej brankář) jsem díky němu závěr užil jako dlouho nic. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Komentář bude vyjímečně projednou hojně využívat sprostých slov. Není proto určen pro děti ani citlivější povahy.. Terkel MÁ problém. Hlavně s tim že je to kretén. Vylízaný pako, co jenom žaluje. Všechno moc prožívá. Kdyby šel dát radši do huby fotrovi. Neuvědomuje si základní věci jakože když si nedá svejch osm, chytí Antrax a začne se zmenšovat až z něj zbyde jenom krabička od sirek ani že mokré dřevo přenáší Sars. Vždyť on je schopnej díky alergii na zkažené mléko dostat i cirhózu.. achjo. Postavit se někomu? Pche! To on radši pošle do prdele tu tlustou krávu ze třídy. Ona vyskočí z okna. Noa?! Je to zvrhlej vrah pavoučků. Nit bych na něm nenechal suchou.. Umělecké využití sprostých slov hladilo duši. Hluboké poselství krásně degradováno masakrálním způsobem. Di se vopíchat. Si šerednej jak prdel a tvoje matka za bůra mrdá. Tenhle film je uvěřitelná bomba ()

Reklama

Reklama