Reklama

Reklama

Psychologický thriller vypráví o skupině problémových puberťáků, které rodiče poslali do nápravného zařízení na Fidži. Tábor však je ve skutečnosti vězením, kde dospívající děti podléhají vymývání mozků a jsou zneužívány svými strážci.
Psychologický thriller režiséra Christiana Duguaye vypráví o osudu skupiny teenagerů, s nimiž si rodiče nevědí rady, a proto je pošlou na Fidži do tábora s nápravným programem. Zdi, které by je oddělovaly od okolního světa, nejsou zapotřebí, protože z ostrova uprostřed Pacifiku se nedá utéct, a děti navíc musí stále nosit senzory. Dr. Hail (Peter Stormare), který je vedoucím tábora, i jeho pomocníci mají dokonale propracovaný systém šikany, v němž nechybí brutální násilí, vymývaní mozků ani sexuální zneužívání... (HBO Europe)

(více)

Recenze (148)

Psema 

všechny recenze uživatele

Od režiséra extrémně debilní Hladiny adrenalinu bych tak solidní film skutečně nečekal. Boot Camp není žádné terno a určitě mi časem vyprchá z hlavy jako pachuť dnes již nepříliš poživatelných Krušovic, ale na druhou stranu má myšlenku, drží po devadesát minut pohromadě bez výrazně slabších momentů a nepostrádá tempo ani slušné mladé herce v hlavních rolích. 70% a Stormare se pro role regulérních sviní snad narodil. ()

maciii 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkně natočené drama, které má do psychologického thrilleru pěkně daleko, jelikož zaprvé vůbec nejde do hloubky svých hrdinů a za druhé nedokáže vybudovat atmosféru. Děj až na úplný závěr téměř negraduje, má neustále stejné, ačkoliv vcelku rychlé tempo a po nějaké době začne být sledování docela únavné. A vůbec je to celé takové povrchní. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pokud podle popisu děje očekáváte nějaké drsné brutální psycho, nejspíš budete zklamáni. Dokonce ani postava vedoucího tábora není natolik démonická, jak by pod "vedením" Petera Stormaea mohla být. Peter se do podobných rolí skvěle hodí a škoda, že v této nedostal tolik prostoru pro své šílené projevy. Půvabná Mila Kunis alespoň dokáže upoutat pozornost více než slabý děj, ve kterém se po většinu filmu neděje téměř nic, co by Vás šokovalo, při čem by Vás zamrazilo nebo ve Vás vzbudilo vůbec nějaké emoce. Pár scén mi také přišlo nelogických a nevěrohodných. Příklad: Tábor se nachází na Fidži, tudíž při stavbě museli předpokládat s častými vichřicemi i průtrží mračen, ale mladiství pobývají v okny nekrytých "ubikacích" a chrání je v podstatě jen "látkové" pokrytí. Takže jednou začne trochu víc pršet i foukat a jejich pohodlné domečky se rozpadnou, takže všichni musí začít vše znovu dávat dohromady. To tam ještě nikdy taková průtrž nebyla? Nebo: Dívka Trina odhalí, že prováděla orální sex mužům, aby získala drogy, nebo co, poté v rámci "výchovné" scény nadává Sylvii do děvek a uráží ji. Poté Trinu znásilní a Sylvie nadává tomu, kdo jí to udělal se slovy: "Vždyť je to ještě dítě." Hodně protřelé dítě tedy:) A vrchol byl, když jeden hoch pojmenoval tamní situaci slovy: "Máme tady horší podmínky než ve vězení." Asi hodně rozmazlení teenageři. Měli tam teplý byt a stravu:) Hoši běhali po pláži, dívky sadily, měli kde spát, měli relativně volný pohyb, byli na čerstvém vzduchu. Občas následovala poněkud drsnější lekce, ale jinak nechápu, na co si stěžovali:) A ten závěr hodný Hollywoodu alias Osvobození "zajatců", kteří radostně unikli z brutálního zajetí a slaví nově nabytou svobodu a přemožení diktatury. To už bylo moc:) ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Mnooo...tak já nevím, to bylo fakt myšleno vážně?? Jakože pokud takové tábory fakt existují/existovaly (nevím, nikdy jsem po tom nepátral), tak je to na jednu stranu docela mazec, na druhou stranu je fakt, že jisté procento dnešní mládeže - a nejen té U.S. - by to potřebovalo jak prasata drbání, ale tohle mi celkově přišlo tak nějak divný. Z toho tématu by se jistě dal natočit film s mnohem mrazivější atmosférou, ač se odehrává na Fidži... Základní námět dejme tomu, dobrý, neokoukaný téma, ale jinak bída... u mě asi největší úsměv vyvolal ten útěk. Z pustého ostrova, kde široko daleko okolo není nic než jeden další ostrůvek, sloužící coby rekreační letovisko, ujet na člunu rozbouřeným mořem právě na něj, v tričkách s nápisem názvu toho tábora, no jak to mohlo dopadnout...Zkrátka jedna * za námět a jedna * Za Milu Kunis a její nádherný oči:). Ale jednou mi to myslím bohatě stačilo. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Zavřít vzpurné a nepoddajné mládí na ostrově a chtít po něm, aby konečně jednou začalo sekat latinu? To vážně není nápad k zahození. Je pravda, že nápravné praktiky a opatření na ostrově klidu byli víc než neortodoxní, ale jsme přece ve filmu a asi by nikoho nebavilo nechat mlaďáky bez kapesného a s domácím vězením. Obrovskou vadou celého snímku je béčkové provedení a kýčovitost některých scén, které nejen dokáží odpudit zájem diváka, ale i zlehčit význam celého díla..... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Zkratka "ASAP", kterou nosí "účastníci tábora" na tričkách ve filmu, znamená Advanced Serenity Achievement Program, tedy Moderní program pro dosažení klidu. Ve skutečnosti ji můžeme přeložit i jako "Jakmile to bude možné", což ukazuje touhu tábor co nejrychleji opustit. (Cheeker)
  • Na jednom snímku prezentace Dr. Haila (Peter Stormare) na semináři v L. A. je možné vidět slovo "Responsability". Takové slovo ale neexistuje, jeho správné znění je "Responsibility", v překladu "Zodpovědnost". (Cheeker)

Reklama

Reklama