Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nereálný? Nelogický? Asi jo. Koukl jsem na originál, nereálnej a nelogickej úplně stejně, jenom to finále není o Danově neprůstřelnosti, resp. fakt fatálně špatný mušce všech těch pitomců, co se ho pokoušejí dostat. Asi teda bude nelogická i kniha, podle který je to natočený. A vlastně jemi to fuk, jako kdyby na těch nejrůznějších akčních pohádkách bylo něco logickýho. Western je taky pohádka a mě tahle pohádka baví, i ten její černobílej originál.

Cardo

Cardo (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo, v čem je alternativní verze alternativní? 

MaYo_X

MaYo_X (hodnocení, recenze)

Naozaj nechapem tak vysokemu hodnoteniu tohto filmu. Ano, Crowe a Bale hraju vyborne, dokonca sa film da povazovat za spicku v zanri westernov za poslednych niekolko desiatok rokov. To vsetko ale zrujnuje poslednych asi 15 minut, kedy olujete ze ste film pozerali a vo vas zostane len trpka pachut. Preto sa neda hodnotit inak ako odpad. Neuveritelna nelogickost, nerealnost v zavere, zvlast v casoch divokeho zapadu. Nuz ale ta presne odzrkadluje sucastny Holywoodsky trend.

Storm.b

Storm.b (hodnocení, recenze)

Proboha, ten konec byl co jako?! Takhle podělat výborně rozjetý film... škoda, strašná škoda! Proč by vůdce banditů riskoval z ničeho nic svůj život a přidal se na stranu cizího chlapa, jakých předtím už X sejmul? Wade možná nebyl takový psychopat jako Charlie Prince, ale to nic nemění na faktu, že to byl zabiják, který oddělával dobrý chlapy s rodinami bez mrknutí oka. Že by se v něm nakonec hnulo svědomí? Jako pardon, ale zabít své zachránce, kteří pro mě sami riskují svůj život, z toho se mi chce zvracet. To je teda "morální probuzení"! Takhle si představujete polepšení? Vážně?? :D Ti jeho kumpáni byli úplně stejní jako Wade sám, byli stejně vinní všemi zločiny, tak kde najednou Wade vzal přesvědčení, že je lepší než oni? Jasně, zradím a zabiju své parťáky, tím dosáhnu vyššího morálního kreditu. No fuj. Kdyby se raději Wade hned vzdal a poslal svou partu "domů", tak ušetří životy na obou stranách. To by bylo teprve gesto. A ne sledovat, jak se tam mou vinnou všichni chlapi rozstřílí a prezentovat to jako dobrou věc.

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

fajnovy fakt fajnovy western ale jeden z najhorsich az najdebilnejsich zaverov snad v historii filmu :D jak to mohlo niekoho napadnut zrealizovat

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

lidi nevíte, kde bych sehnal dvd obal tohodle filmu ? chtěl bych si ho aspoň vytisknout, když už ten film nemožu kupit nikde v normální plastové krabičce .. taky nechápu jak se něco takového dostane do rukou pošetky v čele s DVD Hit :/

Kein

Kein (hodnocení, recenze)

Tak vám nevím. Film jako takový super. Ale ten konec je naprosto nelogický a nepravděpodobný... Nemůžu dát 5* opravdu ne.

Jaffaro

Jaffaro (hodnocení, recenze)

Jeden z najlepších westernov čo som videl. Ak by sa dalo tak dám 10*. Crowe & Bale Klobúk dolu.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Parádní zakončení a příběh.Bale a Crowe sů moji nejoblíbenější herci a v tomdle filmu byli parádní.Bale jako ,,dozorce'' nad lupičem a vrahem Crowem.Prostě paráda 5 hvězdiček.

Even.Deeper

Even.Deeper (hodnocení, recenze)

Tak film je natocen remeslne, o tom zadna... Ale z dobre naslaple "kovbojky" se pote autori snazi udelat film o vykoupeni, o napraveni zla dobrem, coz je velke americke tema. Ostatne stejne jako snaha ukazat individualni odvahu, aby se clovek postavil osudu - a nazorum okoli (v tomto pripade nazorum rodiny). Ve vysledku jsou z toho dva filmy, ktere nedrzi moc pohromade, navic je to i zbytecne dlouhe... Skoda.

Hanver

Hanver (hodnocení, recenze)

Souhlas s tím, že se jedná o podařený film, až do okamžiku, kdy se Bale s Crowem vydávají na cestu z hotelu na nádraží. Snad, kdyby uběhli pár metrů a bylo po všem, byl by to dobrý konec. Takto se jedná o závěr téměř Chaplinovský. A závěrečná scéna, ve které je zastřelen dlouholetý Wadův kumpán Charlie a zbytek bandy je přímo neuvěřitelná. Je pravda, že celý film se nás režisér docela úspěšně snaží přesvědčit, že Ben je takovej záporák, že by klidně oddělal vlastní matku na porodním stole, tím spíš nevím, proč by ho tak dojal nějakej pomatenej rančer, který ho veze na popravu. A to vůbec nemluvím o tom, jaké má jednonohý Evans běhy, skáče jak Pluščenko a po shlédnutí jeho výkonu se ptám, na co si jednonozí stěžují na nějaké handicapy. Naopak, zásah kulkou do protézy nebolí, jak nás Dan Evans přesvědčil. 3 hvězdy.

A.D.1959

A.D.1959 (hodnocení, recenze)

Rny vykonemeselne bezchybne "zmáknutý" vestern a k tomu exceletný výkon pána Crowa, nie je čo riešiť. Príjemný filmový zážitok a veľmi kvalitní sekundanti pána Crowa, to je veľmi dobrý vlak.

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

Veľmi dobre skombinovaná dvojica Crowe, Bale. Osobne westerny nepozerám, úplne náhodou sa mi dostal pod ruky a som rada.

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Pokud na to chcete koukat, vyhněte se konci který tento snímek naprosto pohřbí. Raději si domyslete vlastní konec než je tento, který je bohužel napsaný úplně k jinému filmu a oni to nějak záhadně pomíchali.

Johnnas

Johnnas (hodnocení, recenze)

pro westerny mám slabost, takže to možná někdy hodnotím líp než by se slušelo. ale z tohohle jsem měl dobrý pocit. Crowe a Bale jsou jako vždy perfektní.

Enrico

Enrico (hodnocení, recenze)

Určitě kvalitní film (80%) Ale ten konec ? To se opravdu nepovedlo. Jak Danův proslov o životě v hotelu změní Benův postoj, jak spolu utíkají k vlaku, jak najednou Ben pomáhá Danovi, nakonec smrt Dana......

Johnnas

Johnnas (hodnocení, recenze)

i přes ty názory, co tady čtu (každý si holt musí ve všem najít něco špatného), tak tohle je s největší pravděpodobností jediný western, který v poslední dekádě snese i ty nejpřísnější měřítka.

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Forsberg11: No jo, já si toho nevšiml, tak to už rozumím všemu :)))

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

presne toto mám rád... Tak tohle si nech Forsbergu raději až po desáté hodině večerní :)

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Dnešní westerny už bohužel nejsou tím co bývali ty Leoneho z 60. lét, s tím se už bohužel nedá nic dělat. V kinematografii jsme co se týče kvality vůbec nepokročili, naopak v ní upadáme do zapomnění.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Kvalitka, al eten konec fakt strašnej a nelogickej, stejně jako ty shity co sem píše Terezkat. Mohl to být dokonalej film, místo toho z toho vznikla kokotina.

Morien

Morien (hodnocení, recenze)

Ještě že ty už jsi byl v tolika přestřelkách a víš, jak to tam chodí :)

Plague.

Plague. (hodnocení, recenze)

terezkat: je mi jedno jestli jsi žena nebo ne ale hlavně nepřemýšlíš nebo vycházíš z mylných skotečností. Ono totiž když někdo neví, odkud se na něj vystřelí tak nestihne nic, natož opětovat palbu, takže ano, 5 lidí v oknech by všech 20 banditů rozstřílelo poměrně rychle. A s dnešním pojetím policie si nesmíš plést šerifa na americkém západě, tam ostatně dodnes ještě neupadli do defenzivy a situaci řeší namísto čekání na to, až je protivník odstřelí.

T2

T2 (hodnocení, recenze)

co je na tom tak hlúpe? páni scenaristi, to ako že promovaní inžiniery mali byť tamtí cowboyi

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

mm13 : Co z toho vyplývá? Že scénáristi podceňují diváky a Mangold to klidně natočí.....

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

ale nie je hlúpy že hlúpy, len sa dal urobiť o dosť šikovnejšie, aby to hlúpo nevyznelo...

Webb

Webb (hodnocení, recenze)

Jo jo špatní scénáristi se hold poznají ale tento film byl hloupý jako celek, nejenom ten konec......

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama