Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 209)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Westerny, které sem viděla by se daly spočítat na prstech rukou. Navíc v posledních letech těch nových ani moc nebylo. Koukám, že k dnešnímu datu (3.1.08) jsem přesně 300. zvědavec, který nemohl počkat skoro čtvrt roku (proč je to u našich sousedů už v lednu?) na oficiální release. Kdybych mohla film rozdělit na poloviny, tak první byla taková nějaká, moc mě nezaujala (60%). Ale ta druhá! Úplně mě přirazila k židli (100%). A ten konec byl.. Zkrátka se mi líbil a svedu to na prach z prérie v očích. Ještě můj oblíbený Russell v tom úžasnym černym klobouku...mhmhmm:o) Když Ben zapískal na svého koně, věděla sem, že do toho vlaku bych taky naskočila, bez váhání. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dobrých westernů vzniká v posledních desetiletích snad ještě méně než chodí po světě režisérů Leoneho kalibru. V novém tisíciletí nestálo krom Proposition za zmínku vůbec nic. Až nyní Vlak do Yumy. Což je vlastně docela smutné, protože nejde o nic jiného než "pouze" o velmi dobrý western. Nic víc, nic míň. Čímž vůbec neříkám, že bych si ty dvě zaprášené hodiny náležitě neužil. Užil, byť i já patřím k těm, kteří by se bez poslední pětiminutovky s klidem obešli. Za největší klad považuji hudební motiv co vyhrává v hlavním menu a ve filmu zní při finále. Ten jsem si pustil snad padesátkrát a ještě mnohokrát pustím. Již jen kvůli němu jsem v pokušení tu jednu šerifskou hvězdu v hodnocení přihodit. ♫ Hodnocení OST: 4/5 ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborný western, určitě jeden z nejlepších jaký jsem poslední dobou viděl. Kovbojové přesně takový jací mají být drsní, neoholení a nemytí. Ústřední dvojice Christian Bale a Russell Crowe se mi velmi líbila a o jejich hereckém talentu se ani nemá cenu rozepisovat. James Mangold, i přes svůj nízký věk, nemusí nikomu nic dokazovat a svou úlohu zvádl na výbornou. Scénář není špatný, ale místy pokulhává, hlavně chování postav v určitých chvílích se dalo řešit lépe (můj názorn, někomu to může přijít v pořádku :). I když jsem od konce čekal hodně, tak tohle bylo velmi nečekané a myslím, že "překvapených" nác bylo více :)....... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ucházející atmosféra, dobré výkony herců, ale (a to ale je tu opravdu důležitý) děj je opravdu nesmyslný a pointa je smrtící. Děj je tak hloupý, že všechny ty skvělé plusy dokonale zastíní. Pokud film uvidíte a zamyslíte se (pokud to neuděláte, film si mnohem víc užijete), tak vás ta hloupost snad ohromí. Bohužel nemůžu prozradit pointu, ale je to vážně směšné. Možná bych pochopil to, že Ben Wade má 1000 šancí utéct, ale neudělá to. Možná bych i pochopil, že se nudí natolik, že to celé podstupuje, ale ten konec? Takhle vnikl jen westernový kastrát, který kvůli scénáři promarnil své technické kvality. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak po pravdě mě western nikdy příliš nezajímal, ale na 3:10 Vlak do Yumy jsem byl vcelku zvědavý jak se to s tím vším vyvrbí. Jediné co mě na tom všem těšilo bylo sledovat skvadru solidních herců, kteří si hraní užívají a fakt, že western je nakonec přecijen nesmrtelný žánr, který potěší plno lidí, u nás minimálně odkojené Vinetůem. Každopádně má film spád, je příběhově celkem neobvyklý a hlavně originální a i když dávám jen tři hvězdy, netvrdím, že film nestál za to, jen je prostě pár filmů, které mě nezaujmou, ať se snaží jakkoliv. A svět divokého západu je právě zdarným příkladem. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Nádherný kolt se zlatým křížem na střenkách rukojeti, jejímž majitelem je postava Bena Wada (Russell Crowe), nese označení "The Hand of God Colt Single Action Army 4 3/4 Fast Draw model - .45". (Rodimus)
  • Když Ben Wade (Russell Crowe) cituje z "Bible", spojí dva verše dohromady, ač má jít o citaci jen z knihy "Přísloví". Jde o verš 25 z knihy "Přísloví", kapitoly 16 ("Někdy se člověku zdá cesta přímá...") a verš 9 z knihy "Letopisů", kapitoly 28 ("... Hospodin zkoumá srdce..."). Ve scéně, kde cituje "Bibli" poprvé ("Kdo střeží svá ústa, chrání svou duši, kdo příliš otvírá své rty, na toho přijde zkáza."), je citace naopak přesná. (Kuny27)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama