Reklama

Reklama

Bezcitný a sebevědomý pistolník Ben Wade (Russell Crowe) se svou bandou zločinců a vrahů přepadnou poštovní dostavník. Bez milosti postřílejí všechny členy doprovodu a uloupí velkou sumu peněz. Jenže každý jednou udělá chybu. Obávaný vůdce bandy Wade je zatčen. Rančer Dan Evans (Christian Bale) má dluh, který není schopen splatit. Za 200 $ se přidává k eskortě dobrovolníků, která Wadea musí živého dopravit k soudu v Yumě. Po cestě se oba protivníci, kteří jsou každý z naprosto rozdílných světů, snaží získat respekt toho druhého. Ale s Wadeovými zkušenostmi a bandou nelítostných zabijáků v zádech se transport stává drsným a téměř nesplnitelným úkolem. Oba tuší, že tahle cesta rozhoduje o jejich dalším osudu. Čas se krátí a vlak do Yumy odjíždí ve 3:10... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 209)

movie 

všechny recenze uživatele

Malost Christiana Bale vs. charisma Russella Crowea. James Mangold umí sice točit zručně, ale ne dost dobře na to aby využil potenciál příběhu a plejády kvalitních herců a díky tomu je konflikt vraha/lupiče a zchudlého rančera zcela nevyužit. Pomyslný souboj o kvalitní novodobý western tak u mě zatím vyhrává PROPOSITION. VLAK DO YUMY je sice pořád hodně dobrý, nicméně zabolí fakt, že v rukou schopnějšího vyprávěče by se z něj mohla stát dokonalá podívaná. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Perfektně ozvučená, výtečně sestříhaná a moc hezkou kamerou nasnímána Yuma uhání po dobře známých planinách. Škoda jen, jak často uhání s těžkopádností starého kulhavého valacha, kterého, když zaržá, máte chuť utratit. Těch pár westernů, které mám opravdu rád, něčím ční nad ostatní, většinou navíc chutnají po špagetách, jinými slovy žánr sám o sobě zrovna nezbožňuji a veškerá, sebevíc úporná snaha nespojovat s ním Yumu, přišla vniveč. Co s ní? Hvězdička za technické zpracování (včetně velmi poslouchatelného soundtracku Marca Beltramiho), dvě hvězdičky za dvě prvoligové herecké hvězdy a půl hvězdičky za Wadeův střízlivý přístup k životu: „Tommy byl slabý. Tommy byl hloupý. Tommy je mrtvý“. Je mrtvý i „čistý“ western? Asi ano. A tvůrci nechť jsou té lásky a nechají jej odpočívat v pokoji. 75% Zajímavé komentáře: Lima , RAiken, petero, JBLamb ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad toho, že nemůžete film postavit jen na žánrové atmosféře a dobrých hercích. Crowe je drsňák, Foster maká ostošest, Bale šišlá nadprůměr... a stejně je to všechno k ničemu. Film běží odnikud nikam a Yuma tak vážně působí jen jako přestupní stanice. Nemastné, neslané, s lobotomií navrch. Čekal bych něco podobného od teen výplachu ala Texas Rangers, ale u áčkového remaku to vyloženě zamrzí. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

K westernům mám vřelý vztah (asi proto, že to byly jediné americké filmy, které se daly za mého mládí vidět). ... Na natočení kvalitního díla se ale v tomhle žánru většinou čeká dlouhá léta. V podstatě se od "Nesmiřitelných" žádný "pravý" western neobjevil. ... Až teď ! Dlouhé čekání letos skončilo díky Jamesi Mangoldovi ... Pokud se vám westernový žánr líbí (se všemi svými kladnými i leckdy spornými pravidly), a drsný styl "Unforgiven" vám nevadil, pak je TOHLE film pro vás. ... Nejen kvůli (jako vždy) skvělému Russellovi Croweovi :) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Míň než westerny mám nasledované snad jen japonské anime, tudíž v rámci žánru nemohu nějak objektivně srovnávat, no můžu ale říct, že do určité chvílě jsem byl do tohoto filmu tak vtaženej, že jsem uvažoval o nejvyšším hodnocení. Hlavně tedy kvůli hereckému koncertu tria Crowe, Foster a Bale. Ale ten závěr, to je největší WTF co jsem viděl za hodně dlouhou dobu. Od dialogu v hotelovém pokoji, kdy mě poprvé napadlo, k čemu to celé směřuje, jsem upřímně doufal, že se to vyvrbí jinak. No bohužel nevyvrbilo, a Yuma tím ztratila veškerou věrohodnost a vážnost, což mé hodnocení shodilo na průměrné tři hvězdičky. Škoda. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Rozpočet činil 55 milionů dolarů. (Rodriguez)
  • V osmé minutě, kdy bandité přepadávají dostavník, obsluhují kulomet dvě osoby, z nichž jedna je zastřelena. V záběru o minutu později však za kulometem vidíme opět dvojici. (WillyMarks)

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Pistolníci nevymřeli

Pistolníci nevymřeli

23.12.2010

James Mangold to už s westernem jednou zkusil, když natočil remake klasiky 3:10 Vlak do Yumy. Letos se vrátil do současnosti a zkusil akci v rozpačitě přijatém Zatím spolu, zatím živi. Teď tyhle dva… (více)

Reklama

Reklama