Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 1

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 426)

Psema 

všechny recenze uživatele

Čert vem původní scénář Nottinghamu, z něhož nezůstalo v Helgelandově nástřelu absolutně nic. Scottův Robin Hood posílá i tak dost silný direkt diváckým očekáváním a místo standardní hollywoodské rychlokvašky předhazuje po dalším Gladiátorovi lačnícím divákům rom-kom středního věku, ke všemu v kulisách šedivého, blátivého a vůbec hodně nevlídného středověku. A výsledek funguje výborně. Tempo je sice pomalejší, bitvy méně epické, než jak jsme od Scotta zvyklí, a Helgelandova klišé a oslí můstky mnohdy vystrčí růžky podobně jako imbecilové z Universalu svoje střihačské nůžky. Jenže Scott jede na plný plyn a s bezchybným hereckým obsazením maže fanouškům středověkých kulis med kolem huby s intenzitou skautů prodávajících cukroví. A já mu to žeru i s poníky, Blachett v brnění, bez krve a dokonce i bez těch 20 minut navíc, jichž se (teď už oficiálně) dočkáme na "modrých plackách" a DVD a které dají finálnímu přesídlení mezi slavné listnáče ještě výraznější punc kvality. Vzpomeňte si na mě, až budete za pár měsíců přihazovat procenta k stávajícím hodnocení. Já jsem líný, takže jdu s klidem (takřka) na maximum už nyní. 9/10 P.S.: Potvrzeno, DC je boží. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se spojí Ridley a Russell, je na kvalitu zaděláno. Stejně tak u tohoto filmu, kde plno diváků schazují film hlavně kvůli tomu, že není podle historie. A který historický film je podle historie, to už neodpoví. Většina to asi nebude. Nicméně je Robin Hood výborně zpracovaná legenda, na kterou se pohlíží z naprosto jiného úhlu, než by všichni čekali. Hrdinné akce, kde bohatý vokradou a chudejm naložej se tu konat nebudou, ale přesto to bude mít grády, výbornou muziku a perfektní herecké výkony. Průser ale přichází, když si po filmu uvědomím, že Russell nebyl ta nejvýraznější tvář filmu. Ale co na tom, vždyť film nemá dělat jenom jeden herec, ale celá legie herců. Proto tam taky jsou. Samotný film má všecko, co správný historický film má mít. Má výbornou středověkou atmosféru Anglie 11. století. Hrady, vesnice a ta středověká atmosféra je tu naprosto parádní. O to více potěší fakt, že si Ridley dal záležet na dobové hudbě, a to se mu pak ve filmu nádherně vrací. Dále se mi ale líbil i samotný příběh, kterým mě na dvě hodiny dokázali zaujmout. Ještě aby ne, je o Robinovi. Dělo se hodně, a mělo to spád. A to je přecijen to nejdůležitější. Akce už byla trošičku slabší. Spíše hlavně proto, že jsem nečekal špatnou akci. Občas ale kameramanovi ruka ustřelila, bohůžel. Stát se to ale může, rozhodně filmu nebudu křivdit. Já jsem si ho v kině nádherně užil a to je to nejdůležitější. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nechybalo vela a skoro som dal 2 hviezdicky, ale tento film si odomna nezasluzi az tak nizke hodnotenie, pretoze aspon velkolepu vypravu musim pochvalit. Robin Hood je uplne iny, akeho ho poznam z predchadzajucich filmov. Nielenze je scenar uplne iny a o to aj tvorcom zrejme slo, nenatocit zase dobrodruznu romancu s tym istym znamym scenarom, ale prekvapit s niecim novym. To by ani nebol tak problem, skor mi vadili prilis dlhe obkecavacky v druhej tretine filmu, az konecne ku koncu slo do tuheho, ale to uz ked som sa pozrel na hodinky a zistil, ze film o chvilu konci, tak som zostal pri tych troch hviezdickach, pretoze od Ridleyho Scotta som cakal daleko viac a o traileri, vdaka ktoremu som sa na tento film tak moc tesil ani nehovorim. Skoda bolo aj hudby, ktora mi melodicky na rozdiel od GLADIATORA (2000) nic nehovorila, avsak do filmu sa hodila. Takze ak sa rozhodnete si tento film pozriet, nemajte velke ocakavania, na jedno pozretie sa vyplati, ale nebol som az tak nadseny... 19.05.2010 ________ Russell Crowe - (Robin Longstride) +++ Cate Blanchett - (Marion Loxley) +++ Max von Sydow - (Sir Walter Loxley) +++ William Hurt - (William Marshall) +++ Mark Strong - (Godfrey) +++ Oscar Isaac - (Princ John) +++ Danny Huston - (Kráľ Richard Levie srdce) +++ Matthew Macfadyen - (Šerif z Nottinghamu) +++ Produkcia: Ridley Scott, Russel Crowe, Brian Grazer +++ Hudba: Marc Streitenfeld +++ (Videl v kine 18.05.2010) +++ ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Golfista, Tom Hardy mají pravdu.... byli přede mnou... 5 hvězd není za veledílo, ale a vyskočení z "rámu"..... Bezprostředně po shlédnutí filmu chci sdělit asi toto: "Hop z rámu a zavedených představ (jak u Sherlocka Holmese)!" Cate Blanchett tady působí dost asexuálně, ale... Je tomu tak, he? Není...., na druhý dojem to je hned poznat ... A příběh? Ať je jak chce, až dosud jsem si o Robinu myslel své, ale po dnešku si myslím zase své, ale jinak.... A o tom o je!!!!!! Takže šup ven z rámu.... A na závěr: Jo Robin za bůra.... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moře dolarů utopené ve zbytečném, sterilním a nezáživném filmu. Scott má řemeslo stále pevně v ruce, no co je mu to platné, když točí podle scénáristické obludnosti, která nedopřeje náležitě se projevit ani krásné Cate Blanchet, či charismatickému Strongovi. Zkrátka dvě a půl hodiny odkládaného spánku a nahořklých vzpomínek na nerealizovaný Nottingham. Ridley, vrhni se na ty Alieny a tentokrát mě potěš, prosím. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Film byl vybrán jako zahajovací snímek filmového festivalu v Cannes. Promítnut byl mimo soutěž v první den festivalu 12. května. (Andresito)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama