Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 426)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Snažím se najít adekvátní slova pro tento odpudivý a nakynutý scénáristický slepenec, dovedený k totální impotenci třaslavou rukou Ridleyho Scotta. Napadají mě zoufalství, trapnost, nekritičnost, anachronismus a ideový naivismus hraničící s prostoduchostí. Nicméně lze to zhruba shrnout následovně: Robin Hood byl chycen v lese a sodomizován za hlasitého předčítání Marxova Kapitálu. Co bylo v Království nebeské docela roztomilé, je tu urážlivé a nudné. Z chabých pokusů o heroismus vyčnívá jen Max von Sydow, který v jediné scéně předvede to, co celý zbytek filmu jen marně loví v bezduchých vykradačkách Shakespeara, Pána prstenů a zhruba pěti tisíc dalších filmů. Jedna hvězdička z čiré neúcty ke Scottovi, který by si buď měl pořídit větší nůžky, nebo nechat tu historii na pokoji. Dostala už od něj beztak slušnou nakládačku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sadlo mi to viac, než som dúfal. Prvú hodinu takmer nadšenie. Klasický Scott (t.j. sústredené rozprávanie, pekné obrázky, skvostná výprava, tučná dobová atmosféra, dobre natočená akcia, epický feeling v každej sekunde), solídni herci (Crowe + Blanchett - neveril som, ale tá chémia tam je) a hlavne výborný scenár s "príbehom rytiera", veľmi funkčne napasovaným na otrepanú legendu. Chrochtal som blahom. Potom sa to začalo trieštiť. Nie vinou tvorcov. Štúdio Universal sa nezmyselne pokúsilo strčiť nového Scotta do letnej sezóny a muselo mu kvôli "rozumnej" minutáži pristrihnúť tradične epické krídla. Kvôli tomu je z politického pozadia chaos, vzťahy hlavných postáv vädnú a záverečná bitka tým pádom nemá ten správny "gradačný nábeh". Samozrejme, nič nie stratené - všetci dúfame v trojhodinový director´s cut, ktorý všetko doladí (a poprosím s inou hudbou a R-kovým ratingom). Potom si tam pokojne vpálim plný počet. Napriek všetkým výhradám ďalší parádny Scott, ako ho mám rád. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Robin Kapuce vrátil. Tentokrát opět jako vetrán Války v Zálivu a s krizí středního věku za krkem. Pan Scott se rozhodl pojmout legendu evidentně netradičně a já se po nadějném úvodu dvě hodiny modlil za to, abych neusnul a aby se, kurva, konečně někomu přisál na xicht nějaký ten kraboidní humus a oplodnil ho rychle rostoucí lidožravou ještěrkou, která by tenhle unylý "Návrat Sommersbyho" alespoň trochu oživila! Mám pro Tebe návrh, Ridley! Jelikož sis evidentně nahrál na dvojku, tak bych příště raději strávil dvě a půl hodiny čuměním na lehce erotický 3D crossover s názvem "Robin Úd versus Predators". A místo pana Vránae chci Ripleyovou. Pokud Tě to zaujalo, napiš mi o práva ke zfilmování do pošty! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Řešit brutálně ohýbanou historickou akurátnost je u hollywoodských blockbusterů únavné a svým způsobem kontraproduktivní. Pojmout zrození sherwoodské legendy jako lehce žertovný marxistický boj proti vykořisťování a žabožroutským psům (to vše v intencích, v jakých se Gere kdysi „vrátil“ na plantáže s tabákem) je výsostné autorské právo. Ale to, že se Scott sveřepě odmítá vymanit ze stínu Gladiátora, to mě zkrátka vadí.. Být střihačem jeho filmů je stejně nevděčné povolání jako revizor MHD ve Varnsdorfu, ale někdo to ke spokojenosti oseděných diváckých zadků udělat musí. Co na tom, že pak vlastně existují dva různé filmy pod jedním názvem. Jen je nutné si pamatovat, že u Ridleyho se vyplatí počkat na ten delší.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $105,487,148Tržby Celosvetovo $322,459,006Tržby za predaj Blu-ray v USA $18,355,625 //počet predaných kusov 759,402 Tržby za predaj DVD v USA $47,492,514 //počet predaných kusov 2,156,052║ __Fantázia!!!__ Legenda v novom filmovom šate! Tento film najlepšie vystihne slovo "Batman Začína", áno, Ridley Scott si natočil svojho Robin Hood Začína a absolútne ignoruje väčšinu zaužívaných dejových postupností či vykreslenia charakterov u tohto legendárneho zbojníckeho mýtusu. Dej nemá po celý čas najmenšie zaváhanie, stále má čo ponúkať, akciu, konšpirácie, jemný nádych romantiky, uvoľnenosť a zábavnosť scén,.. hlavne zaujmú nové pohľady na túto legendu, samozrejme kto by si chcel z toho čo Scott spolu zo scenáristom Brianom Helgelandom uvarili robiť vážnejšiu výpoveď o tejto legende robí chybu, lebo aj keď stavajú na úplne nových základoch, stále to ma až neskutočné blízko práve ku Costnerovmu Kráľovi zbojníkov, natož aby sa to bralo ako presná historická výpoveď. Rovnako tak sa film nedá porovnávať s predošlou Scottov tvorbou, dej je z úplne iného súdka, samozrejme že nechýba vyčačkaný vizuál ako u všetkých majstrových filmoch. Herecký ambasábel sa predstavil v tom najlepšom svetle, nikto neostal svojej povesti nič dlžný. A ešte tie súboje, dobývanie hradov, drevených pevností, vyloďovanie na pláži, lukostreľba, no, všetko spracované v prvotriednej úrovni, ja som si teda prišiel na svoje. Jediná možná výtka je smerom k hudbe, ktorá by mala byť určite výraznejšia. /videl v kine: 100%/ + predĺžená verzia ešte o niečo viac scelistvuje dej, fakt skvelý film ()

Galerie (119)

Zajímavosti (36)

  • Jednoho ze tří hlavních spolubojovníků Robina Hooda (Russell Crowe) si zahrál Alan Doyle (Allan A'Dayle), který spolu s Russellem Crowem založil kapelu TOFOG (The Ordinary Fear Of God). (Ice123)
  • Russell Crowe (Robin Longstride) si ve filmu zahrál jen pod podmínkou, že Robina Hooda představí v novém světle. Kvůli roli také podstoupil náročný fyzický trénink, aby zvládl střelbu ze starého luku. (Mafyn)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama