Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 2

V řadách vojsk krále Richarda slouží lučištník Robin Longstride, zvaný Robin Hood. Když král Richard na křížové výpravě ve Francii padne, Robin využije situace a z války dezertuje. Odjíždí do Nottinghamu a oznámí siru Loxleymu, že jeho syn Robert v boji zahynul. Loxley je synovou smrtí zdrcen a požádá Robina, aby se za Roberta vydával, a ochránil tak jejich usedlost. Robin tedy spočine po boku Marion, vdovy po Loxleym, a společně brání majetek rodiny, a to především před Godfreyem, zrádcem anglického království, který slouží Francii. Na trůn po Richardově smrti nastupuje král Jan. Godfreyho podvratné akce způsobí, že baroni ze severu země se obrátí proti králi. Proto Robin králi Janovi navrhuje, aby Angličanům zajistil svobodu a vydal Listinu svobod. Král souhlasí, neboť si uvědomí, že ho Godfrey podvedl. Mezitím francouzští vojáci napadnou Nottingham... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (36)

  • Severoamerické tržby byly 105,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 321,7 mil. (NIRO)
  • Lučištníkem, který vystřelil smrtící šipku, byl podle legend Pierre Basile. Zraněný Richard (Danny Huston) mu odpustil a dle kronik se za něj dokonce finančně zaručil. Poté, co 6. 4. 1199 Richard zemřel, byl v návalu vzteku jeho příkaz ignorován a Pierre Basile byl nejprve zaživa stažen z kůže a poté byl oběšen. (Chufu)
  • Jméno „Robin Hood“ zazní ve filmu pouze jednou, a to v samém závěru. (lskala)
  • Russell Crowe (Robin Longstride) si ve filmu zahrál jen pod podmínkou, že Robina Hooda představí v novém světle. Kvůli roli také podstoupil náročný fyzický trénink, aby zvládl střelbu ze starého luku. (Mafyn)
  • Russell Crowe (Robin Longstride) chtěl původně roli Robina Hooda odehrát s dlouhými vlasy, a tak si je nestříhal. Během natáčení Labyrintu lží (2008) a Na odstřel (2009) proto nosil příčesek, aby své dlouhé vlasy skryl. Krátce před začátkem natáčení se však nakonec nechal ostříhat. (Taninaca)
  • Jednoho ze tří hlavních spolubojovníků Robina Hooda (Russell Crowe) si zahrál Alan Doyle (Allan A'Dayle), který spolu s Russellem Crowem založil kapelu TOFOG (The Ordinary Fear Of God). (Ice123)
  • Premiéra a další propagační akce, které byly plánované v Londýně a Nottinghamu, musely být kvůli dopravním problémům způsobeným erupcí islandské sopky Eyjafjallajökull přesunuty do Los Angeles. (Andresito)
  • Film byl vybrán jako zahajovací snímek filmového festivalu v Cannes. Promítnut byl mimo soutěž v první den festivalu 12. května. (Andresito)
  • Původně se uvažovalo nad tím, že Russell Crowe ztvární nejen Robina Hooda, ale i jeho nemesis, šerifa z Notinghamu. Nakonec z toho ale sešlo. (Kaori)
  • Russell Crowe (Robin Longstride) byl ve svých 45 letech nejstarším představitelem Robina Hooda. (Karlos80)
  • Baranidlo, ktoré sa používalo počas natáčania, dostalo prezývku "Rosie" a stálo 60 000 libier. Na konci natáčania ho darovali škótskej charite Clanranald Trust. (Greenpeacak)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

Utíká Ridley Scott od Promethea 2 k jiné sci-fi?

16.05.2014

Pokud chcete v Hollywoodu natočit oslnivou sci-fi nebo velkolepý historický film, nejdřív byste měli jít za Ridley Scottem. Šestasedmdesátiletá legenda má na kontě filmy jako Blade Runner, Vetřelec… (více)

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

Marvel na vás vypustí Ant-Mana

18.10.2012

A spoustu dalších novinek. Ale popořadě – Ant-Man konečně dostal zelenou, dokonce má stanoveno datum premiéry, konkrétně 6. listopadu 2015. Film o hrdinovi, který se dokáže podle potřeby zmenšit na… (více)

Bourne nabírá luxusní protivníky

Bourne nabírá luxusní protivníky

24.07.2011

Tony Gilroy očividně napsal pro The Bourne Legacy parádní scénář. Film, který bude tentokrát i režírovat, totiž láká čím dál hvězdnější obsazení. Nejdřív hlavní roli získal Jeremy Renner (nebude hrát… (více)

Reklama

Reklama