Reklama

Reklama

Hranice smrti

  • Francie Frontière(s) (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta zlodějů prchá s ukradenými penězi přes hranice. Na chvíli zakotví ve starém hostinci, kde narazí na podivínského chlapíka a jeho rodinu, která se zde skrývá. Z obyvatel zapadlé putyky se vyklubou fanatičtí neonacisté se sklony ke kanibalismu. Strhne se neuvěřitelný souboj, ve kterém jde o krk. Začíná boj na život a na smrt!

Scenárista a režisér v jedné osobě Xavier Gens se netají zálibou ve filmech Texaský masakr motorovou pilou (The Texas Chainsaw Massacre, rež. Marcus Nispel, 2003), Noční můra v Elm Street (A Nightmare On Elm Street, rež. Jack Sholder, 1985), Saw (Saw) nebo Barbar Conan (Conan The Barbarian, rež. John Milius, 1982). O natáčení filmu říká: „Na začátku jsme měli spoustu problémů s násilnými scénami ve filmu. Poté, co se do střižny přišel podívat koproducent Luc Besson, (právě jsem pracoval na scéně jak si rodina vaří jednoho z hrdinů), a utvrdil nás v tom, že máme natočit film tak, jak to cítíme, se mi ulevilo. Krátce na to mi nabídl režii filmu Hitman (Hitman, 2007)“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (352)

POMO 

všechny recenze uživatele

Otrocky skopírovaný zlepenec dejových zvratov z Texaských masakrov, primárne postavený na premise biedneho Hostelu. A k tomu zmutované deti v pivniciach a liečenie si francúzskeho historického komplexu z rivality s Nemeckom. Drsná mäsiarina s postavami na našej strane, ktoré sú nám ukradnuté, a postavami na druhej strane, ktoré nevyvolávajú zdesenie, ale rozpaky. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Odnes ho k roštu a upeč ho na sádle“ . Horory nevyhledávám, ale když už se kolem nějakého vytvoří aura extrémně brutální řezničiny a jeho sehnání není srovnatelné s hledáním Svatého grálu, rád nakrmím pana Hydea v sobě. Režisér si klidně může tvrdit cosi o metaforickém zobrazení politické situace ve Francii (kde mají údajně nemalý vliv extrémní pravičáci, ale vsadím se, že ne tak lidumilní jako ti filmoví), já jsem si dopředu zakázal hledat za těmi nakřáplými lebkami, vařeným lidským masem a koupelemi v prasečích výkalech nějakou hlubší myšlenku. Odvážná délka, jež byla filmu přiřknuta, překvapivě nachází své uplatnění. Xavier Gens je stejně nekompromisní scénárista jako režisér a při „odkrvování“ čtyř nepříliš sympatických, ale v porovnání s jejich mučiteli mimořádně sympatických hrdinů vykazuje nebývalou míru invence. Předpokládané (a zasloužené) skony jednotlivých (iracionálně jednajících) obětí si hned na začátku zajímavě rozplánuje a až do konce dokáže staré dobré ultranásilí umně prokládat zabijácky černým humorem a obstojně idiotskými dialogy. Tato k žánrovým klasikám odkazující a dle pravidel žánru k pozvracení (ne)chutná lahůdka v žádném směru nevyčnívá a nabízí efektivní, drásavou podívanou. Zběsilý střih, jakýsi Gensův tik, upomínající na jeho videoklipařskou minulost, nenarušuje neexistující atmosféru a pouze znásobuje fyzické znechucení. Nedělám si iluze, že by tahle do osmnácti let rozhodně nepřístupná řezničina unikla pozornosti krvelačných nezletilců, vlastně bych je vedle hororových fanoušků viděl jako nejideálnější adepty pro zhlédnutí. Tohle v učebnicích anatomie nenajdou. (Ano, jsem škodolibý bastard.) 65% Zajímavé komentáře: betelgeuse, tombac, Nick Tow, SeanLSD ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Klasický hixploiťák, který spoléhá především na krev, násilí a brutalitu. Tentokrát sledujeme několik mladých lidí, kterak jsou osudově potrestáni za své předchozí výtržnické jednání. Násilné scény jsou zde vyobrazeny místy působivě realisticky, místy působivě přehnaně. Jejich četnost je více než velká, díky čemuž snímek nenudí. Příběh jako takový nemá cenu moc řešit, je stejně nijaký jako v jiných podobných filmech. Co se formy týče, dočkáme se mnoha efektních scén, což dělá Frontieres vizuálně docela přitažlivými. Po opáčku 2016: Příběh opravdu nemá cenu řešit, z toho rozložení jedni extremisté vůči druhým, mnohem horším extremistům Gens žádné zajímavé přesahy vykřesat nedokázal. Gore je to, oč tu běží, a to je parádní. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zábava pre celú rodinu! Teda pokiaľ je váš dedo starý nacista, na večeru si dávate stredne prepečených príslušníkov nižšej rasy a v pivnici chováte bandu ľudožrútskych retardov. Ufff. Extrémne bizarné, až fyzicky intenzívne a kapitálny megahumus. Jasné, je to neoriginálne a miestami nelogické, ale ten politicko-sociálny presah sa mi zdal k veci a dobre našraubovaný na hlavný "dej", premena hlavnej hrdinky je pôsobivá a vizuál (kamera a strih) na vysokej remeselnej úrovni, dynamický a pritom dokonale prehľadný. Darmo, na mňa európske mäsiarčiny fungujú a táto nie je výnimkou. Navyše, v záplave súčasných amerických akožekrvákov je toto plávanie v prasačích sračkách, precvakávanie achiloviek, pílenie cirkulárkou a žviakanie čerstvo odhryznutej človečiny hotové majstrovské dielo žánru. Varovanie: naozaj len pre silné žalúdky a pevné nervy! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Levná francouzská odpověď zámořským exploitation, jdoucí až na samou hranici divácké únosnosti. Gens ve vizuálně rozběsněném hávu zručně mixuje strach (šachta) s neurvalými výbuchy násilí (zbytek) a jediné, čím si podráží nohy je vlastní scénář, který mu dělá neplechu hlavně v závěru díky zbytečnému nacistickému motivu. Po nadhledu nebo humoru (jak to dělají jiní) bych zde nepátral, Gens to s vážnou tváří rozhodně dotáhnul do vítězného konce. Škoda utlumeného talentu hollywoodským vzduchem v pozdější adaptaci Hitmana. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USATržby Celosvetovo $2,328,353Nejde tu o nič viac, než o samoúčelnú brutálnu Francúzsku uchyláreň, najhrubšieho zrna! Na celej ploche filmu nezažijeme dohromady nič originálne, príbeh a scénky sa nesú len v kopírovaní zo známych filmov ako je Noc s nabrúsenou britvou či Texaský masaker motorovou pílou, nuž to by ešte nebolo až také zlé ale čo ho ponára je jeho úroveň a prevedenie podobné z prehmatom ako Hostel. K tomu tu je miestami zbytočne moc roztrasená kamera, čo je príšerný otras a bez nejakého účelu v ponúknutom tuctovom príbehu. Takýto vývar sa veru aj ťažko hodnotí ale za trošku snahy dám aj primerané hodnotenie, ktoré od odpadu nemá ďaleko. /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Xavier Gens na to nemá. Ať natočí cokoliv nejen, že zklame, ale opět si podrazí vlastní nohy, na kterých se snaží udržet a spadne přímo na svůj francouzský obličej. Ale já mu to přeju. S čistým svědomím, protože Frontiéres je další z trapných náhražek hororových snímku, které sázejí na Turture porno, bez logiky, beze smyslu, bez citu, bez všeho, co je nutné ke kvalitnímu snímku. Jestli vám vyhovuje vize Francie, kde venkovský hotel je doupě nacistických kanibalů, klidně jděte do toho. Kvalitou velmi slabé a naprosto nesrovnatelné v žádném aspektu se Saw. Avšak komu se líbí Hostel bude potěšen, že nejen v Česku, ale i ve Francii se točí podobné kraviny. Pokud se někdo bál nebo mu přišlo ve snímku něco úžasné, tak ať mi napíše, rád se dozvím novinky. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělý perffektní horror. Občas jsem byl znechucen brutálními scénami, ale bez nich bych si horor neuměl představit :-) V napětí a strachu jsem byl už po 20 minutě filmu! V poslední době zjišťuji, že co francouzský horror - to perla! Francouzi mají u mně velké plus! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Adam... choď ich vyškvariť.“ Druh hororu, kde záporná postava má pred sebou na kolenách bezmocnú hrdinku, mieri na ňu brokovnicou, päť minút ziape „zabijem ťa, suka, zabijem, počuješ, zabijem a už dáš pokoj, zabijem ťa, ááááá, zabijem ťa, no poď, vpálim ti to do lebky, áááá, zabijem ťa, zabijem ťa!“... ale nezabije ju, hrdinka ju v poslednej sekunde skopne k zemi a odhryzne jej nejakú časť tela. Nepostrehol som akú, lebo mi prišlo zle od nudy, ktorou ma rozhodne nie zručný režisér Xavier Gens valcoval takmer dve šialené hodiny. Ostrá šlichta. Odporné „kladné“ postavy pozostávajú z pozoruhodnej sekty odporných vyholených vulgárnych hovád na úteku pred zákonom. Nepáči sa vám? Fandiť môžete ešte opačnej strane – kanibalskej nacistickej rodinke. Hmmm. Mám rád hixploitation, ale toto bolo hixploitation skôr len prvú hodinku (a rozhodne to malo bližšie skôr k hovadinám typu CARVER, než ku klasikám ako VYSLOBODENIE). Druhú hodinu sa to zvrtlo na Filozofické Niečo, kedy má byť hrdinka prostredníctvom dennodenného násilia... ale nie, nebudem spoilerovať. Ale ak ste videli MUČENÍKOV Pascala Laugiera, budú vám HRANICE SMRTI povedomé. Už Laugierova masakra sa mi nepozdávala, ale toto je ešte horšie (vrátane samoúčelného a čo je horšie, ZLE nakrúteného, násilia). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny to nebylo, ale o nic extra se nejedna. Jednak by film chtel zkratit, uvod o nejakejch nepokojich v Parizi je vicemene zbytecnej, klidne se mohlo zacit prijezdem do hotelu. Pak uz zacina stokrat omletej pribeh o uchylny rodince, ktera ale tentokrat je sestavena z vicemene normalne vypadajicich lidi, nicmene jako zaporaci dostacujou. Nicmene tvurci meli dobrej napad a tam, kde vetsina filmu konci, tj. zmasakrovanim pubertaku a utekem toho nejsympatictejsiho, tak tady se jeste pokracuje dal, je tu pridanej nakej nacistickej motiv a film je docela zajimavej. Nicmene to, co hlavni hrdinka vydrzi, je fakt hodne prehnany a jeji kamosi jsou vysoce nesympaticky. Jinak film nespoleha na naky lekacky, ale spis dusnou atmosferu, ktera se ale dari jen malokdy, nicmene to uplne vynahrazujou naprosto libovy brutalitky, ktery jsou tady fakt hodne drsny. No a tohle vsechno je natoceny docela zajimave, i kdyz misty drobet neprehledne, takze 3* bude tak akorat. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Francouzská limonáda, která se veze na současné drsné vlně, ale bohužel není žádným výraznějším šplouchnutím. Viděl jsem to před pár dny a už si prakticky nepamatuju žádnou zásadní scénu, což není dobrou vizitkou. Nazi rodinka je sice slušně šílená, ale čekání na její řádění se vleče. Přepálená stopáž tak ničí to dobré, co na tomhle kousku jistojistě je. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další z variací na Texas Chainsaw Massacre - Čtveřice mladých francouzských muslimů chce prchnout s prachama přes hranice, ale při vší smůle narazí zrovna na tu nejhorší rodinku v celý Evropě. Tahle hodně disfunkční famílie, v čele se skvělym náckovskym dědkem z druhý světový ("Dělej Hans, nakonzervuj ho."), totiž neumí nic jinýho než masit všechny návštěvy a motat do toho kecy o čistý krvi. Je to parádní řezničina, jak se to blíží ke konci čím dál lepší. Ale nejlepší bylo potápění do prasečích hoven a chcanek:) Dík za takový filmy. Jen škoda toho úvodu a politických sraček, to mi tam moc nesedlo. (screeny) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Po tolikeré kritice i zarytých fandů horrorového žánru a moderního žánru vracející se k explotation vlně, která panovala zejména v 70. a počátkem 80. let, jsem se nakonec rozhodl Frontier(s) shlédnout. No nevím čím to je, ale přesně ty horrory, které se většině lidem vždy nelíbí, mne osobně nejvíc sednou. Opět jsem byl naprosto nadšený a dávám bez otálení v hodnocení plný počet. Uznávám, že film vykrádá témata až na půdu, konkrétně rok 1974, který zrodil kult kultů "Texas chaisaw massacre", ale i další, jak staré, tak moderní horrory. Poslední třetina si jde již vyloženě vlastní cestou a po večeři, kdy jsou všichni osazenci rodiny ještě v naprostém pořádku, začnou ta pravá akční jatka a brutalita par exelans!! Musím uznat, že v tomto jsou Frantíci fakt dobří a v poslední době se v horrorech s ničím neserou. Neuvěřitelná, dynamická, brutální, krvavá a násilná jízda, u které jsem se bavil od začátku do konce. Problematika "plození nových dětí" a vůbec těhotných žen se navíc v horrorech poslední roky objevuje nějak často, ať již v otřesném pokračování "Hory mají oči 2", tak "Á L´Interieur" nebo "Timber Falls". Připadne mi to už skutečně trochu trapné a kdo ví, kdo s tím vlastně začal ... "Frontier(s) sice vykrádá přímo scény z mnoha filmů, ale nekopíruje je ... ty opravdové vykrádačky, které dnes sklízejí úspěch a přitom se v technice zpracování nemohou tomuto skvostu rovnat se natočily až po něm ... Ať již zmíněný "Timber Falls", tak třeba "Rovdyr" a další ... Frontier(s) je ještě v tomto ohledu v pohodě a jak jsem již psal, pro mne jeden z nejlepších horrorů posledních let. Úžasné herecké výkony snad všech zúčastněných, absolutně vrcholný herecký výkon hlavní hrdinky, perfektní triky, prostředí, spád, dynamika, výtvarná stránka, střih, kamera, atmosféra ... ničemu z toho nemám co vytknout. Kromě té originality, ale ta se snad u horrorů nikdy moc vážně nebrala. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Opět - zde velmi špatně hodnocený ( až hrozně brutálně podhodnocený) horůrek. Přitom je to dokonalost sama. Tady museli utratit víc pěněz za krev, než za samotné natočení celého filmu. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Chorá sračka talentovaného režiséra reklam, který nezná míru a nemá nadhled ani smysl pro humor. Místo napětí jen útok na dávivý reflex. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Další Francouz z režisérské sesle uštědřuje tvrdý kopanec do slabin všem těm velkohubým a směšným Hostelům a spol. v exploatačním thrilleru na poslední dobou obvyklé téma střetu skupiny zvrácených individuí a jejich mladých obětí, aneb jak to natočit, aby od toho fanda horroru nemohl odtrhnout oči a méně odolné povahy měly při pohledu na některé fičury nutkání k dávení. Ačkoliv tento typ podívaných nemám moc v oblibě, musím po nekompromisní kombinaci dravého vizuálu a masomlýnku, jehož kolečka se roztočí naplno zejména v poslední třetině, sáhnout aspoň po průměrném hodnocení. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

HOSTEL mě opravdu bavil. Pořád jsem si říkal, kdy přijdou ty WTF momenty, kvůli kterým je u nás film tak špatně přijímán, a ono v podstatě nikdy nic. Naopak, hlavní myšlenka je výborná a (téměř) všechno sedí. Má to gradaci, napětí i atmosféru. Nic z toho jsem neočekával. Líbilo se mi ztvárnění démonického Slovenska, děvky i cigáňata. Hlavnímu hrdinovi jsem fandil a sadisté byli taktéž přesvědčiví. Hostel je v gutu. Možná (!) není na čtyři hvězdičky, které jsem udělil, ale když vidíte ty hysterické "odpady" všude kolem, nemůžete si pomoct. To FRONTIER(S) jsou (až na občasné záchvěvy kvality) skoro celí jedno velké WTF. Litry krve, stříkající při každé příležitosti do úst hlavní hrdinky, nemají jiný účel, než odradit diváka od oběda, a ty občasné záchvěvy kvality matou stejně jako roztřesená kamera při zdejší honičce v autech (to bylo teda něco). Filmu, jeho tvůrcům i hercům jsem nedokázal uvěřit ani já, takový prototyp jasného believera. A to je co říct. Xaviere Gensi, vy musíte dělat něco špatně. Zlatý Eli Roth. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě to slabé hodnocení na CSFD… Xavier Gens servíruje rychlý střih, hned v první scéně – útěku se kamera rychle třásla a střihalo se jako o život, přistoupil jsem na hru a čekal brutální masakr – když už jsem dostal pytlík na zvratky a pročetl pár komentářů. První cca půl hodinka je pomalejší, ale dobře odehrána a natočena. Celkově jsem s hereckými výkony neměl sebemenší problém, herci hrají a křičí v rámci hororových pravidel. Snímek je takový mix „hostelu s texaským masakrem“ z obou si bere to nejlepší a se slovenským Hostelem – ať už s prvním nebo druhým se nemůže rovnat, oba díly strká do kapsy s velkým přehledem. Vizuálně se film povedl, syrový, špinavý až do morku kostí. Jedině docela dost natahovaný závěr, trošičku zkazil výsledný dojem, klasická a hodně častá chyba hororů, režiséři neví kdy mají skončit a často právě neskončí v tom nejlepším. Na druhou stranu poslední půlhodina nabízí „opěvovanou“ brutalitu v solidním množství, bez uhýbání kamery. Gens si u mě polepšil a mohl by zůstat více u hororových snímku a necpat se do Hollywoodu, ani nepříliš oblíbená francouzština mě v kině nerušila. 7+/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po À l'intérieur další jatka ve francouzský režii mohutně připomínající House of 1000 corpses (úchylná rodinka) a nebo Hostel (jatka). Xavier Gans se tentokrát nešetřil jak u Hitmana a nechal na plátně propuknout fakt brutální krvavý orgie, kde za zmínku stojí hlavně scénka s cirkulárkou a nebo ustřelení půlky hlavy brokárnou, stejnětak se moc povedla rodinná večeře s taťkou führerem. Jenže bohužel mi bylo vlastně úplně fuk co se s kym stane, teda až na taťku, tomu se přál aby to schytal co nejhůř, ale jinak mi to bylo jedno a tak se u mě jednalo akorát o sledování brutálních scén střídající nudnější pasáže bez nějakýho většího zaujetí a už to nevytrhla ani solidní atmosféra bolesti a utrpení. 3.5* ()

Související novinky

Francouzský řezník se vrací

Francouzský řezník se vrací

09.11.2014

Roku 2008 světové festivaly „terorizovala" trojice brutálních hororů z Francie, díky které se dokonce začalo mluvit o jakési nové francouzské hororové vlně, v článcích občas nazývané „new french… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Reklama

Reklama