Reklama

Reklama

Svatba podle Margot

  • USA Margot at the Wedding (více)
Trailer

Margot Zeller (Nicole Kidman) píše povídky, ve kterých si nebere servítky. Na neštěstí přijíždí na přípravy svatby své volnomyšlenkářské sestry Pauline. V okamžiku, kdy se poprvé střetne s jejím nastávajícím Malcolmem (Jack Black), nezaměstnaným umělcem, zasadí do jejich harmonie semínko pochybnosti. Jak se blíží svatba, následuje jedno neštěstí za druhým. (Magic Box)

(více)

Recenze (70)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze, to byla sracka. Cekal jsem nejakou komedii o svatbe, jenze sem dostal neco uplne jinyho. Je tu hromada postav, jaky jsou jejich vztahy sem se moc neorientoval a hodinu a pul furt jenom resi naky sracky, dohadujou se, rozcilujou se. Tvurcum asi bylo fuk, co budou resit, hlavne ze se furt neco resi. Jenze on je to silenej opruz. Nezachrani to ani herci, kery vypadaj silene unavene a jsou nesympaticky, jedinej slusnej je Turturro, kterej tu je ale asi tak 5 minut. Jack Black je ze zacatku fajn, tlustsi nez obvykle, sem tam si od plic zanadava, ale proste nema prostor cokoliv poradnejsiho predvest a kdyz ke konci je nucenej brecet a mit dojemny sceny, tak sem mel chut film vypnout. A ze by mel bejt film komedie, jsem si nevsim, vtipy se daj spocitat na prstech jedny ruky a ani ty nejsou kdovijak vtipny. Absolutne zbytecnej film. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Ojedinělá psychologická průprava po niterním světě sebe samého... aneb Do svého zrcadla se neodvážím pohlédnout, raději prozkoumám tebe. Margot at the Wedding je hodně zvláštní film, který zanechá hodně zvláštní pocit. Nicole Kidman jako nevyrovnaná Margot, která nekritizuje svou sestru, ale spíše sama sebe, je perfektní a Jennifer Jason Leigh jako Pauline, která k ní chtě - nechtě shlíží, rovněž. Tohle není svatba podle Margot, ale Studie Margot. A to vydařená. 3 a půl. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Existuje taková dojmologie, která praví, že kariéra Nicole Kidman byla v 90. letech podmíněna Tomem Cruisem, což má své opodstatnění, protože mezi Bouřlivými dny a Spalující touhou to skutečně byla jen paní Cruisová. Po té následovalo krátké období, kdy si Nic zamilovali všichni, diváci i kritika a pak... se širší veřejnosti zase ztratila z očí. Proč tomu tak bylo? Ne proto, že by začala točit zcela nelogicky špatné filmy, ale dle mého je možné sledovat filmografii Nic po roce 2004 jako výběr zralé herečky, která se chce bavit, má co sdělit a už nemusí nikomu nic dokazovat. Takže stejně přirozeně se může stát Diane Arbus jako Margot, která má tak velký vliv na svou sestru, že jí (nevědomky) manipuluje ven z nadcházející svatby... Noah Baumbach je velmi zručný autor, který se nebojí rozvíjet vztah dvou sester, srovnatelný s hereckými orgiemi v Prokleté farmě Jocelyn Moorhouse, ve které kralují bok po boku Jessica Lange a Michelle Pfeiffer. Intimita, která panuje mezi sestrami je fantastická, všechny dialogy jsou velmi přirozené a celý film graduje takovým způsobem, jako kdybyste si celý ten příběh s Margot a její rodinou odžili také. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Áno, skutočná tvár Ameriky a k tomu plné šuflíky psychofarmák! Chorobné vzťahy, v ich centre stoja dve ženy, ktoré si práve prechádzajú ťažkým obdobím života. Ťažké obdobie v chorej spoločnosti sa však zvykne pretiahnuť, trvanie tak asi od 12 do 80 rokov... A počet spisovateľov na km štvorcový v USA láme asi všetky rekordy. Len neviem, kto tam tie knihy číta... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Já věděl, že to bude hloupej film, ale tohle jsem vážně nečekal. Co tady teda máme? Nudnou Nicole Kidman, která vážně hrát neumí a nikdo mně o opaku nepřesvědčí. Jejího "syna", co vypadá jako holka. Rádoby bláznivou sestru, která se pořád s Margot háda a na druhou stranu ji má ještě více ráda. Jacka Blacka (jediný důvod proč nedávám odpad)... Scénář? Rozdělil bych ho do tří skupin - 1.) kdy se mluví o tom, kdo koho kdy ojel... 2.) kdo je jak orientovaný, slovo "teplý" zazní nejmíne dvacetkrát... 3.) kdo má jakou diagnozu, kdo je jak nemocný... Krásný důkaz stávky scénáristů!!!!!!! ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Na psychologicka dramata nejsem, Nicole Kidman zdaleka nemusim, a presto se me tenhle film nejak dotkl. Nevim, mozna jsem se chvilema ztotoznovala s tou jeji sebevedomou uprimnosti, mozna me bavila cela otevrenost tohohle snimku...ne, nebyla to skoda si ho poustet. :) ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Co to je? Mysleli si snad, že vytvořili přirozenej film? To asi těžko... Margot dělá, že všechno umí, ví a každému radí, ale sama je děsně slabá, takže pořád vybuchuje a s někym se hádá a vlastně neví, co chce... Nejvíc mi na tom asi vadilo, jak je mi tahle osoba neuvěřitelně protivná a něpříjemná, zároveň působí nevyrovnaně... Prostě ani trochu mě to nebavilo, nezasáhlo, nedojalo, nezaujalo, natož rozesmálo... byla to jen splácanina pocitů mezi skupinou lidí, kteří se vzájemně nemají rádi. Ubohej pokus o citovej film, kterej srší trapností a chabostí ! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výborný príklad malého filmu, na ktorom si môžete cvične vyskúšať rozoberanie postáv z hľadiska psychológie, motivácií, minulosti, atď. Svatba pôsobí ako niečo medzi americkým nezávislým filmom, podvýživeným štúdiovým projektom a televíznou produkciou. Stojí na herečkách, ktoré hrajú ako vždy výborne a kvalitne im sekunduje aj Jack Black. Bohužiaľ film nevyústí do žiadnej katarzie, udalosti nemajú poriadny emocionálny dopad na diváka a pri konci môžete mať pocit náhleho utnutia do príbehu, ktorý by mohol ešte pokračovať. I keď bolo povedané všetko. Kvalitné tri hviezdy a upozorňujem, že Kidman a Leigh vystupujú s minimálnym make upom a vystavujú tak svoj vek na verejné oči. Je to celkom odvážne, ale stále im to svedčalo. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že na konci filmu toho zostalo až príliš veľa nevyriešeného a nedopovedaného. Zaujímavý je Jack Black v netypicky vážnej roli nezamestnaného umelca Malcolma, ktorý postave dodáva jeho osobné čaro a humor. Ako povedala moja manželka (ináč mnou uznávaný filmový kritik) po 5 minútach sledovania filmu: "Filmy, kde má Nicole Kidman hnedé vlasy nie sú dobré." Mne neostáva nič iné, len s týmto vysoko logickým argumentom súhlasiť :) ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Nevýrazné, bez šťávy, jen tak běžící hovory o životě, kdy lidi řeší stále cosi, ale nic není jasné. Slátanina....A já si s takovou důvěrou ten film pustil,a myslel jsem si, že se něco dozvím o zajímavé, nezaměstnané umělkyni, která má třeba jen smůlu, nebo něco ji brzdí v rozletu, a o tom něčem se dozvím, ale není tomu tak... Škoda, tak jsem si přál tenhle film velice dobře ohodnotit! A nejde to. Nejde. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Margot bola asi najspokojnejšia vtedy, keď všetkým okolo kazila životy, lebo s tým vlastným si nejako nevedela poradiť. Myslím, že to bolo dané jej povahou, nie okolnosťami. Sestru neustále dávala s prehľadom dole, vlastného syna vydierala ... neznesiteľná osoba. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Určite nie komédia :-) Festivalovka o fakt divných ľuďoch. Ale je dobre zahraná, správne artovo ošumelá a zaujímavo sa hrá s charaktermi postáv... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pomatený film o pomatených lidech, což nemyslím rozhodně jako kompliment. Ve scénách, kdy se Jack Black rozbrečí jsem si vždycky myslela, že si dělá legraci. Incestní vztah matky a syna byl na hraně toho, co jako divák snesu. Všichni se navíc chovali jako hysterky. Jediné, co bylo dobré - zajímavá kamera. /17. 4. 2011/ ()

anais 

všechny recenze uživatele

Baumbach tematicky trochu navazuje na Sépii a velrybu. Rozklad manželství vyprávěný tentokrát z trochu větší dálky. Woody Allen bez humoru, nebo v poloze Manželů a manželek. Tentokrát mi to v některých momentech přišlo trochu "indie za každou cenu", ale některé situace mezi postavami a momenty jsou zase skvěle odpozorované a napsané. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol iný chaos. Nicole Kidman v pre mňa "tolerovateľnej" role spolu s The Hours a The Others, znamená, že ju uznávam. Taká, aká bola ako Margot, takú si ju predstavujem v skutočnosti. Panovačnú, psychotickú, tenznú, nevyrovnanú, zároveň ale špecifickú a v mnohom originálnu a výraznú. J.J.Leigh veľmi, veľmi dobrá, obe držia film nad scenárom, ktorý mal veľký potenciál, ale Baumbach sa tentoX niekam stratil - akoby nevedel, ktorým smerom sa pohnúť ( na rozdiel od The squid and the whale, ktorý mám veľmi rád ). Hlavne nie cestou nahého Jacka Blacka, PROSÍM ! ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nepochopil význam této perly. Bavila mě Nicol Kidman a bavila mě ta forma nenásilné pseudodokumentární výpravy do duší členů fiktivní rodiny, která není sice až tak zcela normální, ale navenek to není znát. Proklamovaná komediální složka se nějak vytratila a zůstalo trochu nemastné, neslané psychologické drama. Nulové nadšení většiny zde hodnotnících asi chápu, neboť toto zkrátka není film pro každého. I u mě se vlastně také tak trochu minul účinkem. ()

Reklama

Reklama