Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (487)

Cival 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že budu letos nejvíc naměkko u Sexu ve městě a u komedie o hňupovi se zmagnetizovaným mozkem, jen bych na něj nevěřícně koukal. Čert vem nevyváženost, když do toho jde Gondry celou svou vahou. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak tu na sebe narážejí dva světy - jedni skutečně řeší "objektivní kvality" a druzí se do filmu prostě položí a jen se přiblble usmívají. A je to takový ten niterní smích, kdy vás přepadne melancholie. Z časů, co bývaly. Plných nadšení z toho, že se ty obrázky hýbou a dokážo mít duši. A pokud ten rozdíl vnímám, asi není co řešit, jsem s těmi druhými. Největší doják poslední sezóny a spolu s Životem v oblouznění v čele pelotonu mého soukromého žebříčku "pocta filmu". ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Škoda toho občas drhnoucího těžkopádného humoru, protože jinak i tento čtvrtý filmový počin Michela Gondryho stvrzuje jako tvůrce, jehož invence, spojená s jakousi dětskou hravostí nemá v současném filmovém světě obdoby. Není to film pro každého, stejně jako jím nejsou třeba „Věčný svit…“, či „Nauka o snech“, protože z jejich nezvyklého způsobu vyprávění zřejmě nejednomu divákovi naskakuje kopřivka, ale pokud akceptujete a posléze si zamilujete jejich poetiku, má Michel Gondry u vás vyhráno. A navíc - přeci nemůžete nemilovat filmy tvůrce, který umí složit Rubikovu kostku nohama a ještě to na internetu hrdě prezentuje :o)) ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Pokud bych tento film přetočil až k závěrečným titulkům, asi by mi ani nechyběl. Snímek sice dobře odstartoval, ale než doběhl do cíle, rozpadl se na kousíčky a ztratil dech. Má však i své silnější pasáže např. natáčení Ghostbusters nebo Robocopa, ale jinak je to na Gondryho celkem slabota. Jack Black jako vždy vynikal, ale to nejlepší jste bohužel měli možnost zahlédnout již v sestříhané verzi v samotném traileru. Zbytek je jen omáčka, motající se kolem videopůjčovny, která díky FBI nemá zrovna na růžích ustláno. Čekal jsem mnohem větší zábavu, ale občas se ve filmové branži stane, že A+A ≠ A, ale Be Kind Rewind. (4/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já jsem Bill Murray, ty jsi všichni ostatní“ Mluvil tady někdo o pošucích z videopůjčovny? Nevím o tom, že by poblíž malebného městečka Versailles kousek od Paříže stála atomová elektrárna, nicméně právě odtamtud pochází bůhvíčím ozářený Michel Gondry. Jeden z nejoriginálnějších mainstreamových tvůrců dneška. Jeho nápady jsou úžasné, celky do nichž je skládá, již méně. O Prosíme přetočte si můžete myslet ledacos, ale právě originalitu mu odpářete jen těžko. Ano, je to trochu maglajz a v jednom hrnci jsou zde vařena lesní zvířátka příliš mnoha chutí, z principu ovšem nedokážu nenávidět film, který s bezelstnou upřímností miluje film. Všechno si žádá renovaci, životy, přenosná filmová média, budovy… nic nového však nemá kouzlo čehokoliv starého. Jak rád jsem dosud nadával na VHSky, potvory, které se s takovou oblibou zasekávaly v přehrávačích, nyní na ně hledím s mnohem větší něhou. A co teprve ten pocit, když s partou kamarádů uklohníte vlastní biják a pak jej společně zhlédnete a bavíte se více než u kteréhokoliv trháku za mnoho miliónů. V závěru filmu jsem se cítil přesně tak. K slzám chybělo málo. Nemyslím si, že by Gondry vyzýval k bojkotu filmů velkých zlých studií. Vždyť – co byste potom chtěli „ošvédovat“? Prosíme přetočte má spoustu much, jimž by se slušelo utrhat křidýlka a nejspíš nebude vašim milovaným filmem, jako manuál jak své milované filmy natáčet ale poslouží parádně. Apendix: Proti zvířatům v zásadě nic nemám. 80% Zajímavé komentáře: Lateef, Vitason ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, na který se dá koukat jednou a dost. Jack Black a Mos Def natáčí "švédované" verze filmů, které kdybych neznal, tak bych na tento film jenom tupě čuměl, a že já taky ve většině případů čuměl. Každopádně když přišli se švédovanou verzí Krotitelů duchů nebo Křižovatky smrti musel jsem se smát. Škoda, že i během filmu samotného příšli vtipných scén není. Nápad je to opravdu skvělý, který ale skončí jako klasická dobrácká komedie, happyendem, na čem vlastně není nic špatného. Jenom to mohlo být o něco zábavnější i když samotné švédování je určitě velká zábava, což se ale o zbytku rozhodně říci nedá. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $11,175,164Tržby Celosvetovo $29,167,230Tržby za predaj DVD v USA $5,219,745 //počet predaných kusov 311,167║ nápad na film dobrý ale s tak nefunkčným obsadeným až des, škoda /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Sebedojímavé Gondryho spasma, které je sice mentálně na úrovni středoškolské besídky, ale staví se na odiv rovnou jako chvála lásky k filmu a komunitní tvořivosti. Přitom je to tak brutálně nucené a podbízivé, že i těch pár solidních momentů se topí v moři póz a křečovitě inscenovaných alotrií. Tahle Gondryho stránka "ostentativního intelektuálního dítěte" mě irituje. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Konečně se Michel Gondry probudil ze svých špatných snů. Po svém minulém filmu, který pro mě osobně zabil právě neskutečným množstvím i špatně čitelných nápadů se Gondry vrací a využívá svého stylu a nápadu k vytvoření, možná časem kultovního, možná švédského, filmu. Jack Black a Mos Def jsou fantastičtí, ale nemají na nápad Gondryho, který se vyžívá ve velkém počtu nápadů, papundeklových kulis, oblečků a šíleností, které pomáhají hlavní dvojici natočit všechny ty filmy, které jim ve videopůjčovně chybí (resp je jeden z nich smazal:)). Pokud jste viděli většinu známých filmů, budete potěšeni a velmi překvapeni s jakou lehkostí Gondry svým dvěma hrdinův pomáhá natáčet všechno od Krotitelů duchů (ano, oni jsou dva, ale krotitelé byli čtyři...to se zvládne, jeden může hrát tři lidi přeci:) až po Robocopa. Nevím, kde by Gondry měl hranice, kdyby nemusel mít "omezenou stopáž", ale docela bych si jeho třeba i krátkometrážní alternativní verze slavných filmů prohlédl. Myslím, že třeba na youtube.com by to byl brzy velký hit, tak snad jednou ... a už žádné přehnané vize Michele. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michel Gondry .. Nápadité, stylově příjemně levné (triky) a staromódní. Přesto jsem se u filmových předělávek a lpění na tradici místa městské části (půjčovna VHS wtf?) nebavil tak jako u Gondryho neposkvrněné romance nebo naučné cestě sněním. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Michel Gondry opustil v Prosíme přetočte svou úspěšnou koncepci romantické surreálné komedie a natočil film oslavující sám fenomén kinematografie (cosi ve stylu Darabontova Majesticu, Scorseseho Letce atd.), ve své podstatě adorující tvůrčí přístup a nespoutanou vitalitu profesionalizovaných filmových amatérů - režisérů typu legendárního Ed Wooda (jehož mýtus stvořil vlastně až Tim Burton v jeho biografickém filmu), je tu cítit také silný prvek nostalgického retro ohlédnutí. Prosíme přetočte nedosahuje sice absolutních výšin předchozích dvou Gondryho celovečerních filmů, ale i zde platí, že Gondry prostě netočí obyčejné filmy. Jak to pojmenovat nejlépe? Patrně jako lavinu živelné autorské kreativity, která se valí i z tohoto snímku. Ten gejzír infantilně roztomilých nápadů, dětinských vychytávek, abnormálně ujetých zápletek, neformálních myšlenek a fórků atd. si hračička Gondry doslova užívá a ozvláštňuje svůj film tím ryze Gondrovským tvůrčím přístupem - dekorace i mnohé animace vypadají, že jsou dělány doslova na koleně, dojem lacinosti a amatérismu je podstatnou složkou filmového vyznění, Gondry rád používá ruční amatérskou videokameru (film je doslova prošpikován záběry home videa), stejně jako bizarní synkreticky motivované kostýmy, masky a líčení. Stylizace na pomezí parodie komiksů, aluzí na ikonografii západní popkultury, pseudorealistického sociálního ukotvení a silně estetizované pseudoreality s dadaistickými podtóny. Jeho tvůrčí přístup je tedy čistě postmoderní a možná nejlépe ilustruje to, jak vypadá postmoderní filmový tvar. Gondry je prostě génius a každé setkání s jeho filmovým počinem zatím jednoznačně filmová událost s puncem mimořádné originality... Prosíme přetočte... (Pátou hvězdičku strhávám v korelaci s předchozími dvěmi Gondryho celovečerními filmy) Podobné filmy: Malý Rambo, Věčný svit neposkvrněné mysli, Nauka o snech, Život v oblouznění, Amélie z Montmartru ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po filmu jsem sice neměl chuť jít prosit promítače, aby to přetočil a pustil znovu, ale i tak jsem byl s nejnormálnější gondryovinou v zásadě spokojen. Možná není dokonalá a bezchybná, ale které neotřelé dílo je, že? Nezastírám, že mám pro tohohle vizionáře až nekritickou slabost již od jeho videoklipových počátků. Jednak proto, že takový gejzír nápaditosti, originality a svébytnosti u jiných filmařů protě není k nalezení. No, ale především kvůli jeho talentu na navození uvěřitelné snové reality. V mých očích je to vůbec ta nejtěžší možná disciplína. A zatímco na literárním poli to pár autorů umí, tak ze současných filmařů mě, krom samotného Michela Gondryho samozřejmě, napadá snad již pouze Tsukamoto. Jenže ouha, právě tyto snové hrátky zde přítomny nejsou. Zato originalita se dostavila měrou vrchovatou. Přesto došlo k tomu, že po skvostném úvodu drhne největší "lákadlo", tedy samotné ošvédované filmy. Jde o nejhorší pasáž filmu. Nedrží totiž pohromadě, byť i v ní se najdou famózní momenty (hlavně ty krátké jako Lví král či Carrie). Paradoxně to začne opět fungovat ve chvíli, kdy se přestanou točit "remaky" a začne mít navrch vlastní tvorba. Zklamán tedy rozhodně nejsem. Možná i proto, že narozdíl od mnoha ostatních jsem neočekával komedii v pravém smyslu. Ne proto, že by něco takového Gondry neutáhl, jako spíše z toho prostého důvodu, že nic takového nesliboval. Ani v trailerech žádný příslib řachandy není k nalezení (mimochodem, ošvédovaný trailer se samotným Gondrym je geniální záležitost a nejoriginálnější trailer co znám). A obsazení Jacka Blacka přeci hned neznamená komedii k pokukání. Takže snad jen závěrem: Prosím Gondry, zůstaň i nadále svůj, stůj co stůj. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem byl naladěn na jinou notu a ten film mě prostě moc nebavil. Po víc jak roce jsem se na to podíval znova a líbilo se mi to o moc víc. Jack Black a Mos Def jsou fakt hodně dobří a tentokrát se mi tam líbila i ta jazzová atmosféra a celý ten kult okolo tlouštíka Wallera. Stejně si ale stojím za tím, že režisér to neměl pevně v rukou a velká část filmu je opravdovou improvizací. Právě proto jsou asi ty předělávky tak kreativní a nesmírně zábavné. Nejdůležitější ale je, že všichni v tom filmu měli filmy rádi. A pro takový lidi je to i určený. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Typická absence dramaturga. Následky? 1, Film neustále vybočuje z žánru, potažmo zpřítomňuje cizorodé „psychodramatické“ prvky, které v příběhu s žánrovým vymezením komedie nemají co dělat. Výsledkem je převaha konvenčního negra nad anarchistických tlusťochem a zhovadilé překlápění do vážné roviny, jenž nemá parametry katarze, protože jen vrší malé kolize (napětí) napříč dějem. 2, Tvrdím, že amatérský film má být amatérský a profesionální film profesionální. Tenhle je amatérský, ale tváří se jako diskontinuitní, fragmentarizovaná, stylově heterogenní, víceperspektivní, pásmová apod. kompozice. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Ten doják na konci mi moc neseděl, ale jinak v celku pohodová komedie . . . Jack Black je prostě výborný herec/komik a já se na něho vždycky rád podívám. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Osobitá komedie, která se rozjíždí překvapivě pomalu, aby velmi vtipně přešla do crazy žánru se zmagnetizovaným excentrikem a všechno zakončila v podobě originální variace na Bio Ráj. Takovou kombinaci už nikdy v životě neuvidím, ale za Krotitele, RoboCopa nebo Carrie jsou pochvaly opravdu na místě. Film dohromady nedrží ani náhodou, ale úsměvy či nostalgií nešetří. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem se fakt tesil, ale cekal jsem, ze si Gondry a Black moc nesednou a bohuzel to tak dopadlo. Black sice hraje posuka jako obvykle a je tradicne paradni, ale nedostava dost prostoru, aby jednotlivy gagy poradne rozvinul, takze to kolikrat skonci na puli cesty. Navic jeho partak v podani Mos Defa neni vtipnej vubec. Coz se da vlastne rict o vetsi casti filmu taky. Kdyz nepocitam casto brutalni nataceni predelavek filmu, tak se nic moc nedeje a vtipu tu je pomalu, navic to spis sklouzava k takovy lidskosti a dojemnosti a konec, ackoliv se da povazovat za originalni (cekal jsem tradicni zachranu na posledni chvily), tak je vicemene debilni. Za coz hlavne muze druha, nezajimava linie s mrtvym hudebnikem. Sice jsem se nenudil, ale je to hodne nevyuzitej potencial. ()

movie 

všechny recenze uživatele

70% Gondry přišel se spoustou nápaditých prvků, občas je v tom chaos, ale je to pěkný. Např. vynálezavost Jerryho a Mikea při točení jejich "švédovaných" snímků nezná mezí a je okouzlující. Snímek s klavíristovi Fats Wallerovi bych v jejich provedení skutečně moc rád viděl. Záplava originality. ()

Reklama

Reklama