Reklama

Reklama

Prosíme přetočte

  • USA Be Kind Rewind (více)
Trailer

Prosíme přetočte je neuvěřitelný příběh o dvou kamarádech (Jack Black, Mos Def), jednom elektromagnetickém poli a všech vašich oblíbených filmech. Zmagnetizovaný mozek jednoho z nich totiž vymaže všechny kazety ve videopůjčovně a jim nezbude nic jiného, než smazané filmy znovu natočit. Vzniknou tak jedinečné verze filmů jako King Kong, Krotitelé duchů nebo Robocop. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Filmy Michela Gondryho mají své osobité kouzlo. Be Kind Rewind k nim zapadl jako videokazeta do přehrávače. Film z 80% usrkává z poháru originality. Je skutečně hravý a disponuje zábavnou nápaditostí. Skvělou volbou byl Jack Black, ten je živější, akčnější a dynamičtější než sportovec nabombený erytropoetinem. Hned první imitovaný snímek - Ghostbusters - mě svým pojetím (částečně i díky kultovní Ghostbusters Theme od Raye Parkera Jr.) prostě totálně dostal. Ale RoboCop je taky geniální, všechno hýří nápady. Patnáct dvacet minut před koncem však již číše jedinečnosti zeje prázdnotou a ve vzduchu zůstal pouze odér z lahodného moku. Závěr upadl do klišovitých luhů a sentimentálních hájů. Škoda. Přesto působivé a vězte, že svoje vhsky plný starých dobrých akčních filmů bych za nablejskaný dývka nikdy nevyměnil... 20 miliónů dolarů(rozpočet)/28 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, na který se dá koukat jednou a dost. Jack Black a Mos Def natáčí "švédované" verze filmů, které kdybych neznal, tak bych na tento film jenom tupě čuměl, a že já taky ve většině případů čuměl. Každopádně když přišli se švédovanou verzí Krotitelů duchů nebo Křižovatky smrti musel jsem se smát. Škoda, že i během filmu samotného příšli vtipných scén není. Nápad je to opravdu skvělý, který ale skončí jako klasická dobrácká komedie, happyendem, na čem vlastně není nic špatného. Jenom to mohlo být o něco zábavnější i když samotné švédování je určitě velká zábava, což se ale o zbytku rozhodně říci nedá. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Sebedojímavé Gondryho spasma, které je sice mentálně na úrovni středoškolské besídky, ale staví se na odiv rovnou jako chvála lásky k filmu a komunitní tvořivosti. Přitom je to tak brutálně nucené a podbízivé, že i těch pár solidních momentů se topí v moři póz a křečovitě inscenovaných alotrií. Tahle Gondryho stránka "ostentativního intelektuálního dítěte" mě irituje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $11,175,164Tržby Celosvetovo $29,167,230Tržby za predaj DVD v USA $5,219,745 //počet predaných kusov 311,167║ nápad na film dobrý ale s tak nefunkčným obsadeným až des, škoda /40%/ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

To jsem zase šlápnul pořádně vedle. Podle traileru a obsahu, co jsem si zde přečet, jsem očekával nějakou totálně ujetou komedii. Jack Black opět hraje pošuka a ze začátku mě dokázal občas i rozesmát, ale potom dlouho, dlouho nic. Až někde uprostřed se zase našlo pár vtipnejch scének z natáčení (z toho právě většinu uvidíte v traileru), ale posledních cca 30 minut už jsem se akorát ukrutně nudil a čekal na nějaký rozuzlení, který ani nepřišlo. Prostě hlavní hrdinové s pomocí známejch a kamarádů natočej nějakou kravinu o jakymsi tlouštíkovi, pak to promítaj a na ulici stojí asi 1000 lidí, všichni jsou z toho na větvi a najednou konec. Z filmu jsem hodně rozpačitej. Docela dobrej nápad, občas nějaká povedená scéna, ale za těch 100 minut jsem se zasmál dohromady asi tak 5×. Docela mě zaráží, jaký má tady film hodnocení. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (13)

  • "Zošvédované" - filmy, ktorá boli vymazané a natočené znovu. Režisér Michel Gondry "zošvédoval" trailer, v ktorom vystupuje on sám. (Mihail123)
  • Prosíme přetočte stálo 20 milionů dolarů. Michel Gondry říka, že rád pracuje s malými rozpočty, protože díky nim musí hledat neobvyklá řešení. (Pumiiix)
  • Na oficiálnej stránke filmu sa môžu návštevníci zúčastniť v zošvédovaní (spočíva v pridaní vlastnej tváre na obal filmu). (Mihail123)

Reklama

Reklama