Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Jsem zrovna v nějakym divnym rozpoložení, normálně bych dal 4, ale moc mi to sedlo. Matthew Perry je pro mě navždy Chandler (-kterýho já moc rád), a tady zaválel úplně na jiný frontě. Lynn Collins je krásná, opravdu krásná!! A filmu dám 5, co by ne?! Po druhým zkouknutí jsem chtěl z hodnocení trochu ubrat... ale asi nemám proč. Není to tak "hustý", jako třeba Mr.Nobody, ale za to to určitě stojí... Absolutní hodnocení tak dávám zčásti i pro ty scény v půl pátý ráno, na pustých ulicích... sám tohle znám a mám ty chvilky moc, moc rád!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Lahôdkový zážitok. Takýto typ filmu je presne to, čo potrebujem, aby sa stav mojej mysle dostal do bezváhového stavu, môj systém sa reštartoval a spustil sa pohodový režim úplnej spokojnosti. A som rád, že práve týmto filmom som si nechal zájsť chuť po otravnom zážitku z posledného trýznivého ne-filmového pokusu, ktorý som absolvoval. Film je totiž jedným veľkým scenáristickým briliantom a ešte väčším hereckým diamantom. Skvostnými dialógmi je opradený celý dej, každá veta a v nej každé slovo tvoria perfektnú symfonickú súhru, ktorú som hltal každou sekundou. Scenár je veľmi inteligentný, psychologické témy sú však spracované tak, aby z nich boli nadšení intelektuáli i laici. Pomer komédia/dráma je veľmi pozorne vyvažovaný, romantická atmosféra dodáva filmu lahodný šmrnc, v žiadnom prípade však neuškodí. Nezávislo-komerčné ladenie mi vyhovovalo a viditeľne vyhovovalo aj hercom, ktorí vo svojich rolách doslova žiarili. Matthew Perry si ma získal prakticky behom pár sekúnd. Škoda, že ho v podobných filmoch vídavame takto sporadicky. 90%. ()

Reklama

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Je jen málo věcí, který se dají filmu vytknout. Jednou z těch hlavnějších je asi taková ta (velká) snaha o vytvoření kvalitního psychologického snímku, kde mám pocit, že to nevidím poprvé. Film je určitě pěkný a zajímavý,ale chybí mi v něm hlubší myšlenka. Někdo jí mohl objevit. Já ne. Přesto kvalitní film. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Velice vyvedený snímek, perfektní Matthew Perry, který mě naprosto dostal, jeho rozložení bylo skutečně skoro hmatatelné :o) hezký film, až na ten závěrečný happy end, ten jsem tam fakt nechtěl vidět... stačilo aby ho krásně poslala do pr.... a byl by to film jak cumel. Takhle to zase zapadlo do tradičního popcornového bahna, škoda... ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Tož tohle vás rozhodně nepobaví, spíš vás tenhle snímek uvrhne do deprese, ale musím přiznat, že je to deprese zajímavá. Je to prostě o životě a o tom, že každý máme své problémy, své sny, své touhy a ne vždy se je daří naplnit. Dopujeme se prášky a chceme se cítit skvěle, řešení je často někde úplně jinde. Matthew Perry, to by vždy můj oblíbenec, ať již jako Chandler v Přátelích, či v Můj soused zabiják po boku Bruce Willise. Zdá se, že už je to veliký kluk, který se schopen zvládnout veliké role, složité a s kvalitním scénářem. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Harris Goldberg uviedol, že film napísal podľa svojej vlastnej skúsenosti s depersonalizačnou poruchou a klinickou depresiou. (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v Los Angeles, film sa natáčal na mieste vo Vancouveri a na ďalších miestach v Britskej Kolumbii (Coquitlam, Port Coquitlam, Maple Ridge, Pitt Meadows a Langley). (Arsenal83)

Reklama

Reklama