Reklama

Reklama

Pomsta je také umění. Kurátor Harry Deane (Colin Firth) zorganizuje za pomoci svého přítele, majora Wingatea (Tom Courtenay), velkolepý podvod, při němž chce připravit o značnou sumu svého nenáviděného šéfa, snobského tiskového magnáta Lionela Shabandara (Alan Rickman). V jejich rafinovaném plánu hrají hlavní role nezvěstný obraz od Moneta a prostořeká jezdkyně rodea P. J. Puznovská (Cameron Diazová). Povídka Gambit amerického autora Sidneyho Carrolla byla poprvé zfilmována v roce 1966 anglickým veteránem Ronaldem Neamem a hlavní role si v ní zahráli Michael Caine a Shirley MacLaineová. Pod scénářem podstatně pozměněného britsko-amerického remaku z roku 2012 jsou podepsáni bratři Coenové, kteří tu zcela výjimečně pracovali pro jiného režiséra, amerického tvůrce Michaela Hoffmana, jenž je např. známý historickým dramatem Čas smyslnosti (1995), romantickou komedií Báječný den (1996) nebo shakespearovskou adaptací Sen noci svatojánské (1999). Dobře promyšlený plán samozřejmě nefunguje tak, jak si jeho mazaní protagonisté představovali, ale vše zachraňuje jejich neutuchající vynalézavost a pověstná britská chladnokrevnost. Snímek, jehož název odkazuje k šachovému zahájení, při němž oběť figury vede k útočné převaze, je milým připomenutím situačního humoru němých grotesek. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (221)

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, co to bylo ? S vypětím všech sil jsem tu ptákovinu dodíval. Řekl jsem si, bude to taková průměrná blbůstka, možná i jen na 2*, prostě jsem měl dnes náladu pustit si něco slabšího, ale ne úplný hnůj ! Příběh to skoro vůbec nemá. Žádnou logiku to nemá. Scénář ? Hodně slabý. Komedie ? No nevim, kde byly vtipné scény ? Pár jich teda bylo, když třeba Colin Firth nemotorně bral křeslo atd. Takže strašná nuda. nudné až trapné konverzace. Pak film skončil a já byl celý vygumovaný a psychicky vyčerpaný. Herecké obsazení katastrofa. Colin Firth hrál naprostého dementa. Cameron Diaz neskutečně trapná. No a Alan Rickman ? Trošku to bylo lepší - ten jeho přízvuk, úšklebky - bavil ze všech herců nejvíc, ale také to nebylo ono. Hudba skoro žádná. Takže naprostá nuda, naprostý odpad. Nic se ve filmu nedělo, málo vtipných scén a když už byly - tak byly divné. Nebudu to dál komentovat. Nedoporučuju nikomu. Hodnotím na 4% = odpad! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Styl Coenů jsem v tomto filmu viděla, to ano, ale prostě to nebylo ono. "Humor" tam podle mě vytvářela jen postava Colina Firtha, který pro mě byl hvězdou filmu, což je škoda, jelikož jsem doufala, že to bude Alan Rickman (ale aspoň jsem ho po dlouhé době viděla bez oblečení) :D Cameron Diaz - nic nového a celkově zasazení filmu a nápad skvělý, ale prostě finálně nevyvedený a škoda těch významných jmen - což vlastně myslím jen Alana :D ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak takhle asi ne. Šedá myš hvězdným obsazením? I to se stává. Hloupá, naivní a těžce neoriginální story, která nemá moc co nabídnout a těch pár dobrých momentů to jednoduše nemá šanci zachránit. Hvězdy přehrávají, nudí a otravují, hned několik věcí je na facku jak dělaných a zbytečnost a umělost snímku je až do nebe volající. Gambit je jednohubka, kterou si podruhé rozhodně nedám. [50%] ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ani prověřený recept neznamená, že bude výsledek k jídlu. Gambit je bohužel přesně ten případ, kdy je při důležité večeři pasta nedovařená, maso přepečené, salát hořký, moučník zdrclý a kafe došlo. Gambit je slabý odvar podrazáckých komedií, který neurazí ani nenadchne. Kovbojka je otravná, Harry moula, jeho šéf „cynický manipulátor a zvrhlý nudista“, Monet falešný, a lev je lev. :) Film vhodný pro zkrácení dlouhé chvíle, jako pohádka na dobrou noc nebo pro ty, co chtějí vidět Cameron Diaz v prádle a Colina Firtha a Alana Rickmana bez kalhot. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Já mám dnes asi nejakou pozitivní náladu. Nebo se mi asi opravdu ten Gambit líbil. Celkově je to pohodový film, který si na nic nehraje. Jeho poklidné Anglicky venkovské tempo mnohé z diváků musí deptat, ale mě to dnes sedlo dokonale. Herci naprosto přesně věděli co mají hrát, a to filmu také prospělo. Jediný nedostatek bych asi viděl ve scénáři, u takhle laděného filmu bych ho čekal propracovanější. Každopádně tenhle film mohu doporučit všem, kteří mají volně dvě hodiny chtějí se odreagovat, ale nepotřebují se u filmu potit,bát, přemýšlet a nebo řechtat na všechny strany. Za mě pohodlných 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Film byl uveden do kin 12. října 2012. Nakonec však bylo rozhodnuto, že bude vydán rovnou na DVD. (Terva)

Související novinky

Verbinski a doktor Bucky

Verbinski a doktor Bucky

03.04.2018

Gore Verbinski (Kruh) se loňským Lékem na život konečně vrátil k hororům. Dlouho to vypadalo, že bude jeho dalším filmem comicsovka Gambit. Od té však v lednu utekl a nyní by se měl vrhnout na akční… (více)

Reklama

Reklama