Reklama

Reklama

Pomsta je také umění. Kurátor Harry Deane (Colin Firth) zorganizuje za pomoci svého přítele, majora Wingatea (Tom Courtenay), velkolepý podvod, při němž chce připravit o značnou sumu svého nenáviděného šéfa, snobského tiskového magnáta Lionela Shabandara (Alan Rickman). V jejich rafinovaném plánu hrají hlavní role nezvěstný obraz od Moneta a prostořeká jezdkyně rodea P. J. Puznovská (Cameron Diazová). Povídka Gambit amerického autora Sidneyho Carrolla byla poprvé zfilmována v roce 1966 anglickým veteránem Ronaldem Neamem a hlavní role si v ní zahráli Michael Caine a Shirley MacLaineová. Pod scénářem podstatně pozměněného britsko-amerického remaku z roku 2012 jsou podepsáni bratři Coenové, kteří tu zcela výjimečně pracovali pro jiného režiséra, amerického tvůrce Michaela Hoffmana, jenž je např. známý historickým dramatem Čas smyslnosti (1995), romantickou komedií Báječný den (1996) nebo shakespearovskou adaptací Sen noci svatojánské (1999). Dobře promyšlený plán samozřejmě nefunguje tak, jak si jeho mazaní protagonisté představovali, ale vše zachraňuje jejich neutuchající vynalézavost a pověstná britská chladnokrevnost. Snímek, jehož název odkazuje k šachovému zahájení, při němž oběť figury vede k útočné převaze, je milým připomenutím situačního humoru němých grotesek. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (221)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč jste byl na té římse a proč visí Vaše kalhoty na římse?" "Neprůstřelnej" plán, neznámá komplicka a název - to jsou jediný atributy, který spojují originál s remakem. Jinak se Harry změnil z šarmantního zloděje ve snaživýho zaměstnance, tanečnice v kovbojku, socha v obraz, oblafnutej šejk v hambatýho kapitalistu a poměrně seriózní zlodějská podívaná v komedii se zlodějským pozadím. Já proti tomu v podstatě nic nemám, při Firthově bezkalhotové scéně v hotelu dostala má bránice docela zabrat a bylo vidět, že Firth, Rickman, Tucci i Cameron si své party vyloženě užívali. Já jsem zkrátka dostal zábavy dost a tak jen posílám Coenovým lehký pohlavky za to, že si občas vypomohli příliš lacinými fintami. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, co to bylo ? S vypětím všech sil jsem tu ptákovinu dodíval. Řekl jsem si, bude to taková průměrná blbůstka, možná i jen na 2*, prostě jsem měl dnes náladu pustit si něco slabšího, ale ne úplný hnůj ! Příběh to skoro vůbec nemá. Žádnou logiku to nemá. Scénář ? Hodně slabý. Komedie ? No nevim, kde byly vtipné scény ? Pár jich teda bylo, když třeba Colin Firth nemotorně bral křeslo atd. Takže strašná nuda. nudné až trapné konverzace. Pak film skončil a já byl celý vygumovaný a psychicky vyčerpaný. Herecké obsazení katastrofa. Colin Firth hrál naprostého dementa. Cameron Diaz neskutečně trapná. No a Alan Rickman ? Trošku to bylo lepší - ten jeho přízvuk, úšklebky - bavil ze všech herců nejvíc, ale také to nebylo ono. Hudba skoro žádná. Takže naprostá nuda, naprostý odpad. Nic se ve filmu nedělo, málo vtipných scén a když už byly - tak byly divné. Nebudu to dál komentovat. Nedoporučuju nikomu. Hodnotím na 4% = odpad! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEDNODUCHÁ OTÁZKA ZNÍ, JAK CHCETE VYDĚLAT PŮL MILIONU LIBER? JÁ MÁM MALÝ PLÁN“...... /// Velkolepá loupež (nebo chcete-li zlodějina) má působit uvolněně, komicky, svižně …. kurva to je nuda! Furt klábosej a dějou se věci, který v drtivý většině případů nemůžou pobavit ani puberťáky. Nebaví plán, kterej má jistý (nepředvídatelný?) trhliny, ale jen několik (dvě?) hotelových eskapád. Možná by ke štěstí mohlo stačit vidět role užívající si C.Firtha a snad i A.Rickmana. V tom filmu prostě vo víc, než o důkaz, že i Angličan může mít velký koule nejde. Ale jestli vám ke štěstí stačí, že svět příležitostí je nevyčerpatelnej, tak si klidně ty 3* flákněte. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Toužím po Kupkách sena (od Moneta vole, jdi s těma vidlemi do prdele!). 2.) Je fajn, když v americkým filmu hrajou hlavní role Angláni a o zábavu se staraj Japonci (jakože maj ty kanály pro mladý, kde se chlastá blije…). 3.) Thx za titule ,,Kryštof4“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

boshke odpad!

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) I přes nepatrné množství momentů, které byly vtipné, to bylo necelých devadesát minut čirého fyzického utrpení. Začalo to už titulky. Snad nejnevkusnějšími a nejdementnějšími titulky v dějinách kinematografie. Vrazit do devadesáti minutového filmu pěti minutové Harryho představy byl skvělý tah. Podobně jako Diaz s hubou jak rozšláplej pomeranč. Silně mi to připomínalo projekci Babovřesk. Humor té nejnižší možné úrovně, ale plebs se spokojeně plácá do kolen. Hrůza. Děs běs... Chtěl bych tímto pozdravit toho strašně milého pána, co seděl vedle mne a co očividně nerozlišoval, kdy mluví nahlas a kdy v duchu sám k sobě, a tak s otravně častou frekvencí pronášel "ty vole", "ty kráso", "to jsem si myslel" či "to nebyl dobrej nápad"... 0% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi, že vznikl remake filmu, který mám rád. Vadí mi, že vznikl špatný remake. Pozná se to kromě jiného podle toho, že ačkoliv má jít o komedii, humoru v ní moc nenajdete. Hlavní hrdina v podání Colina Firtha je neschopný otravný mamlas, který si všechny urážky snobského Alana Rickmana vlastně zaslouží, Cameron Diaz nedostala prostor cokoliv předvést, ačkoliv by nejspíše chtěla... A jinak nic. Že se bratři Coenovi uchýlí k tak jednoduchému a hloupému humoru typu dvojsmyslné rozmluvy v hotelové recepci, to bych opravdu nečekal. Gambit sice několik světlějších chvilek má, ale stejně jako v případě Monetova obrazu i tady platí, že originál je jen jeden. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Producent Mike Lobell viděl původní film Gambit (1966) na jeho londýnské premiéře v roce 1966. V roce 1997 předal svůj scénář společnosti Universal a ta jej přijala. (Terva)
  • Film byl uveden do kin 12. října 2012. Nakonec však bylo rozhodnuto, že bude vydán rovnou na DVD. (Terva)

Související novinky

Verbinski a doktor Bucky

Verbinski a doktor Bucky

03.04.2018

Gore Verbinski (Kruh) se loňským Lékem na život konečně vrátil k hororům. Dlouho to vypadalo, že bude jeho dalším filmem comicsovka Gambit. Od té však v lednu utekl a nyní by se měl vrhnout na akční… (více)

Reklama

Reklama