poster

• USA

• SK název

Akční / Dobrodružný / Sci-Fi / Fantasy

USA / Velká Británie, 2009, 162 min (SE: 171 min, Director's cut: 178 min)

Režie:

James Cameron

Hudba:

James Horner

Diskuze k filmu (19 264)

• 18.7.2008  17:01
    Dan9K
    (hodnocení, komentáře)
    Web-Head: pustil jsem si to třikrát...
    • 18.7.2008  16:54
    Web-Head
    (hodnocení, komentáře)
    Dan9K: Být tebou, pustil bych si to video ještě jednou... a zkus studovat na něm vše... Rozdíl 24 a 48/60 fps je opravdu znatelný... samozřejmě nikdo už nikterak nerozezná 24 a 29.97 fps, rozdíl mezi PAL a NTSC...

Také ber v potaz to, že systém snímkování je už 100 let starý a užívá se až dodnes... Původně byl formát snímku 4:3 a dnes je 1.85:1, 2.35:1 atd. Film se musí vyvíjet...
    • 18.7.2008  16:42
    Dan9K
    (hodnocení, komentáře)
    Web-Head: co se týče ostrosti zraku nemám sebemenší problém. Bohužel schopnost rozeznat snímkovací frekvenci se posuzuje poněkud obtížněji. Ale i tak budiž, 24 framů ještě někdo rozeznat může, ale to je už skutečně hranice, proč to hned přehánět na 48 ne-li 60?
    • 18.7.2008  16:37
    Web-Head
    (hodnocení, komentáře)
    Dan9K: Tento argument jsem čekal. Ale zkrátka musíš uznat, že někdo má daleko lepší zrak či sluch... Uznávám, že mnoho lidí si jen vsugeruje onu "lepší kvalitu", ale je i několik jedinců, kteří ji skutečně rozeznají.
    • 18.7.2008  16:33
    Dan9K
    (hodnocení, komentáře)
    Web-Head : nebo jen ti, co to chtějí slyšet/vidět :-)
    • 18.7.2008  16:12
    Web-Head
    (hodnocení, komentáře)
    Dan9K: Toto je stejná situace jako wav vs. MP3... Kvalitní ucho pozná rozdíl, zbylá ne...
    • 18.7.2008  16:04
    Dan9K
    (hodnocení, komentáře)
    Kass: to je demagogie...

mně to přijde to samé, jako kdyby teď byla obrovská novinka, hyper pokrok, kdyby dělali běžně sluchátka, které umí vysílat až do frekvence 40Khz, no není to skvělé? To si tu hudbu užijeme mnohem víc!

Pokud jde o to video, co poslal Web-Head, tak já tam ten rozdíl opravdu nevidím. Je to hodně otázka psychiky si myslím. Když jsem si třeba pomyslně ty obrázky ve splitscreenu prohodil, tak jsem měl zase dojem, že 24FPS je plynulejší. A popravdě řečeno, ani těch 15FPS na konci nebylo zas tak hrozných....just for fun...

• 18.7.2008  14:04
    Web-Head
    (hodnocení, komentáře)
    Asi nejjednodušší bude, když si přehrajete toto video, pokud neuvidíte rozdíl ve snímkování, tak Bůh (Cameron) s vámi... http://www.youtube.com/watch?v=EPQH05aMoYI
    • 18.7.2008  12:41
    Kass
    (hodnocení, komentáře)
    Dan9K : ...s tímhle přístupem k pokroku, a slyšel jsem ho tady od spousty zpátečníků, bychom si dodnes pouštěli jen gramofonové desky (nic proti nim) a vzájemně si posílali dopisy (nic proti nim ;-)
    • 18.7.2008  01:05
    Renton
    (hodnocení, komentáře)
    Co když to bude plně digitálně v pohybu, vysokém rozlišení, 3D, na velké ploše..
    Pořád bude 24 fps stačit resp. nepůjde poznat že je to nedostatečné?
    • 17.7.2008  21:15
    Dan9K
    (hodnocení, komentáře)
    Obdivuju vaše očka, že umí rozeznat rozdíl mezi 24 FPS a 48 fps.
    • 7.7.2008  23:41
    Web-Head
    (hodnocení, komentáře)
    Samozřejmě Cameron má problém s tím tuto technologii prosadit, ale vyřešil to jednoduše, promítačky v kinech by se nemuseli měnit, jelikož by přehrávaly každé druhé políčko. Tudíž v kině by měl film 24 fps a na DVD/Blu-Ray 48 fps.
    • 7.7.2008  06:13
    Saku
    (hodnocení, komentáře)
    Davac: HAL ma pravdu, obraz pri 48fps bude jednoduse cistsi a ostrejsi.
    • 7.7.2008  00:40
    mandes
    (hodnocení, komentáře)
    Nech si Búh toči svoje diela v jakom chce fps , ja už teraz skapínam s toho jaké to bude veľkolepé a úžasné :))))
    • 6.7.2008  22:45
    Denver
    (hodnocení, komentáře)
    Možná budu za blbce, protože toho o téhle technologii moc nevím, ale zajímalo by mě pro jaký typ kin je tenhle film určen. A hlavně, jestli ho zvládne pražský IMAX.
    • 6.7.2008  16:03
    Joeey
    (hodnocení, komentáře)
    Já bych šel na ty nový technologie opatrně. Aby na tom jednou film nebyl tak, jako například počítačové hry. Představte si, že si budete vybírat film na DVD a budete muset na zadní straně obalu kontrolovat, jestli váš přehrávač spadá alespoň do minimální konfigurace.
    • 6.7.2008  14:33
    HAL
    (hodnocení, komentáře)
    Saku: Technologicky by to časem zvládnout šlo, horší je to s nasazením do praxe. Věřím že jestli se za to Cameron bude rvát dost hlasitě tak se mu to jednou povede protlačit, ale prozatím je dost času i na to aby začaly v mainstreamu fungovat digitální a 3D kina a v domácích podmínkách se přešlo na Blu Ray.
    davac: Jde o to že obraz se už od prvopočátků kinematografie natáčí rychlostí 24 fps což není zrovna nejplynulejší - což by dvojnásobná rychlost snímkování řešila.
    • 6.7.2008  12:48
    Saku
    (hodnocení, komentáře)
    HAL: Dneska uz umeji 144fps, kdyz pocitam bezny filmovy prumysl viz http://www.variety.com/VR1117983864.html , jinak uz samo umime i vic, kulka letici skrz sklo, vybuchujici granat apod.
    • 6.7.2008  12:14
    UN
    (hodnocení, komentáře)
    jaky je rozdiel v 48 fps ? nebude to vyzerat rychlejsie ako normal ?
    • 6.7.2008  11:28
    HAL
    (hodnocení, komentáře)
    48fps je bohužel hudba VELMI vzdálené budoucnosti.