Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věřte nebo ne, Harry Potter existoval už před příchodem Joanne Rowlingové. Je to obyčejný chlapec z obyčejné rodiny, jenž žije v obyčejném domě s neobyčejným obyvatelem. Ďábelský troll Torok útočí na rodinu Potterových a je to právě dospívající Harry, kdo ho musí ve fantastické rodinné komedii zastavit… (oficiální text distributora)

Recenze (38)

PeterFLJilek 

všechny recenze uživatele

Jediné, prečo som tento film dopozeral, sú efekty a masky. Zvyšok je nekvalitnou televízne sa tváriacou produkciou s hereckými výkonmi hodnými divadelného predstavenia tretej cenovej. Za to však nemôžu len herci, ale aj absolútne plytký scenár. Mal to zjavne byť horor alebo jemne hororová komédia či hororová rozprávka pre deti. Hm, už sa teším na dvojku a trojku, že ako sa dá viac pokaziť už pokazené. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Za mě osobně docela zklamání, i když je fakt, že tyhle rodinné fantasy horory moc nemusím... Hercům, hudbě ani maskám, nelze moc co vytýkat, vše jasně směřuje k tomu, aby pobavily i malého (rozuměj malé dítě) diváka... No, ale starší hororový fanda se moc nezasměje a až příliš často se bude nudit a to Troll nemá ani hodinu a půl... A co mi vadilo nejvíce je, že z celého snímku jde cítit silná inspirace Germliny a Nekonečným příběhem... ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Harry Potter:-) Troll je klasickým dílem osmdesátých let. Komediální horor plný příšerek. Ty jsou udělány dobře, i když Troll samotný působí většinou tak trochu jako dědeček s alzheimerem. A jako většina podobných filmů, v sobě nese takovu pachuť rodinného filmu, který ale i přesto pro děti není. Líbily se mi masky. Jinak film nemá moc co nabídnout. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek měl asi v 80. letech vyznívat jako horor, ale zestárnul tak, že dnes už spíše vypadá jako obyčejná strašidelná pohádka ze současnosti. Příběh postrádá logiku, obsahuje mnoho zbytečných scén, značně se přehrává a na konci filmu zůstává spousta nezodpovězených otázek. Technická vizuální stránka je samozřejmě poplatná době, ale když je děravý scénář, bezradnost tvůrců se jenom prohloubí. Určitá zábavnost patrná je i fantasy motiv, ale dnes to už jako celek prostě nevyniká. Jediná věc kde divák zbystří, je jméno otce a syna. Kdo by neznal Harryho Pottera, že? Nic naplat. Po zhlédnutí film vyšumí a upadne v zapomnění. Bohužel nemá čím by nadchl. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nepovedal by som, že je to tak zlé, až je to super. Proste je to len zlé. Divný mix temnej rodinnej rozprávky s drsnejším hororom s fantasy prvkami. Horor a fantasy k sebe majú prekvapivo blízko, tu mi ale táto kombinácia pripadala fakt zvláštna a neustále ma vyvádzala z rovnováhy; akonáhle som sa naladil na rodinný film, vyrušil ma drsnejší moment a akonáhle som si povedal, že tak je to teda asi horor, prišlo niečo infantilné. Masky boli každopádne fajn, taká stará "latextová", ručná maskérska škola. Postavy bohužiaľ nula bodov, herci plus mínus takisto. Scenár šialený. Troll zapadá do vtedajšej éry s „malými“ netvormi (Leprechaun, Critters, Ghoulies, Gremlins, Majster bábkar, Detská hra). Zároveň ho radíme medzi činžiakové horory (Kriteri 3, Candyman, Citadel, Gremlins 2). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • V pôvodnom námete od Carla Buechlera malo monštrum likvidovať obyvateľov istého obytného domu. Producent Charles Band si prial pre film priaznivešiu prístupnosť od 13 rokov (PG-13) a tak príbeh pozmenil a pridal fantasy prvky. (beso74)
  • Film bol natočený za 5 týždňov. (beso74)

Reklama

Reklama