Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věřte nebo ne, Harry Potter existoval už před příchodem Joanne Rowlingové. Je to obyčejný chlapec z obyčejné rodiny, jenž žije v obyčejném domě s neobyčejným obyvatelem. Ďábelský troll Torok útočí na rodinu Potterových a je to právě dospívající Harry, kdo ho musí ve fantastické rodinné komedii zastavit… (oficiální text distributora)

Recenze (38)

G04T 

všechny recenze uživatele

Pěknej, tradiční a oddechovej rodinnej fantasy horor. Tohle je druhej film co od Carla Buechlera vidím a tentokrát nezklamal. Velice dobře designoval masky skřetů. Hudba se skvěle hodila k filmu. Děj je sice úplně jednoduchej, ale v tom bych neviděl sebemenší problém. Celej film se odehrává prakticky v jednom domě a je vidět, jak málo stačí k tomu, aby jste natočili kvalitní a zábavnej film. Zdejší hodnocení moc nechápu, za mě 3,5*. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rodina Potterovcov sa presťahuje do nového bytu. Ich roztomilá blonďavá dcéra Wendy, ktorá je v predškolskom veku, hneď prvý deň natrafí v pivnici na podivného tvora. Zaútočí na ňu zlý, zákerný škriatok - "Troll". Je to malý, škaredý, chlpatý hnusák. Vďaka jeho magickým schopnostiam sa do nej prevtelí, posadne ju. Potom sa v nevinnej podobe malého dievčatka pustí do krutého vyčínania a realizácie svojho nekalého plánu. Rozpúta pravý trolí teror. ** ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak sice tento film nemá z „otravným“ Harry Potterem nic společného, tedy kromě jména hlavního hrdiny, ale jinak taky moc kvality nepobral. Je mi jedno zda tenhle film oslovil Rowlingovou k napsání těch srágor pro děti a našla v něm inspiraci pro svou postavu – její pojmenování. Tenhle kousek mě dokázal oslovit snad jen docela pěknými maskami trollů, které si Buechler dělal sám. Stačilo se jen spřáhnout s rodinou Bandů a světlo světa mohlo spatřit další příšerky. Žádnou pořádnou porci hrůzy a napětí zde nenajdeme, protože celý film byl natočení spíše v „humorném“ pojetí. I tak se však může film opřít o některé herecké výkony, které mu určitě hodně pomohli. Asi nejvíc mě oslovil Phil Fondacaro, jehož finální proměna neměla chybu. 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Do Trolla jsem původně nechtěl jít protože jsem viděl dříve Trolla 2, kterej byl fakt hroznej. Ale nakonec Troll 1 je super béčko na noční promítání Buechlermu chybý režisérkský um ale to si bohatě nahrabe dobrýma efektama který dělá on sám. Film je béčko odehrávající se v jednom baráku, a mě ten film prostě bavil. ()

PeterFLJilek 

všechny recenze uživatele

Jediné, prečo som tento film dopozeral, sú efekty a masky. Zvyšok je nekvalitnou televízne sa tváriacou produkciou s hereckými výkonmi hodnými divadelného predstavenia tretej cenovej. Za to však nemôžu len herci, ale aj absolútne plytký scenár. Mal to zjavne byť horor alebo jemne hororová komédia či hororová rozprávka pre deti. Hm, už sa teším na dvojku a trojku, že ako sa dá viac pokaziť už pokazené. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Režisér John Carl Buechler plánoval napísať tiež scenár k filmu, avšak pre pracovnú vyťaženosť s výrobou trikov pre iné filmy musel zo svojho zámeru upustiť. (beso74)
  • V pôvodnom námete od Carla Buechlera malo monštrum likvidovať obyvateľov istého obytného domu. Producent Charles Band si prial pre film priaznivešiu prístupnosť od 13 rokov (PG-13) a tak príbeh pozmenil a pridal fantasy prvky. (beso74)
  • Na začiatku filmu si je možné všimnúť Harryho Pottera Sr. (Michael Moriarty) so zeleno bielym klobúkom na hlave. Presne taký majú fanúšikovia španielskeho futbalového klubu Real Betis Sevilla. (beso74)

Reklama

Reklama