Reklama

Reklama

Lámači kostí

  • Česko Hurá, lamači kostí jsou tady (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Wei Chung - mladík z Toi Shanu, je odsouzen za vraždu ke čtyřem letům žaláře. Je jen náhodou, že dostane celu s jednookým staříkem - mistrem bojových umění, kterého se ve vězení každý bojí. Wei Chung ho několikrát vyprovokuje k boji, čímž si u něj získá respekt. Starý mistr mu za to těsně před popravou svěří půlku dřevěného přívěsku. Na Wei Chungovi teď je, aby se dostal z vězení a našel tu druhou. Sám netuší, že druhá polovina se nachází velice blízko… (MJMilan)

(více)

Recenze (22)

Joll 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem miloval!! Dva kořeni hubenej a tlustší utečou z vězení a začnou se učit Kung fu styl podle knížky co jim dal ve vězené jeden jednookej.Vynikající zábava a finální souboj jich 2 proti mistrovy s holí je vynikající. Lamačí kostí Rulezz!!!Doufám, že si na tento film vzpomene víc lidí, jelikož tohle byl VHSkovej evergreen. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

"Maximal pure kung-fu"!!! ... U tohoto filmu jednoznačně funguje značná nostalgie z dob VHS okopírovaných z Německa s českým monodabingem. Ale nejen tato nostalgie, ale celková kvalita snímku z něj dělá jeden z jasně nejlepších filmů svého subžánru. V podstatě 90% stopáže je jen kung-fu akce. Je to sice jen samé otloukání, všelijaké "parádičky", vychytávky než kontaktní souboje, ale pokud divák přistoupí na tuto hru, je to opravdu nářez. Všichni kaskadéři jsou v neuvěřitelné formě, některé souboje fakt berou dech, špičková kamera, prostředí, choreografie ... V rámci subžánru tomu nejde opravdu nic vytknout. Těžká konkurence Jackieho filmů ... Závěrečný souboj s týpkem s tyčí je neskutečné "peklo" !! ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bitek je spousta, ale většinou se jedná o viditelně secvičené kreace, které ani skutečné souboje příliš nepřipomínají.   Veselý pak není jen typický nescénář a neherci , ale opět mě rozesmál tzv. výcvik dle knihy, kde si ten či onen něco přečte, chvíli tančí na louce a je z něj mistr nad mistry.  Nejzajímavějším je pak až finální zúčtování s hlavním padouchem, na něhož de facto zafunguje zcela nestylový urputný styl gibona, tedy naprosto obyčejná nechoreografická pouliční mlata hlava nehlava.   Tady jsem se s ničím moc nesešel, dvě. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, iba ďalšia hongonská komediálna groteska. A ten typ filmov, v ktorom si želáte, aby hlavného hrdinu strieskali čo najskôr a najbolestivejšie. Kung fu je opäť iba cirkusovo-predvádzacie, neefektívne a nelogické, síce z neho oči nebolia, ale mozog áno. Príbeh vyzerá, ako keby ho scenáristicky zbúchali za jeden deň a to, že ma vonkoncom nechytil, je ešte eufemizmus. Lepšiaci sa záver s bohatosťou kung fu súbojov (už aj s ožratým gibonom) už nemôže zvrátiť celkový podpriemerný dojem. A ten český názov Lámači kosti som nepochopil. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Chlapík dostane vo väzení pol medailónu od jednookého santusáka s ktorým sa pobije a ten je nadšený jeho schopnosťami. Potom zdrhne aj so spoluväzňom ku ktorému je pripútaný a vydá sa hľadať druhú polovicu medailónu. O ten je samozrejme veľký záujem a tak sa naši hrdinovia budú musia furt mlátiť až z nich lietajú chlpy. A nielen s príslušníkmi klanu Čierneho Tigra ktorý prahnú po medailóne, ale v podstate s každým na koho narazia vrátane prostitútky ktorá za svoje pochybné erotické služby drzo požaduje peniaze ( a chudáka našeho hrdinu skope štýlom ktorý by som nazval "had na kolotoči" ). Skrátka, hodina a pol neustáleho kungfovania s maximálne trojminútovými pauzami. Súboje ustanú len v povinnej tréningovej sekvencii kde hrdinovia cvičia štýl Gibona podľa knihy ktorú našli v jaskyni pod koreňom. Samá akcia s choreografiou na dosť slušnej úrovni, ale ku koncu už mi to trochu liezlo na mozog. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama