Reklama

Reklama

Časem zapomenutá země

  • Velká Británie The Land That Time Forgot
Trailer

Obsahy(1)

1918. Neměcká ponorka pod velením kapitána von Schoenvortse potopí britskou nákladní loď. Zachrání se pouze několik málo pasažérů včetně bioložky Claytonové a Tylera, kteří jsou vzati na německou ponorku jako váleční zajatci. Po čase se zajatcům podaří ovládnout ponorku a vydat se směrem k americkému kontinentu. Po útoku britskou válečnou lodí je porouchán radiový přístroj a poškozeny kompasy. Ponorka se na své bludné cestě dostane až k nehostinnému ostrovu obklopenému ledem. Zkušený kapitán von Schoenvorts vzápětí potvrzuje, že se jedná o legendární tajemný ostrov Caprona, poblíž Jižního pólu. Posádka se rozhodne podzemní řekou dostat do nitra ostrova. Nalézají zde zachovalý prehistorický svět plný dravých ještěrů, zvláštních forem života a lidských tvorů na nižším vývojovém stupni. Podaří se jim polapit primitivního člověka, který jim náznakovou řečí sdělí, že v severní části ostrova se nachází surová nafta... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jednoduše taková Cesta do pravěku pro starší. Bohužel jí ani těm nemůžu doporučit. Celkově ve filmu nebyla jedinná napínavá scéna, vyjímečně nějaká trochu zajímavá a jinak jen nuda... Prvních patnáct minut je asi nejzáživnější část, sice není únos ponorky a jednotlivé přetahování o ni mezi "hodnými" a "zlými" žádná úchvatná pasáž, která by se zapsala do filmových dějin, ale to, co přijde potom, je něco šíleného. Obě skupiny se dají dohromady a spolu čelí překážkám neznámého světa, postupně proplouvají jednotlivými obdobími pravěku a poznávají stále vyvinutější lidské druhy. Na závěr nás samozřejmě nepřipraví o rádoby napínavou scénu a hodinu a půl očekávané konečné poučení a spásný nápis "Konec". Určitě to není největší shit, co jsem kdy viděla, ale aspoň s těma efektama se dalo něco udělat. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to jako malý v němčině a scény boje moderních zbraní (pušek, samopalů a dokonce lodního děla) s dinosaury na mě dělaly velký dojem. To je něco, čemu se všechny Jurské parky a podobně vždycky vyhnou, asi v rámci ekologického poselství či co. Dneska bych se tomu asi smál, ale tehdy se mi to líbilo. I konec byl takový ze života, když spojenectví mezi nepřáteli nevydrží... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek, který nejen zpracovává podobu pradávného světa před miliony let, ale také zobrazuje, jak dopadá nečekaný vpád moderního člověka na půdu Časem zapomenuté země, kam dosud lidská noha nevkročila. Na půdu, která má vlastní řád, své obyvatele a zvířata. Tady mi docela vadily scény, kde noví "dobyvatelé" bezhlavě vraždili místní dinosaury, aniž by ti na ně jakkoli útočili. Až na tyto pasáže se mi tento výlet do pravěku líbil. Inspirace Cestou do pravěku je docela možná, ale nijak mi to dojem z filmu nekazilo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem chtěl vidět ze dvou důvodů. Jednak mně zajímalo jak se tvůrci popasovali s dinosaury v předpočítačové latexové éře a také jsem chtěl vidět jak dopadlo další knižní zpracování E. R. Burroughse - mimochodem literárního tvůrce slavného Tarzana. No, na druhou otázku už asi znám odpověď. Čím lepší byl román, tím méně se mu rovnají filmová zpracování jeho dobrodružných příběhů. Zápletka v tomto filmu dává tušit, že o dobrodružství tu nebude nouze. A milovníci Cesty do pravěku, Plutonie, Ztraceného světa atd... se mohou těšit i na množství jurských ještěrek a nejen jich. Začátek celkem ušel, zejména německá ponorka byla udělaná celkem slušně a uvnitř si někdo pohrál s interiérem celkem solidně ! protože měla nejen německy po staru popsané budíky, ale dokonce měla na stěně obrázky siluet nepřátelských letounů! Oko válečného fajnšmekra toto vždy potěší. Celkem dobré byly i útoky torpéd na lodě, až potud byl film celkem trikově poplatný své době a slušný. Jinak film se neodehrává v roce 1918, ale 1916, obsah je jako už tradičně nepřesný... Ve chvilku kdy ponorka dorazí na Capronu, začne ten pravý mazec. Hned v úvodu sežere gumový plesiosaurus jednoho z osádky ponorky a pak už divák z gumového rauše nevyjde. Tohle byla prostě taková doba :-) Doba fantastických filmů o tajuplných ostrovech, drsných chlapech a sličných děvách. To se bohužel odráží i v celkové vizáži hrdinů, opravdu nevypadali jak z konce secese s těmi knírky a kotletami :-). Když kousek z filmu viděl dospívající syn, němě zíral na obrazovku a chvilku trvalo než ze sebe vypravil - proboha na co to koukáš? Bylo to ve chvíli, kdy AO posledního neandrtálce lovil dvoumetrový gumový pterodactylus. Já se bavil a věděl jistě, že dnešní youtobe generace nemá a nebude mít nikdy žádnou optikou možnost, tyhle filmy jakkoliv ohodnotit... Místy byli dinosauři zajímaví, co ale zaujalo nejvíce byly pyro efekty na závěr, kdy ostrov zachvátila sopečná činnost. V souhrnu tedy dávám za 3 barely surové nafty a vpomínám na pana mistra Karla Zemana, díky kterému bylo možné skvělou Cestu do pravěku podniknout už v roce 1955 tedy celých 20 let před Capronem ! * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvých 35 minút je absolútne špičkový vojnový triler. V nasledujúcej minúte sa ale odkryjú skoro všetky karty, zmení sa žáner a už to taká sláva nie je. Z kvalitnej napínavej "podívanej" sa stáva viac menej guilty pleasure. Ale stále nesmierne zábavné, len už zhruba z polovice na úkor tvorcov. No a to si zoberme ešte záver, kedy sa zdá všetko stratené, ale keďže strih je všemocný, tak sa jednoducho všetko vyrieši. Nakoniec som film ako celok ale Connorovi zožral. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (7)

  • Některé plakáty obsahují prvky, které se ve filmu vůbec neobjeví. Jsou to muži v potápěčských oblecích pod vodou, potápěčský zvon, rejnok a chobotnice. (Marek06)
  • Fiktivní ostrov Caprona (známý také jako Caspak) Edgara Rice Burroughse je hlavním tématem tzv. Caspak Trilogy, tedy románů The Land That Time ForgotThe People That Time Forgot a Out of Time's Abyss, které vycházely od roku 1918. Česky je k dispozici svazek Caprona, země divů, první díl českých Spisů E. R. Burroughse z roku 1926. (NinadeL)

Reklama

Reklama