Lasica & Satinský a hostia: Soirée (TV film)

• Československo

Soireé

Komedie

Československo, 1968, 95 min

Peter Mikulík

Geniálnosť dialógov L+S určite vtedy nebola vtedajšícm režimom natoľko pochopená ako dnes. Aj po 40 rokoch určite svižné a vtipné zo skoro až nemožnými herckými a komediálnými výkonmi. Soireé odštartovali sériu viacerých skvelých humorných predstavení ako "Ktosi je za dverami"(26.8.2008)

Mimořádné divadelní představení, které svým způsobem podle dostupných náznaků odstartovalo hvězdnou kariéru mimořádného klaunského dua, jež již tehdy mělo hodně za sebou. Vedle obou protagonistů si zaslouží přiměřenou pozornost tehdy mladá a krásná liptovská rodačka (narodila se ve vesnici Kráĺova Lehota, ne v Bratislavě)), zpívající herečka i hrající zpěvačka současně Zora Kolínská, prožívající tehdy zenit své pěvecké dráhy, jak na to ve své současné pamětnické reflexi na DVD upozorňuje její někdejší manžel Milan Lasica. Československé propojení české a slovenské kultury malých divadel tu dospělo k jednomu ze svých vrcholů. Tento průhled do minulosti prokazuje, že nejen Praha, ale i další česká a slovenská města žila v té době plným, tvořivým životem. Zní to jako fráze, ale přibližuje to neprávem zapomínanou špičkovou uměleckou kvalitu. Kvalitu ne konformismu, ale buřičství, provázeného únikem do pábitelského krásna.(26.10.2010)

• WANDRWALL

Pro mě především trapné, za druhé taky zase trapné, za třetí zajímavé zabývat se psyché těch, co se smějí jako kleka.(15.7.2011)

Senzační záležitost s nádherným kultivovaným humorem - všem milovníkům divadla vřele odporučam! :-)(10.10.2008)

Televizní slovenská klasika zábavných programů se zajímavou atmosférou a především se skvělým improvizačním duem Lasica-Satinský,,,,,Skvěle podaná zábava od pánů umělců,inteligentní humor,výborné komické výkony = 100 %(2.2.2012)

Byl jsem zvědav, zda bude po těch letech humor ještě fungovat a fungoval :)(9.3.2012)

Vynikajúce divadelné predstavenie v podaní L+S pretkané niekoľkými piesnami. Pokiaľ sa nemýlim tak za túto hru boli svojho času v Československu aj zakázaný. Satinský tu má trocha viac priestoru a niekedy tie vtipy ani fakt nestíhate sledovat.(4.6.2007)