Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série ve své době velmi oblíbených a úspěšných filmových grotesek s ústřední postavou Robotem Emilem, kterému se často nedaří hned realizovat své vždy nejlepší úmysly. Vždy má ale kolem sebe plejádu přátel za světa lidí (Boženku, Mílu a Karla) a zvířátek, s kterými zažívá nespočet humorných příběhů a situací. V každém díle seriálu nakonec vítězí Emílkův důvtip a dobrota, se kterou hledá společnou řeč s lidmi.
Jednotlivé díly série: 1.- Robot Emil
2.- Robot Emil Robinsonem
3.- Robot Emil v lázních
4.- Robot Emil v ráji divokých zvířat
5.- Robot Emil na horách
6.- Robot Emil a Pluto 1000
7.- Robot Emil bojuje proti špíně
8.- Jé, to byly prázdniny
9.- Robot Emil v roce 1964 (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Karlos80

všechny recenze uživatele

Tak toto přátelé není rozporuplný americký "Robot Monster", ale pravý nefalšovaný Československý Robůtek Emil. Vůbec první Československý hranný večerníček s hlavním lidským hrdinou který byl schován pod legrační maskou. Ještě o něco málo starší jak Haničinčin "Kluk a kometa". Viděl jsem jen část jediné epizody pokud se to tedy takto dá nazvat, a to právě tu se zmíněnými (shora uvedenými herci), a neříkám že to bylo špatné právě naopak docela mě to i pobavilo, a byl jsem jenom zvědavý na nějaké další epizodky. Škoda jen že až na pár archivních dokumentů typu "Teleautomat" nebo pořad věnovaný padesátiletému výročí ČT, jsem jej skoro nikde jinde neviděl a tak jsem se jich bohužel i nedočkal. Mimochodem tento v uvozovkách večerníček touhletou dobou ještě neměl stálou svoji znělku, která tuším vznikla až někdy v roce 1965. Nehodnoceno-důvod málo stálých informací, a také z nedostatku zhlédnutých epizod, které by mě dovedli a oprávňovali k nějakému ucelenému závěru. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

V 60. letech velmi oblíbený veselý dětský seriál o trošinku popleteném ale dobromyslném a přátelském robotu Emilovi (hraje Jiří Šašek) s typickou mluvou a rád si pochutnávajícím na kovových předmětech. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Během výročí 50ti let vysílání české televize byl odvysílán i jeden díl tohohle seriálu, ve kterém robot Emil vařil mýdlo. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Robot Emil. Pamatuji si jen, že jsem nechápal, proč je oblíbený. když se od nás, maličkých dětí tak liší. Asi proto jsem nevěřil v jeho dobrotu a láskyplnost a přišlo mi, že to jen předstírá. Možná mu křivdím, ale Robot Emil prostě nebyla má oblíbená postavička. Možná, že to s dětmi myslel dobře, ale více než Robota Emila jsem pozoroval tváře svých starších sester, jejich reakce na EMILOVO počínání, a ty byly spokojenější, asi proto, že byly starší a víc jeho příběhům tehdy rozuměly. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Robot Emil patril medzi prvé hrané detské televízne seriály. Hlavnou postavičkou bol roztomilý, trochu popletený, ale dobrosrdečný robot, ktorého stvárnil Jiří Šašek v naivnom komickom kostýme. Deväť večerníčkových častí sa točilo postupne v rokoch 1960 až 1964. Príbehy boli rodinne založené, komické a pre deti tej doby vysoko atraktívne, lebo v našich televíznych končinách bol príklon k žánru sci-fi netradičný. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Možná je to moje hodnocení příliš vysoké, ale... Dětem se to tehdy líbilo, bavilo je to a rozesmávalo komicky strojeným chováním robota a hlavně jeho legrační mluvou, jeho zvláštním gustem živit se šroubky, kotlíky a jinými kovovými předměty, jeho naivitou. A nikoho to nezkazilo, spíš naopak, děti se něco dozvěděly o okolním světě. Dnes takový dětský seriál chybí, mnohé večerníčky chtějí jen bavit, a to za každou cenu, často velmi, velmi stupidně. Ano, v mém hodnocení je slušná dávka nostalgie, to přiznávám. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Jen matná vzpomínka o ději, ale přetrvávající pocit, že to bylo skvělé, zvláště jeden díl na strašidelném hradě. A pak ta "mechanická" intonace když říkal: " Dal bych si šrrroubeček." ()

sator 

všechny recenze uživatele

Sem na tom vyrůstal...fňuk Seriál byl určen především dětem, ale pro svůj recesistický humor byl oblíben i dospělými. K jeho zastavení došlo když účinkující paní Frantová a pan Šúra emigrovali po roce 1968 do zámoří. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že se v českých filmových dějinách objevil robot, ale humor a styl vyprávění mi blízký rozhodně není. ()

tuntavala 

všechny recenze uživatele

7. Robot Emil bojuje proti spine  - "Kdyz odejde mejdlo z hrnce, tak uz se do nej nikdy nevrati". 8. Je to byly prazdiny - "Nakonec me vsichni obdivovali jak dobre jezdim, a jak davam pozor, abych toho konicka neshodil na zem." ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Pamatování na robota Emila.¬         Robota Emila si pamatuju z dětství ne obsahem příběhů, ale jeho postavou a té zvukovými a světelnými projevy. To vypovídá i o hodnotě seriálu: příběhy chaboučké, líbivé nátěrem lidskosti, kterou byl Emil obdařen, i když byl pouhým robotem. Zato provedení postavy bylo — na svou dobu — vysoce účinné, podařené.¬                 Kvalitu příběhů ověřil jsem si jako dospělý, pustiv si as dva díly odněkud z dostupného archivu, pravděpodobně České televize. A je to tak, jak jsem si to pamatoval.¬                 Poučné opoznámkování: uživ. Flego (13. 05. 2020). ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Robot Emil byla asi první pohádková postava, se kterou jsem se v nejútlejším dětství setkal. Vzpomínám, jak mě fascinovalo, když pojídal kovové předměty... ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Těžko říci. Notnou dobu jsem váhal, zda je to skutečně míněno jakožto parodie, či to pouze z tvorby vyplynulo, jakožto vedlejší efekt. Usoudil jsem, že tomu tak bylo zřejmě z prvního důvodu a o to lépe se mi na pak na Večerníček (dáli se tak nazývat) koukalo. I přes určitou jednoduchost byly některé věci skutečně dobře promyšleny (či nepromyšleny vzhledem k oné nerozhodnosti) tak, že se v lecčems dali nalézt různé dvojsmysly. Snad tak kvůli tomu satirického humoru dávám čtyři z pěti. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Bylo,nebylo, dávno tomu-snad první československé dětské sci-fi.A jak mu chutnalo,tehdy nedostatkové, kovové zboží všeho druhu. ()

Reklama

Reklama