Reklama

Reklama

Mladou svobodnou matku Helenu svede úspěšný a pohledný muž a ona se s ním vydá z Prahy do Vídně. Mezitím si modelingová agentura v ukrajinském Kyjevě vybere šestnáctiletou Nadju, která se s dalšími vybranými kandidátkami vydává do Spojených států. Dvanáctiletá americká turistka Annie Grayová je ve filipínské Manile unesena přímo před zraky svých rodičů. Všechny se staly obětí mocné mezinárodní sítě obchodníků s bílým masem, kterou řídí Sergej Karpovič. Po třech newyorských úmrtích mladých prostitutek z východní Evropy přesvědčí policejní agentka s ruskými kořeny Kate Morozovová velitele imigrační a celní správy Billa Meehana, aby ji najal. Slíbí mu, že bude bojovat proti tomuto druhu zločinu a že nikdy nebude litovat, že ji angažoval. (Filmbox)

(více)

Recenze (54)

peiton 

všechny recenze uživatele

Docela dobre spracovaná tematika o obchode so ženami,no zbytočne rozmazané zdlhavé,priveľa postáv,divák sa v tom stráca.Kľudne by stačila 90 minutovka a nezožierať nás dvojdielnym filmom.Mira Sorvino alias nežný kvietok v úlohe detektívky absolútne bijúce do očí,tak veľmi jej to nepasovalo.Chcelo by to drsnejší a nie barbinovský look.K filmu-miestami vás mrazí,miestami ste zhrození, koľko perverzákov behá po svete,miestami je vám zle z nasilnych sexuálnych scén a miestami sa pýtate, ci toto fakt sa deje. Nuž deje,bohužiaľ.. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Podle odhadů Mezinárodní organizace práce je na celém světe ročně obchodováno minimálně 2,45 milionů osob. Obchod s lidmi se dotýká všech kontinentů a většiny zemí. Vláda USA odhaduje, že ročně je v rámci obchodu s lidmi přes hranice přepraveno 700 000 až 2 miliony žen a dětí. Toto číslo nezahrnuje obchod s lidmi uvnitř zemí ani muže. Sedmdesát sedm procent obětí jsou ženy, devět z deseti končí jako sexuální otrokyně. Obrovský nárůst obchodu se ženami v Evropě nastal po rozpadu Sovětského svazu. Později, v důsledku válek na Balkáně, se významným centrem obchodu s lidmi staly státy bývalé Jugoslávie. Obchod s lidmi je nejrychleji rostoucí formou nucené práce a patří k nejvýnosnějším kriminálním aktivitám na Zemi - zisky jsou srovnatelné s pašováním drog a zbraní, je ale bezpečnější. Roční zisky mafie se odhadují na 8,5 až 12 miliard eur (238 mld. až 336 mld. Kč). ___ Kvalit Obchodníka se smrtí tento TV film sice nedosahuje, nicméně poskytuje dostatečně informací o tomto nejen drsném a špinavém, ale hlavně absolutně nedůstojném a ponižujícím světě nabídky a poptávky v oblasti ukojení sexuálního pudu. Jak se ukazuje, všeobecná rovnost lidské důstojnosti je stále vzdálenou utopií, jakou byla za dob Římského impéria. Lidé pořád vnitřně a čistě automaticky hodnotí toho druhého a hned ho zařazují výše nebo níže na pomyslném hierarchickém žebříčku, akorát někteří následně rozumově, nikoliv emotivně, otočí žebříček do horizontály - dál nebo blíž, kdežto někteří se stále chovají, jako kdyby se jich civilizace a etika ani nedotkla. Kdy člověk může zneužívat jiného člověka přes jeho nevůli, kdy může páchat násilí na jiném? Nezvladatelně, když neovládá své pudy a choutky. Dálkově, když nevidí důsledky svého konání. Odcizeně, když koná bezprostředně. Odcizení je hlavním mechanizmem potlačení tzv. hlasu svědomí - přírodního zákona zachování svého vlastního druhu. Aby člověk překročil tento zákon, musí označit zneužívaného za cizího, za nečlověka - vnímat ho jako nepřítele nebo jako věc. Je vidět, že tam, kde se hodnoty materiálního rázu snoubí s větším bohatstvím, je větší poptávka po lidech-věcech. Peníze vypínají vnitřní morální zákazy velmi snadně. Bohužel. ()

Reklama

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Kriminálka s nepříjemným a existujícím tématem. Ano, televizní zpracování je z toho trochu znát, ale pochybuji, že by se někomu chtělo dělat na toto téma tří hodinový kino film. Plusem je jak více lokací (Ukrajina, Praha, New York, Filipíny), tak širší záběr záběr na sexuální otroky - sekce náctiletých a sekce dětí. Nevidím důvod tento film shazovat. Děj je docela rychlý a napětí jsem tam taky našel. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Dost drsné, akorát ten stereotyp si mohli amíci odpustit, jelikož to jste občas, jako diváci, byli nevyhnutelně naštvaní na ty nesprávný lidi a na americkej všeobecnej nezájem o jiné kultury mimo jejich vlastní, který z filmu čišel pravidelně ob jednu minutu. Je to škoda, jelikož mě osobně právě tohle podkopalo jinak docela dobrý dojem z filmu a měla jsem tak co dělat, abych tomu dala ty 4 hvězdy. Nicméně i přes ta kulturní a někdy i dějová faux pas, si snímek zaslouží pozornost rozhodně větší, než se mu doposud dostalo. Ale i tak mi asi bude chvíli trvat, než se z naštvanosti pramenící z té občasné americké demence dostanu, jelikož když už si někdo vezme na program tuhle seriózní tématiku, mohl si aspoň o určitých východních a středních částech Evropy něco málo zjistit a necucat si scénář z prstu zjevně velmi inspirován stereotypní mapou světa made in USA. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Téma, spracovanie, herci( na televízny film celkom veľa známych tvárí) všetko v poriadku. Prečo to však nemohlo mať 90 minút, ale muselo to mať 2 časti a 180 minút? Jediné, čo táto nadmerná dĺžka spôsobila bola strata tempa, občasné miesta nudy a ľahké preležaniny. Veľká škoda, mohla to byť väčšia pecka, nakoniec len jemný nadpriemer. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Dievča, ktoré na začiatku filmu vyskočí z okna má na tele v azbuke chybne (bez mäkkého znaku) vytetovanú zdrobneninu mena Peter. (Laslo)
  • Slobodná mamička Helena z Prahy ukazuje novému priateľovi cestovný pas, ktorý si vybavila, aby mohla ísť za ním na výlet do Viedne. Avšak v tom čase (rok 2005) postačoval občanom Českej republiky na cestovanie po krajinách Európskej únie občiansky preukaz. (Laslo)

Reklama

Reklama