Reklama

Reklama

Slunovrat

  • USA Solstice
Trailer

Obsahy(1)

Po několika málo měsících od sebevraždy své sestry Sofie, odjíždí teenagerka Megan na letní prázdniny se svými nejlepšími přáteli. Na místě se brzy začínají dít zvláštní věci, které, jak Megan věří, připomínají přítomnost její sestry. Pokusí se s jejím duchem navázat kontakt. (Magic Box)

Recenze (104)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ničím vyjímečný, průměrný, nejen duchařský horor s dávno provařeným scénářem. Postavy ale působí vcelku sympaticky, děj je zasazen do atraktivního prostředí amerického jihu, finále, ač zpočátku docela zmatečné, bylo i trochu napínavé. Prostě průměr srovnatelný s The Messengers, a silné 2 hvězdičky. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se film táhne, ale posledních 30 minut je opravdu napětí a akce. Rozhodně se dalo na to dívat, zklamán jsem nebyl :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď v roku 1999 duo Myrick/Sánchez nakrútilo ZÁHADU BLAIR WITCH, bol z toho celý svet paf. Niektorí sa ale už vtedy pýtali, akým smerom pôjdu ďalej – predsa len, „takto“ sa predsa filmy donekonečna robiť nedajú. Ak (radšej) necháme bokom zúfalú dvojku (ktorú „len“ produkovali), jedno im treba uznať – snažia sa. Ich nasledujúce filmy síce tiež boli horory, ale ničím výnimočné (pod)priemery (UNESENÍ, HROZBA V PÚŠTI). Myrickov SLNOVRAT pravdupovediac nie je tiež žiadny zázrak. Nič, čo by sme ešte nevideli. Ale musím sa priznať, že som sa za to naňho z akéhosi tajomného dôvodu nehneval a vlastne ma poctivá žánrová atmosféra, v ktorej prekvapivo nejde o počet mŕtvych, potešila. Takisto herci neboli žiadny zázrak (najmä baby sa na seba podobali), ale neboli ani zlí, „ľakačky“ som síce čakal, ale vždy som sa naľakal, lesnú južanskú výpravu si vždy rád pozriem (ale KĽÚČ ani CANDYMAN 2 to nie je), bolo to príjemne krátke a nie vyložene hlúpe, hororových ingrediencií bolo málo, ale boli o to realistickejšie. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. I když Myrick pracuje prakticky se všemi klasickými proprietami duchařin, ani jednou se mu nepodaří diváka postrašit. A to je u horroru poměrně zásadní problém. Sice to vypadá celkem dobře, teenagerské hvězdičky se taky snaží, ale atmosféra jakoby nadobro zůstala uvězněná hluboko v bažině. Alespoň, že je hlavní hrdinka takova kočinka. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdince za podezřelých okolností zemře sestra. Nějaký čas poté jede s kamarády na prázdniny, aby se z toho vzpamatovala. Na místě se však děje cosi záhadného. Dívka má pocit, že je to její mrtvá sestra a snaží se s ní spojit... Tak to jsem zase naletěl. S vědomím, že se film odehrává u lesa, jsem si řekl, že to může stát za to, už kvůli režisérovi Danielu Myrickovi. Jenže jsem se samozřejmě splet. Pořád jsem čekal, kdy už se to rozjede, ale ono furt nic. Ještěže hlavní hrdinka byla docela kočka a celkem dobrých bylo i posledních 15 minut. Stejně jsem tu hodinu a půl proseděl se svrběním zadku. Slunovrat bych podruhé už nedal. Sterilní nuda za 4/10. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou ďaľší nový teenagerský horror. Béčkový film, ktorý je typickým príkladom aktuálnej trendovej americkej produckie. Partia mladých, krásnych študentov, príbeh plný nelogickostí (tentokrát duchársky), predvídateľné ľakačky, nasprostlé dialógy, slabé herecké výkony, klišé-réžia... Avšak puberťákovi, ktorý videl dosiaľ horrorových filmov, čo by na prstoch jednej ruky spočítal, sa to môže zdať skvelé. No horrorových gurmánov "Slunovrat" nezasýti. ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Znova niekoľkokrát videný otrepaný príbeh o zjavujúcom sa duchovi o ktorom spočiatku tušíme kto by to asi mohol byť no nie je tomu celkom tak a opäť s prekvapivým záverom ktorý vôbec neprekvapí. Podobne bezvýznamný film ako Kliatba domu slnečníc. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jediné, čím tenhle film vyniká, je naprostá všednost a průměrnost. Sice se na to dá dívat, ale jedině pokud se někdy večer budete opravdu hodně nudit a jiná zábava nebude po ruce. "Slunovrat" je zkrátka zbytečný, nepřináší vůbec nic nového a ani to staré a 100x omleté nedokáže podat dostatečně zajímavě. 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Slušná průměrná podívaná, která má dobrou zápletku, pro někoho snadno rozpoznatelnou, ale opravdu nemůžu říct, že by tu bylo něco špatně. Čistě průměrná záležitost, s několika dobrými hororovými prvky, na kterou se dá čas od času podívat. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Náhodou na video film docela dobrý. Ze začátku jsem si myslela že dle zanechávaných indícií bude hlavní hrdinkou splešťule blátivá, no ale jo, k sobotnímu poklidnému obědu nenáročná podívaná. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +pohodové obsazení, slušná atmosféra, zpracování, prostředí -je to jen duchařina, je na tom trošičku poznat, že je to určeno rovnou na video/// Příjemná duchařina. Na film jsem se těšil a hlavně na Amandu a Shawna. Po dlouhé době jsem se opravu (trošku) bál. Zaujalo mě obsazení i chování postav (přátelské). Avšak více než horor je to drama několika přátel v hororovém balení. Přesto by jste to neměli minout./// Celkem 72%/// ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem to šlo. Film je celkem v pohodě, ale jakmile nastane, nástup hlavního hrdiny začíná to bejt trochu stereotypní. Parta se baví, v noci se bojí, a takhle to jde furt. Navíc film nepostrádá neduhy jako třeba naprosto předvídatelnej konec. Nanešěstí prostředí bažin má něco do sebe. Dále mě docela sraly herci, kteří byly fakt tragičští a chování postav jakby smet. No ale abych jen nenadával tak musím pochválit výbornou hudbu a sem tam nástup atmosféry. Ale to je asi tak všechno film zapadne hodně rychle, nýbrž nedokáže vůbec ničím překvapit ani moc zaujmout. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V posledních deseti minutách filmu začal pokus o horor a pršet. Ta předešlá věta je zřejmě kravina, ovšem tou je i Slunovrat, čili stylistické zrůdnosti až tak nevadí. A to je zase zvláštní logika, protože netuším, jak může kvalita mého komentáře souviset s kvalitou filmu, ale vzhledem k tomu, že se tady vesměs čtu a směju se svým vtipům pouze já, nechám to ležet, jak to je. Pokud by náhodou někdo můj komentář četl a začal pochybovat o mém duševním zdraví a chtěl se mě na něco zeptat, tak můžu rovnou odpovědět, že psychoterapie zabírá a v Rorschachově testu opakovaně dosahuji neobvyklých výsledků! Tak ale dost, Slunovrat je skutečně zbytečný film s natolik otřepaným tématem i zpracováním, že nestálo za řeč se o něm víc rozepisovat, no. Jedna za ten déšť v lese. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Sledovatelná dvd záležitost od jednoho z tvůrců legendární Záhady Blair Witch, která mě zaujala mnohem víc než Sánchezova debilita uneseni.Myrick není vůbec špatný režisér, obsazení je sympatické, prostředí amerického jihu ucházející.Mohlo být víc lekaček a co se atmosféry týče, tak s tou je to taky poměrně na štíru, ale občas sem sebou pěkně cuknul a např. scéna v koupelně byla téměř legendární.Byl jsem spíš na lepších 2*, ale finální pointa byla velice dobrá a hodně zvedla filmu ratting.Na nudný večer s mladou po lahvince vína ideální oddychovka.55%. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Taký klasický duchársky horor, dokonca by som povedal, že jeden z tých lepších. Napriek tomu, že to nie je ktovieako originálne, musím priznať, že pointu som neodhadol a tak ma to aj celkom príjemne prekvapilo. Záhada sa odkrývala veľmi pomaly, veľa sa toho neudialo, ale nenudilo to. A narozdiel od niektorých iných to aj dávalo zmysel. Herci sú nevýrazní, ale neprekážajú a prostredie bažín je super. Tri a pol. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celkový souhrn je takový, že film není sice nic světoborného, ale je dobře propracovaným průměrným duchařským filmem, který by jste měli určitě vidět. Tajuplná atmosféra, pěkné jak filmové tak i zvukové efekty, sympatičtí herci i zajímavý, i když ne originální děj. ()

Reklama

Reklama