Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Jeden z vůbec nejlepších přírodopisných dokumentů plný krásných záběrů, které vám doslova vyrazí dech. Kamera tady funguje na 1*....záběry z ptačí perspektivy na stáda buvolů, hejna ptáků a jinou migrující zvěř jsou jak z jiného světa. Zpomalené záběry na lov bílého žraloka aj. nám zase přibližují dokonalost těchto predátorů. Víc se nebudu rozepisovat, ani tisíc slov by nepopsalo ten zážitek, to se musí vidět a vcítit se. Člověk si dnes už jen díky takovým dokumentům uvědomí křehkost planety, na které žije. Nyní si vychutnávám všechny díly na blu-ray, jehož fullHD rozlišení dává tomu všemu další punc dokonalosti. ()

džanik 

všechny recenze uživatele

Spousta originálních záběrů, úhlů pohledu (úžasný přelet nad nejvyšším vdp. světa), celá řada divokých zvířat - jejich život - se zde představuje vůbec poprvé (rodinný život irbise..). V každém díle zcela netušená přírodní představení... Uvědomíte si, že naše planeta je naprostý zázrak stvoření. Díky Bohu. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná záležitost s podmanivou atmosférou, nádhernými záběry, při kterých se tají dech, někdy i zastavuje, zároveň funguje jako zábavná i poutavá lekce biologie, hudební podmaz velice příjemný, tvůrci zaslouží veliké smeknutí klobouku za vše (čas, trpělivost, odvaha) a ode mne plný počet hvězdiček.. Krásné nahlédnutí do různých zemí a zajímavých koutů, do hloubky moří i oceánů, bylo mi potěšením a s radostí jsem hltala každý díl, jeden lepší než druhý, všechny úžasné.. ()

luczi 

všechny recenze uživatele

Zázračná planeta a zázračný David Attenborough, to je kombinace, kterou můžu kdykoliv. Nejde o dokument v pravém slova smyslu, David Attenborough nám ani neříká nic, co bychom neznali, ale ten nádherný přenos obrazů, atmosféry a poselství určený všem lidem (nikoliv úzkému okruhu vědců či zájemců) je neskutečný, velmi expresivní, emotivní a tudíž unikátní. Děkuji Davidovi, děkuji BBC, děkuji bratrům Lumièrům. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

To je nádhera! Člověku se někdy nechce ani věřit, že ještě na naší planetě existují tak pěkná a lidmi nedotčená místa. A vůbec přírodu já mám hrozně rád a tohle je krásná, divoká, úchvatná, no prostě dokonalá příroda. Tohle je naše planeta a ta nám dává život, neničme si to co je pro nás nejcennější, náš domov. Lepší dokumentární seriál o naší planetě jsem neviděl. Příroda neklame, dokonce ani na obrazovce. Stojí za to vidět v HD kvalitě na pořádné obrazovce. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Pro letecké záběry byla použita speciální vzdušná kamera se 400mm objektivem, který dokázal zaostřit na zvířata ze vzdálenosti několika kilometrů bez toho, aniž by je rušil. (3DD!3)
  • Druhá epizoda s názvem „Hory“ přináší mimo jiné i několik scén ukazujících velmi vzácné leopardy sněžné. Jde o vůbec první záběry tohoto živočišného druhu takto zblízka. Samotné natáčení těchto scén zabralo filmařům více než rok. (DaViD´82)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama