Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Příroda jako filmové plátno. Velkolepě pojatá mozaika života na naší planetě, jejímž smyslem není ani tak v úplnosti poznávat, zkoumat a objevovat jako spíš obdivovat, žasnout a fascinovat. U mě to vyhrály Pouště, Jeskyně a sekvence parazitujících hub z Džunglí. Dokument, kterého je pro TV skoro škoda. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tento fascinují a mimořádný dokumentární cyklus by měl povinně sledovat každý. Všichni by si pak možná s patřičně otevřenými ústy uvědomili, kdeže mají tu čest žít... Tohle člověk opravdu v televizi denně nevidí. Já jsem tedy na některými záběry žasl, jak tohle mohl někdo natočit. Ale jistě - nikdo jiný než David Attenborough se svým týmem. Všechna čest - tohle by nikdo jiný nesvedl! ()

Reklama

Dr.Okamura 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo mezi dokumenty. Dokonalá kombinace dlouhých záběrů nekonečných dálav, adrenalinových lovů predátorů, temných hlubin jeskyní či oceánů i zdánlivě nezajímavé rostlinné říše. Úchvatná podívaná, která díky přirozenému a originálnímu skloubení dechberoucích obrazů přírodních krajin a zvířat, skvostné hudby a jako vždy skvělého a věcného komentáře Davida Attenborougha nemá na poli přírodopisných cyklů žádnou konkurenci. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth je brán jako klasika na poli vědecko-populárních dokumentů o přírodě. Rozhodně zaslouženě, protože obsahuje řadu unikátních záběrů, je skvěle hudebně podkreslený a doplněný o sympatický komentář Davida Attenborougha. Obsahově je to z principu jasná pětka a přesto, ze současného pohledu už tahle série za špičkou malinko zaostává a je potřeba hodnotit dokument jako celek. Zejména v počátečních dílech je znát využití starých, méně kvalitních záběrů točených na klasický film a i když jsem se díval na HDDVD, tedy pravděpodobně na nejlepší dostupnou verzi, působilo použití méně kvalitních zdrojů tu a tam trochu rušivě. Nejen co do kvality obrazu, ale i na fyzické práci s kamerou. Od Planet Earth navíc nelze čekat nějaké velké zázraky, co se informační roviny týče. Je to spíš "jen" sled různých záběrů, které samy o sobě na dechberoucí podívanou stačí a skvěle se u nich relaxuje, ale přeci jen, občas bych se rád dozvěděl i víc. Víc toho, co ještě neznám. A toho bylo v Planet Earth spíše pomálu. ()

luczi 

všechny recenze uživatele

Zázračná planeta a zázračný David Attenborough, to je kombinace, kterou můžu kdykoliv. Nejde o dokument v pravém slova smyslu, David Attenborough nám ani neříká nic, co bychom neznali, ale ten nádherný přenos obrazů, atmosféry a poselství určený všem lidem (nikoliv úzkému okruhu vědců či zájemců) je neskutečný, velmi expresivní, emotivní a tudíž unikátní. Děkuji Davidovi, děkuji BBC, děkuji bratrům Lumièrům. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Každá epizoda má stopáž přibližně 58 minut, z čehož cca 10 minut připadá na informace o obtížích a zajímavostech při natáčení nejzajímavějších momentů daného dílu. U nás je však vysílána pouze první část bez přídavků. (DaViD´82)
  • Čtyřicet týmů kameramanů točilo na více než 200 různých místech po celém světě. Natáčení trvalo více než 5 let. (formelin)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama