Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Lima 

všechny recenze uživatele

V bezmezné úctě se skláním před Davidem Attenboroughem, slavným biologem a zřejmě nejvýznačnějším popularizátorem přírodopisných dokumentů, za jeho celoživotní dílo a doufám, že nás ještě oblaží spoustou takových skvostů. Zde je sice v pozici „pouhého“ scenáristy a vypravěče, tedy ne v přímé interakci se zvířaty, jak je u něho obvyklé, ale to výsledný dojem nesnižuje. Impozantní a nádherné v každé sekundě a to jsem ještě neviděl tu tolik do nebes vynášenou HD verzi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj DVD v USA $187,498,126 //počet predaných kusov 3,481,741║ __▐ Od pólu k pólu /100%/ __▐ Hory /100%/ __▐ Sladkovodný svet /95%/ __▐ Jaskyne /90%/ __▐ Púšť /90%/ __▐ Kráľovstvo ľadu /90%/ __▐ Travnaté pláne /85%/ __▐ Džungľa /%/ __▐ Plytké more /%/ __▐ Lesy mierneho pásma /%/ __▐ Hlboký oceán /%/ "Dokument čo vyrazí svojou nádherou dych!" ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Dokonale profesionálně zpracovaný dokument. Forma i obsah na jedničku. Prostě dokumentární lahoda se na něco takového dívat... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Kdysi existoval jeden poklad. Našli jste v něm lesy barev, jakými se stěží mohl pyšnit i ten nejnablýskanější smaragd, moře, před kterými safíry, tyrkysy a akvamaríny bledly a ztrácely lesk, pouště, které dávaly zapomenout na zlato, ledovce zastiňující diamanty a křišťály a bezpočet klenotů, které dotvářely velkolepost těch ostatních, protože nebylo možné odejmout nebo zničit jeden z těchto skvostů, aby to neuškodilo těm ostatním. A nikoho by nenapadlo něco takového udělat, dokud nepřišel chamtivý, nechápající a sobecký tvor, který z nějakého důvodu došel k závěru, že poklad patří jemu a on si s ním může nakládat podle vlastní úvahy. Poklad se mlčky - jinak to neuměl - snažil tomuto stvoření, které se samolibě nazvalo člověkem rozumným, naznačit, že v říši, o kterou se s pokladem dělíme, nejsme nikdo pánem a nikdo se neobejdeme bez těch druhých, ale jen málo jich zaslechlo jeho mlčenlivé volání a jen málo se snaží předat toto poselství ostatním dřív, než bude definitivně pozdě. Děkuji Davidu Attenboroughovi za to, že jedním z těchto hlasů, mluvících za ty, kteří mluvit nemohou - a když jsem dnešního večera začala slovy pana Grzimka, mohla bych jimi také skončit. Slovy o ideálech, o tom, za co stojí bojovat a co je hodné jakékoli ceny. "Většina lidí to asi bude pokládat za málo důležité. Pravděpodobně by řekli: nezasloužili si nic lepšího, proč riskují život kvůli zebrám a lvům. Lidé mají jiné ideály, pro které podle jejich názoru stojí za to zemřít: svobodu, slávu, politiku, větší hranice jejich země, vládu jejich třídy, světový názor. Statisíce padly za Napoleona i v boji proti němu. Zeptejte se ale dnešních lidí na jeho cíle, na cíle anabaptistů, husitů nebo obou stran v první světové válce. Lidé se velmi rychle nadchnou pro lidské myšlenky, ale stejně rychle také na ně zapomínají. Příroda trvá stále, dokud ji nesmyslně nezničíme." ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Záběry, které nejdou popsat slovy, nebo vyjádřit na fotkách. Vyjímečná ukázka přírody, která je do nejmenšího detailu promyšlená a dokonale zobrazená - thx pro BBC. Je neuvěřitelné jak je náš domov nádherný. The perfection in every project. Beautiful. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument pro veřejnost, podobně pojat jako Putování s dinosaury, nás především dokonale fascinuje a omráčí svými nádhernými záběry. Nad takovými vizuálními orgiemi opravdu zůstává rozum stát, jak je vůbec možné toto natočit? Komentátor vám řekne, že právě sledujete určité zvíře, jež normálně není možné spatřit i kdybyste v jeho životním prostředí strávili celý život a přitom na obrazovce právě sledujete záběr celé jeho rodinky! Ještě více, než zvířata jsem však ocenil různé přírodní úkazy jako vodopády, jeskyně, polární záře... Jistá uměleckost záběrů je prostě nepopíratelná a když se vše ještě umocní efektním zrychlením, či zpomalením, nemohu jinak než dát pět hvězdiček, třebaže dokumentový fanda nikdy nebudu. 9/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ! (tichý údiv) Opravdu přenádherný seriál se spoustou těch nejkrásnějších záběrů, které veškeré hollywoodské velkofilmy zadupou do země. Vážně jsem neměl tušení, co za bizarní havěť na naší planetě žije. Na rozdíl od mnoha podobných filmů mě tentokrát neštval ani doprovodný komentář, který je vtipný a sir Attenborough je rozený vypravěč. Síla snímku vynikne, i když si uvědomíte, co všechno museli tvůrci podstoupit, aby se jim povedl nějaký kratičký záběr (viz Diaries v bonusech). Sezení po několik týdnů na židli v afghánských horách a vyhlížení sněžného leoparda included. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokumentární cyklus BBC, který tvoří základní "mustr" pro posuzování podobné tvorby. Skvělé záběry, odborná fundovanost, originalita a pečlivost. Celkový dojem: 100 %. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherné vyobrazení přírody naší Země. Poučné a zároveň zábavné pojetí, které mě připoutá ke sledování. Určitě doporučuji a kdyby to šlo dám i deset hvězdiček :-) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Příroda jako filmové plátno. Velkolepě pojatá mozaika života na naší planetě, jejímž smyslem není ani tak v úplnosti poznávat, zkoumat a objevovat jako spíš obdivovat, žasnout a fascinovat. U mě to vyhrály Pouště, Jeskyně a sekvence parazitujících hub z Džunglí. Dokument, kterého je pro TV skoro škoda. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že pro diváky je důležitá (ne-li nejdůležitější) ta vizuální nádhera. Některé záběry jsou skutečně skvostné (nejvíc mi utkvěl skákající bílý žralok, parazitující houby na mravencích nebo třeba výlet na Angelův vodopád). Líbil se mi koncept seriálu zmapovat celou planetu. Bohužel díky tomu je to seriál skákající od jednoho k druhému i v rámci jednoho dílu. U ničeho se moc dlouho nezdržíme, jde se zase dál, informační hodnota je malá. Dějová linka se brzo okouká, jelikož všem zvířatům jde vždy jen o to se najíst a rozmnožit. S přírodou nic nenaděláme, ale seriál tento fakt neustále akcentuje a to i tím, jak se neustále soustředí na predátory a jejich lov. Asi aby to bylo zajímavější a akčnější. Taky jeden černý puntík za to, že se docela značné množství záběrů opakuje v rámci různých dílů. Smysl seriálu tkví hlavně v tom vidět v úžasném zpracování ty největší přirodní divy naší planety. A to se mu daří. Mrzela mě absence některých ikonických zvířat jako třeba goril, různých hadů, gepardů, tygr se tu objeví taky spíše omylem na pár vteřin, orangutáni byli jen zmíněni, na žirafy si taky nevzpomínám, ale možná tam chvilku byly. Naopak hodně si cením dílu o mořských hlubinách, protože dokumentů zabývající se tímhle obskurním světem je málo. A vděčím také seriálu za velkou citovou vazbu k levhartům mandžuským, jejichž smutný osud jsem začal hodně prožívat. Nejsilnější děj měla linka o tučňácích císařských. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

David Attenborough je nejlepší dokumentarista všech dob. Záměrně nepíši, že PATŘÍ MEZI nejlepší dokumentaristy, poněvadž neexistuje podobný člověk, který podá dokument s takovou monumetálností. Planeta Země je seriál o kterém konečně můžu říct, že je něco extra. Pohádková hudba se až mrazivě shoduje s obrazy a vy sleduje bez dechu vše, co se vašim očím naskytne. Ať už díl o stromech, díky němuž konečně začnu pořádně zalévat své květiny v pokoji, nebo scény z podmořských zákoutí, všechno je do detailu promyšlené a David se s tím neuvěřitelně vyhrál a vše dotáhl k dokonalosti. Třešničkou na dortu toho všeho je lahodný HD obraz, díky němuž si vše prohlédnete v perfektních barvách a třeba takový západ slunce je něco na co se nezapomíná. 100% ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

(hodnotím díl Lesy mírného pásma - tak dobrý film jsem už dlouho neviděl - možná je to nejlepší film všech dob !) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Miluju kvalitu a absolutní profesionalitu jakou BBC vkládá do svých projektů. Kéž by takové hvězdné okamžiky někdy měla i naše veřejnoprávní televize. Na blu-ray vypadá tento seriál jednoduše dokonale…v pravém smyslu slova. Od přípravy, přes nasnímání až po hudební kulisu a krasosmutný hlas p. Attenborougha. Takovýhle seriál zkrátka v naší provincii nikdy nevznikne. ()

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama