Reklama

Reklama

Epizody(11)

Země je planetou extrémů od pólu k pólu. Tento seriál detailně zkoumá extrémní prostředí od věčné temnoty antarktické zimy po nejvyšší stromy a nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Tento program, který vznikal pět let a získal mnohá ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (456)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planet Earth (Planeta Země) je dokumentární 11dílná série z produkce BBC, která ukazuje jedinečné záběry z nejexotičtějších míst naší planety, záběry které mnohdy nebyly dosud ještě zveřejněny (např. lov slona smečkou lvů). Mezi sériemi "Living Planet", Trials of Life, "Life in the Freezer", "Life of Birds", "The Private Life of Plants", "Blue Planet", "Life of Mammals", "Life in the Undergrowth" a "Life in Cold Blood" představuje Planeta Země asbsolutní špičku mezi přírodopisnými dokumenty, které lze v dnešní době shlédnout. Ani takové televizní kanály jako National Geographic, Discovery Channel, Animal Planet, Spektrum a další se v kvalitě produkovaných dokumentů nevyrovnají televizi BBC. Verdikt: 5* a 100 %. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Som velmi stastny, ze sa mi podarilo dostat k tomuto klenotu klenotov medzi dokument.filmami, a dnom co dnom si po kusku vychutnavat najkrajsie zabery sveta, ake sa kedy mohli natocit !!! Nieco tak uzastneho, okuzlujuceho, neuveritelneho, pozastavajuceho, sa len tak pokope neda vidiet nikde inde, ako tu. Moc lubim dokumentarny film...ci uz z toho pohladu, z toho zanru, alebo z tej oblasti...ale najfascinujucejsi je pre mna NATURE movieeee...A tento povazujem za TOP scenu...ktory by si podla mna nemal nechat ujst totalne ziadny smrtelnik...fakt ho odporucam kazdemu...od posukov, luzrov, az po totalnych filmovych maniakov a uznavacov akejkolvek kinematografie !!! 20 z 10,nazdar ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

---- "Všechno co skutečně potřebujeme, můžeme celkem levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Opravdu krásné věci se neprodávají vůbec. Kdykoliv můžeme hledět na východ a západ slunce, na oblaka plující po obloze, na květiny u cesty. Také do síně noci, osvětlené pravými hvězdami, se žádné vstupné neplatí." ------------ David Attenborough je pro mne ikona a frajer. Zázračná planeta je Rolls Roycem mezi přírodopisnými dokumenty. Tohle je na plnou palbu hvězd celému teamu z BBC!!! * * * * * ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V několika případech jsou tam sice použivany stejny nebo podobny záběry, jaky byly v některym jinym dílu (myslim, že v tom prvnim), ale jinak je to moooc pěkně zpracovany. Záběry na přírodu nádherny, navic je to často poučny - třeba skoro pořád se tam řiká něco jako "nenajdete nikde jinde na světě" nebo "největší na světě" nebo "tvoří 90% všeho na světě". Ale hlavně to ukazuje tu krásu přírody a všechny ty korporace a fabriky a továrny ju tak ničej, kurvy. Prostě tohle je pro milovníky přírody povinnost... Ještě tu chybí poslední díl "Planet Earth Diaries", který popisuje 4 úkoly, které si na sebe filmaři ušili: tým z vrtulníku snažící se natočit lov psů hyenových, pokusy o natočení irbise (sněžného levharta) v horách na hranicích Afghánistánu a Pákistánu, potápění mezi piraněmi, natáčení v jeskyni s horou netopýřího guana plného švábů a jiného hmyzu a na závěr hledání a pronásledování divokých velbloudů v poušti Gobi. Také zajímavé. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Taď se chviličku zamyslete a vyvolejte z paměti nejlepší dokument o přírodě jaký jste kdy viděli...máte? Tak na něj klidně můžete zapomenout, protože ve srovnání s tímhle vám to bude připadat o ničem. Zázračná planeta je famózní!!! Úchvatné záběry podkreslené strhující hudbou vás budou fascinovat každou vteřinu strávenou sledováním tohoto velkolepého díla. Smekám klobouk i s parukou. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (10)

  • Práva na vysílání zakoupily televizní stanice z více než 130 zemí (údaje ke konci roku 2007). (DaViD´82)
  • Zástupce druhu homo sapiens sapiens, nebo také jednoduše člověk, se poprvé objeví až v epizodě Jeskyně (2006). (vyfuk)

Související novinky

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

Zázračná planeta II - Live in Concert již 28. 3.

18.03.2018

Po senzačním úspěchu programu Zázračná planeta - Live in Concert se na jaře 2018 představí pokračování koncertního provedení dokumentárních přírodopisných filmů BBC - Zázračná planeta II. Na programu… (více)

Reklama

Reklama