Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento parádní dokument mne zklamal v jedné (osobní) věci: radši bych více záběrů z atraktivnějších zákoutí naší planety, jako jsou různé pralesy a džungle, než jen zhruba od šedesáté minuty sledovat poměrně nezáživné "dobrodružství vodních zvířátek". Earth je bezesporu nadmíru kvalitní dokumentární snímek, jenže co se týče mé osobní zainteresovanosti, dost jsem se u něj ke konci nudil. Přitom celé vodní téma je zde pouze jakýmsi vykřičníkem ohledně celosvětového problému černého a masového rybářství. Proto nemohu dát maximální hodnocení - stojím si za tím, že na opičky, hmyz anebo šelmy by se koukalo lépe. Jinak ale bombastický zážitek: u prvních záběrů na roztomilé lední medvědy jsem pociťoval euforickou radost, u prvního "letu" kaskadérských kačátek z hnízda stromu jsem téměř plakal štěstím nad možností spatřit podobné záběry. Celý film je napěchovaný podobnými věcmi... Chválím také za výbornou volbu vypravěče, který si k mikrofonu odskočil z velitelského můstku USS Enterprise. Nezbývá, než si sehnat podobný seriál taktéž z produkce BBC v HD kvalitě a udělat si u počítače pohodlí na dalších x hodin. P.S. Home mne okouzlil ještě více. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný dokument. Nádherné záběry suchozemských i vodních živočichů a přírody, kterou obývají. Skvěle udělaný dokument, jehož pointa stojí za zamyšlení. Hudba stála taky za to. Při putování některých zvířat za doprovodu chytlavé hudby jsem si připadal jako když koukám na Pána prstenů. Jako dokument je to naprostá bomba, ale trochu mi vadí, že je to normálně řazeno mezi filmy. Ale tak co už, toto dílo určitě zaslouží uznání. Bylo to vtipné, napínavé, roztomilé, zajímavé, dechberoucí, smutné, úchvatné, fantastické, ale hlavně to bylo takové, jaké to opravdu je. 90% ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Globální oteplování, led, pouště, tajga, medvěd, slon, lev, ryba... bla bla... Možná celá série je dobrá (jsou tu vidět prachy a technika), ale ta devadesátiminutová okleštěna verze je jedna velká nuda s jediným vtipným šestibrkým ptákem, co zametá, uklízí a udržuje si pořádek. Jinak to byl jeden z nejnudnějších a nejpovrchnějších dokumentů, který jsem doposud viděla. A to mám dokumenty o zvířatech fakt ráda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krásny dokument s nádhernými zábermi, ktorému k dokonalosti nechýba takmer nič. Ponúka nádherné obrázky pretkané peknou hudbou a dojímavé príbehy zvierat. Problém je, že podobných pekných a kvalitných dokumentov vzniklo za posledné roky viac, napr. Home, Tajomstvo oceánu... Mám rád prírodu a rád si pozrem prírodopisný film, ale od dokumentu, ktorý je v Top 20 najlepších filmov som čakal niečo mimoriadne, to som nedostal. Preto "len" 4 hviezdičky. 80% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Veškerý život na Zemi je založen na náhodě a poháněn energií Slunce.......... LEDEN - ÚNOR - lední medvědi. Probuzení a cesta za potravou. BŘEZEN - Rys může putovat za kořistí na vzdálenost stovek kilometrů. DUBEN - Mláďata a stěhovavá hejna z celé Planety se vrací....... DUBEN - Severní Arktida. Slunce nezapadá, začíná polární den. KVĚTEN - Nejkrásnější jsou rajky žijící v deštném pralese. Střídání ročních období je náhoda, bez které bychom nepřežili. Ale existují i místa na naší Planetě, kde se roční doba nestřídá. ČERVEN - Jihoafrická poušť Kalahari. Období sucha a sloni putující za vodou. Jestřábi snažící se přeletět Himaláje - nádherné a fascinující. ČERVENEC - Díky záplavám rozkvétá Afrika. Ale jsou některá zvířata, která nejsou moc nadšená, například opice. SRPEN - Pohled do oceánu a keporkaci začínající svou pouť za...potravou. ZÁŘÍ - Opět oceány a cesta 6 000 kilometrů dlouhá a opět je v tom potrava. ŘÍJEN - Připlutí velryb do polárních vod. Jejich cesta je u konce a krmení začíná. Jinde léto již končí, ale v Antarktidě právě začíná. LISTOPAD - Hnízdící tučňáci a život v Antarktidě. PROSINEC - Slunce zapadá a koloběh může pomalu začít znovu. A co jsem se dověděl ? Že lidé jsou virus této planety a je třeba nás vyhladit dřív, než tuhle Planetu zabijeme. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama