Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jaké by to asi bylo bývalo bylo, kdybychom byli bývali nebyli my lidé? Celkem kvalitní podívaná, která nutí k určitému zamyšlení. Příroda si poradí naprosto se vším, je to ale proces evoluční a né vždy musíme být s výsledkem spokojeni. Nicméně fungování přírody nikterak planetě neusnadňujeme. Po dokumentární stránce průměrný dokument ovšem velmi povedeně zpracován. Musím se opakovat. Video sekvence byly velmi krásné. Co tento film dělá v top dvacítce je my ale stejnou záhadou, jako samotná schopnost evoluce přírody. Nemůžu si přestat klást otázku jsme ve vesmíru sami? Dal bych ruku do ohně, že nejsme. Bohužel se to ale za dobu mého krátkého života zřejmě nedovím :-) ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Film, který mi připomněl časy, kdy jsem se svým dědou hltala jako malá VHS National Geographic! Tenhle film je, ale ještě nádhernější. Tak dechberoucí záběry přírody jsem viděla poprvé v životě + výborně vybraná hudba a hlas vypravěče. U části s vodopády jsem se skoro rozbrečela - nádherné, nádherné, nádherné!!5 hvězdiček...bez debat a všichni povinně pustit! ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o naší krásné planetě Zemi. Je krásný i tím, že ho nekazí ani jeden člověk. Pouze příroda, zvířata a krásné snímky. Takový estetický zážitek se u mne již dlouho nedostavil. Medvědi, sloni, gepard v souboji s antilopou, velryby a nakonec zase medvěd - chudák, co nedokáže ani ulovit mrože a nakonec neschopen obživy umírá. Vizuální zážitek srovnatelný s máločím. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano, vizuálně je to nádhera a navíc dokument nevyzní plytce - celý film je provázen poselstvím, které ale stejně většina diváků zazdí nebo si ho nevšimne. Škoda. Díky změnám klimatu spoustě druhům hrozí, že nenajdou vodu nebo potravu a zahynou. Taková migrace za jídlem taky není žádná sranda. Tak mě díky tomu napadá, že spousta lidí říká, jak se ve volné přírodě zvířata mají lépe, než v kdejaké zoo - možná jsou svobodná, ale za jakou cenu? Rozhodně bych v jejich kůži nechtěla být. Ale abych se vrátila k samotnému dokumentu; občas má zabijácké tempo a je to nezáživné. Migrace velryb, buvolů, pořád to samé dokola. Chtěla jsem se nechat unést tou nádhernou přírodou a dokonalými záběry, ale nešlo mi to a občas jsem se vážně nudila. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Uvažoval som, prečo má prírodovedný dokument takú vysokú priečku na stupnici best filmov. Spočiatku to i u mňa vyzeralo na slušných 70%, ale asi v polovici som pochopil. To hodnotenie je vysoké preto, lebo menej ako 5* človek dať jednoducho nemôže. Earth je v rámci svojho žánru absolútna špička. A pritom stačilo natáčať, čo je na našej planéte úplne bežné, každodenný život niekoľkých živočíchov a nádherné miesta, ktorými sa pohybujú. Sled vizuálnych orgazmov je doplnený stručným, ale pre mňa dostatočným množstvom faktov (presýtenie informáciami nehrozí) a ekologická agitka na konci získava hlbší rozmer, nie je však otravná ani vnucujúca, iba ukazujúca, ako to vyzerá a ako to vyzerať môže, ak sa niečo nezmení... Skutočne geniálna je scéna s gepardom a antilopu zhruba v polke filmu. Keď Jones povedal časť: "...dráma lovca a koristi...", čakal som klišoidnú naháňačku, ale to, čo som dostal, mi na hodnú chvíľu otvorilo ústa, až som ich nevládal zavrieť. TO je skutočná dráma, zahraná lepšie, než akákoľvek iná vo filmovom žánri. (90%) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama