Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je sice dokonalá a u některých (zejména leteckých) záběrů se skutečně tají dech, ale jako celek to většinou působí dost samoúčelně. Ústřední myšlenku to sice má, ale naplno se projeví až v úplném závěru, přičemž ta hodina a půl předtím jako demonstrace něčeho, co už všichni stejně dávno víme (tedy pokud nenosíme růžové brýle), působí poněkud přetaženě a i přes všudypřítomnou technickou dokonalost mě prostě chvílemi nudila. 75 % ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Krása, rozmanitost a oslňivost naší planety a její matky přírody je až zarážející, zvlášť když se natočí prostřednictvím tak magnificentních a opojných záběrů, jaké představuje seriál Planet Earth. Tento film nabízí jen jakousi "best off" výše zmiňovaného seriálu, nevím zda je za tím marketingový tah se snahou prodat po druhé již jednou natočené, či akt z dobré vůle o šíření informací o naší Zemičce i pro ty, kdož jsou líní dívat se na celý seriál, každopádně je to asi nejúžasnější dokument, který byl kdy natočen. Už jen proto, jak je zábavný a přístupný i pro nedokumentární diváky (jako jsem já). Plné hodnocení nedám tedy jen proto, že jsem vše už jednou viděl v seriálu. 8/10 ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veru naša planéta je nádherná a prináša prenádherné úkazy a scenérie. Do jedného filmu je to však obtiažne celé spracovať, hlavne ak má tak jednoduchý a pritom dôležitý názov ako Zem. Veľmi kvalitný dokument prinášajúci pohľady na našu Zem a život na nej. Priznám sa však, čakal so viac. Videl som totiž aj krajšie dokumentárne seriály, ale nájsť ten správny dokument je pre mňa obtiažne. Je ťažké na jeden ukázať, že toto je ten, ktorý vám povie viac ako niekoľko učebníc o Zemi. Naša planéta je pre mňa asi najväčší skvost vo vesmíre. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nic vykonstruovanějšího jsem v životě neviděl. Hm... do začátku vtip, haha. Velkolepé. Oproti většině záběrů z Earth vypadají jejich kolegové z narativních epických velkofilmů jako hodně chudí příbuzní. Navíc má ten film (jak je u podobných projektů pravidlem) opravdu hodně hřejivý motor a jestli v něm někdo chce hledat levicovost nebo podbízivost, měl by se nad sebou zamyslet. Fakt, že film občas zahraje na naše emoce a sympatie z něho ještě nedělá "moorovinu", zvláště v případě že to dělá tak nenásilně a nežádá nás o nic většího než o zamyšlení. Hodinka a půl uběhla jako voda a kromě nesporných estetických kvalit mě oblažila i mnoha případy velice čistého a nefalšovaného pobavení (často vedoucího k hlasitému smíchu :-). Takže nemůžu jinak 90% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama