Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

venus 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a nejunikátnější záběry, jaké jsem měla to štěstí vidět. Náročnost dokumentu se zrcadlí v každé minutě. Odměnou za nelehkou práci tvůrců je náš velký údiv, neboť nám dokázali ukázat to, co 99% populace nikdy neuvidí. Doufám, že v každém z nás zůstane vykřičník, který nás povede cestou, co nejvíce šetrnou k naší šťastné planetě. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle vizuální pecka, přece není jen o krásných obrázcích. Je také o tom, co se s planetou děje. A musím říct, že na to jde vkusně. Podle mého nezáleží na tom, jestli je za globální oteplování vinno lidstvo, nebo ne. Tak jako tak se k naší planetě chováme jako prasata, a to není v pořádku. Čím víc dětí tenhle film uvidí, tím více jich o tom třeba může přemýšlet. Alespoň nějaký pokus. Pro mě byl film zážitkem, nejen kvůli vší té nádheře, ale také kvůli pro někoho možná až krutým scénám, kdy predátoři loví svou kořist. Všechny záběry jsou vizuálně vypiplány k naporsté dokonalosti. Brodící se opice, zpomalené záběry lovícího geparda, či žraloka... Požitek, jakých se jen tak nenabažím. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Špička mezi přírodopisnými dokumenty. Jenže pokud se k filmu nachomýtnete v době, kdy už v žánru máte hodně nakoukáno, pak pro vás jen málokterá informace bude překvapivá. To je z mé strany vlastně jediná námitka, jinak nemůžu vytknout nic: super záběry, krásná hudba, velmi emotivní okamžiky... akorát mi k dokonalosti chybělo více nových poznatků. 89% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krásny dokument s nádhernými zábermi, ktorému k dokonalosti nechýba takmer nič. Ponúka nádherné obrázky pretkané peknou hudbou a dojímavé príbehy zvierat. Problém je, že podobných pekných a kvalitných dokumentov vzniklo za posledné roky viac, napr. Home, Tajomstvo oceánu... Mám rád prírodu a rád si pozrem prírodopisný film, ale od dokumentu, ktorý je v Top 20 najlepších filmov som čakal niečo mimoriadne, to som nedostal. Preto "len" 4 hviezdičky. 80% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry a úchvatná hudba vás provází cestou skrze přírodu naší planety. Seriál je sice propracovanější a nabízí mnohem víc, ale je fakt že EARTH ukáže to nejlepší a není tak náročná na čas. Jediná věc co mě trošičku mrzela byla, že jsem si nemohl vychutnat hlasový doprovod Jamese Earla "Darth Vadera" Jonese. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)

Reklama

Reklama