Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (680)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Krásný, úžasně natočený dokument, který mohu doporučit každému, kdo žije svůj život v trojúhelníku ohraničeném panelem, betonem a asfaltem. Kdo se však nebojí vylézt na čerstvý vzduch, občas se popere s medvědem nebo si zajezdí rodeo na divočákovi, tak ten z nějakých obrázků v HD rozlišení zase tak odvázaný nebude. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Je divné, že zrovna tento dokument je tady až tak přeceněný a navíc ho tu hodnotilo víc lidí, než na IMDb, což mně příjde trochu divné. Na to, aby tento snímek obsáhl celou planetu mu chybí taková celková všeobecnost, protože některá místa vidíme téměř pořád a některá prakticky vůbec a to samé i s živočichy. Tento film je nejkrásnější dokument o přírodě, jaký jsem kdy viděl, ale má značné nedostatky. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veru naša planéta je nádherná a prináša prenádherné úkazy a scenérie. Do jedného filmu je to však obtiažne celé spracovať, hlavne ak má tak jednoduchý a pritom dôležitý názov ako Zem. Veľmi kvalitný dokument prinášajúci pohľady na našu Zem a život na nej. Priznám sa však, čakal so viac. Videl som totiž aj krajšie dokumentárne seriály, ale nájsť ten správny dokument je pre mňa obtiažne. Je ťažké na jeden ukázať, že toto je ten, ktorý vám povie viac ako niekoľko učebníc o Zemi. Naša planéta je pre mňa asi najväčší skvost vo vesmíre. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je sice dokonalá a u některých (zejména leteckých) záběrů se skutečně tají dech, ale jako celek to většinou působí dost samoúčelně. Ústřední myšlenku to sice má, ale naplno se projeví až v úplném závěru, přičemž ta hodina a půl předtím jako demonstrace něčeho, co už všichni stejně dávno víme (tedy pokud nenosíme růžové brýle), působí poněkud přetaženě a i přes všudypřítomnou technickou dokonalost mě prostě chvílemi nudila. 75 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama