Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento parádní dokument mne zklamal v jedné (osobní) věci: radši bych více záběrů z atraktivnějších zákoutí naší planety, jako jsou různé pralesy a džungle, než jen zhruba od šedesáté minuty sledovat poměrně nezáživné "dobrodružství vodních zvířátek". Earth je bezesporu nadmíru kvalitní dokumentární snímek, jenže co se týče mé osobní zainteresovanosti, dost jsem se u něj ke konci nudil. Přitom celé vodní téma je zde pouze jakýmsi vykřičníkem ohledně celosvětového problému černého a masového rybářství. Proto nemohu dát maximální hodnocení - stojím si za tím, že na opičky, hmyz anebo šelmy by se koukalo lépe. Jinak ale bombastický zážitek: u prvních záběrů na roztomilé lední medvědy jsem pociťoval euforickou radost, u prvního "letu" kaskadérských kačátek z hnízda stromu jsem téměř plakal štěstím nad možností spatřit podobné záběry. Celý film je napěchovaný podobnými věcmi... Chválím také za výbornou volbu vypravěče, který si k mikrofonu odskočil z velitelského můstku USS Enterprise. Nezbývá, než si sehnat podobný seriál taktéž z produkce BBC v HD kvalitě a udělat si u počítače pohodlí na dalších x hodin. P.S. Home mne okouzlil ještě více. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější obrazy ze života všech ekosystémů Země. Tvůrcům se podařilo před diváka nastínit zásadní pravidlo - vyváženost, na Zemi vše souvisí se vším, jedno ovlivňuje druhé. Země je systém. Možná i organismus. Gaia. Neuvěřitelně plastickými makrozáběry ze světa hmyzu pak britský dokument získává na výjimečnosti... ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Pečlivě orchestrovaný trailer na život na Zemi. Krásně se na to kouká, ač je to příliš útržkovité. Normálně mě Earth naplnila nějakým štěstím, neboco, který jsem v danou chvíli docela ocenil. Jen kdybych se mohl zbavit pocitu, že můj dojem není ani tak můj, jako někoho jiného, který mi ho citlivě vnutil. Tenhle pocit podtrhuje i, např. Roverem zmíněný, apelativní závěr. Na druhou stranu, ruku na srdce: 1) radikální narušování ekosystému Země sedmi miliardama lidí, je do očí bijící logický dopad, ať už se mu říká globální oteplování nebo nukleární gerontofílie 2) co ty víš, Rovere, o nějakých teplotních cyklech? :)) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nádherné je slabé slovo! Přenádherné už se trochu blíží k tomu co jsem viděl a pociťoval. Film je prošpikovaný těmi nejúžasnějšími záběry na zvířata, rostlinstvo, ale i planetu nebo meteorologické procesy a je podbarvený krásnou orchestrální hudbou. Tohle není jen nějaký film, tohle je koncert pravdy. Žádná přetvářka, žádné hrané obličeje, prostě čistá pravda a život, jak ho dokáže napsat jen příroda. Obrovská pochvala BBC, zasloužené 18. místo na CSFD a my lidi bychom si měli uvědomit, že tu nejsme sami a snažit se odvrátit stále horší a horší podmínky pro život jak živočichů, tak i rostlinstva!!! 15/10 ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je sice dokonalá a u některých (zejména leteckých) záběrů se skutečně tají dech, ale jako celek to většinou působí dost samoúčelně. Ústřední myšlenku to sice má, ale naplno se projeví až v úplném závěru, přičemž ta hodina a půl předtím jako demonstrace něčeho, co už všichni stejně dávno víme (tedy pokud nenosíme růžové brýle), působí poněkud přetaženě a i přes všudypřítomnou technickou dokonalost mě prostě chvílemi nudila. 75 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama