Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veru naša planéta je nádherná a prináša prenádherné úkazy a scenérie. Do jedného filmu je to však obtiažne celé spracovať, hlavne ak má tak jednoduchý a pritom dôležitý názov ako Zem. Veľmi kvalitný dokument prinášajúci pohľady na našu Zem a život na nej. Priznám sa však, čakal so viac. Videl som totiž aj krajšie dokumentárne seriály, ale nájsť ten správny dokument je pre mňa obtiažne. Je ťažké na jeden ukázať, že toto je ten, ktorý vám povie viac ako niekoľko učebníc o Zemi. Naša planéta je pre mňa asi najväčší skvost vo vesmíre. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokument, který dostal o hodně vyšší rozpočet, než je obvyklé. A jako takový předkládá úžasné a dechberoucí záběry dokreslované přenádhernou (mnohdy až kýčovitou) hudbou. Nebudu zde řešit, že používání slova "úchvatné", "dechberoucí" a "jedinečné" v každé větě může být otravné, což zřejmě vypravěč nechápe. Mnohem víc mi vadily neustále opakované, nicméně absolutně nekonkrétní ekologické poučky. Navíc sledujeme jen několik zvířat, ke všemu dobře známých zvířat, o každém z nich jsme už alespoň jeden dokument viděli. Pokud tedy od dokumentu očekáváte, že se v něm dozvíte nějaké nové informace, tak na tenhle ani nekoukejte. Ukazuje známá zvířata (navíc velmi málo druhů) natáčená ve známých prostředích, dělající věci, při kterých je natočilo už mnoho jiných. Pokud ale od dokumentu čekáte hromadu úžasně nasnímaných HD záběrů, zpomalených a s vysokým kontrastem, bude to zřejmě neopakovatelný zážitek, protože těch je tu plno a já na ně valil oči. To, že jsem si z filmu ale neodnesl jediné poučení, novou informaci nebo něco, o čem bych se mohl zmínit jako o zajímavém, nejde ignorovat. To, že film prostě "vypadá dobře" je pěkné, a někomu to určitě bude stačit, ale mně ne. Ne teď. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu je sice dokonalá a u některých (zejména leteckých) záběrů se skutečně tají dech, ale jako celek to většinou působí dost samoúčelně. Ústřední myšlenku to sice má, ale naplno se projeví až v úplném závěru, přičemž ta hodina a půl předtím jako demonstrace něčeho, co už všichni stejně dávno víme (tedy pokud nenosíme růžové brýle), působí poněkud přetaženě a i přes všudypřítomnou technickou dokonalost mě prostě chvílemi nudila. 75 % ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a nejunikátnější záběry, jaké jsem měla to štěstí vidět. Náročnost dokumentu se zrcadlí v každé minutě. Odměnou za nelehkou práci tvůrců je náš velký údiv, neboť nám dokázali ukázat to, co 99% populace nikdy neuvidí. Doufám, že v každém z nás zůstane vykřičník, který nás povede cestou, co nejvíce šetrnou k naší šťastné planetě. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)

Reklama

Reklama