Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Rekapitulace různých světových biotopů, z nichž žádnému není věnována větší pozornost a o žádném se nic nového nedozvíme, ale film je díky jejich počtu dostatečně pestrý. Staví se především na překrásných obrazech; záběry na gigantická stáda, nedozírná hejna ptáků a vyskakující žraloky berou dech, stejně jako plovoucí sloni, útočící vlci a ledem se prolamující medvědi. Pohyblivá pohlednice, krásná. Ale něco na ní napsaného být mohlo... ()

Kass

všechny recenze uživatele

Překrásné obrazy. Jde ovšem jen o zkratkovitý výstřih z velkolepého, jedenáctidílného dokumentu "Planet Earth". Dokument "Earth" zjevně vznikl jen ze dvou důvodů. 1, Dostat ty úžasné scenérie na plátna kin (tzn. střihat, střihat a střihat na pro kina únosnou délku). 2, zvýšit důraz na ekologické poselství natočeného materiálu. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem se koukal na dokumenty o zvířátkách poměrně hodně a pravidelně. Earth je jejím nadprůměrným zástupcem s úžasnou vizuální stránkou, zajímavým podáním, malou informační hodnotou a hraje na ekologickou strunu. Earth ale jinak v ničem nevyniká, katarze, jakou u mě vyvolává třeba Mikrokosmos nebo Koyaanisqatsi, je hodně vzdálená a věřím, že kdybych viděl dříve seriál, půjdu u filmu o hvězdu níž. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kouzelnými obrázky zachycené dobrodružství života. Dokáže nadchnout nadherou obrazů i zvířecími osudy a současně poutavě upozornit na provázanost a křehkou rovnováhu veškerého života na zemi, ve vzduchu i ve vodě. Dokáže nevtíravě donutit k zamyšlení nad světem i sebou. Ale občas jsem měl pocit, že se až moc snaží zůstat hezkým obrázkem a proto nám jako malým dětem trochu neobratně zakrývá oči před neodvratně tragickým koncem některých příběhů. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že natočené to bylo vážně bravurně a strašně zajímavě (nejvíc mě asi šokovaly mladý kachničky mandarínský; výborně jsem si užil moje milovaný rajky). Co mě trochu rozčilovalo, bylo zaměření na velké savce, který mě prostě nikdy moc nebavili, daleko radši bych pozoroval dění v deštným pralese, než na savaně. Mluvený komentář byl často zbytečný a spíše otravný svým apelativním vyzněním (zlý lidé oteplují planetu a lední medvědi umírají - imho je to jen změna etap, nejsem odpůrcem ani zastáncem globálního oteplování, ale svádět na něj všechno mi přijde přitažený za vlasy). HUDBA: George Fenton - ta mě vyloženě otravovala svou prvoplánovostí ("zlá" hudba u útoků predátorů, "smutná" u umírání zvířátek nebo "komediální" u chudáků tučňáků). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama