Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano, vizuálně je to nádhera a navíc dokument nevyzní plytce - celý film je provázen poselstvím, které ale stejně většina diváků zazdí nebo si ho nevšimne. Škoda. Díky změnám klimatu spoustě druhům hrozí, že nenajdou vodu nebo potravu a zahynou. Taková migrace za jídlem taky není žádná sranda. Tak mě díky tomu napadá, že spousta lidí říká, jak se ve volné přírodě zvířata mají lépe, než v kdejaké zoo - možná jsou svobodná, ale za jakou cenu? Rozhodně bych v jejich kůži nechtěla být. Ale abych se vrátila k samotnému dokumentu; občas má zabijácké tempo a je to nezáživné. Migrace velryb, buvolů, pořád to samé dokola. Chtěla jsem se nechat unést tou nádhernou přírodou a dokonalými záběry, ale nešlo mi to a občas jsem se vážně nudila. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Se mnou už je to opravdu špatný, když dokáži brečet i u dokumentu. Ale copak se to dá zadržet, když vidíte tak překrásné scény naší planety s krutými osudy našich živočichů a to celé doplněné úžasnou hudbou?? Když si k tomu ještě uvědomím, že právě my máme velikou zásluhu na změnách klimatických podmínek, které stěžují už takhle těžký život všech těch nádherných zvířat, chce se mi brečet ještě víc. Earth je jedním slovem SVĚTOVÝ!! Pro mě film číslo 1 v letošní zimě :-) ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že natočené to bylo vážně bravurně a strašně zajímavě (nejvíc mě asi šokovaly mladý kachničky mandarínský; výborně jsem si užil moje milovaný rajky). Co mě trochu rozčilovalo, bylo zaměření na velké savce, který mě prostě nikdy moc nebavili, daleko radši bych pozoroval dění v deštným pralese, než na savaně. Mluvený komentář byl často zbytečný a spíše otravný svým apelativním vyzněním (zlý lidé oteplují planetu a lední medvědi umírají - imho je to jen změna etap, nejsem odpůrcem ani zastáncem globálního oteplování, ale svádět na něj všechno mi přijde přitažený za vlasy). HUDBA: George Fenton - ta mě vyloženě otravovala svou prvoplánovostí ("zlá" hudba u útoků predátorů, "smutná" u umírání zvířátek nebo "komediální" u chudáků tučňáků). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tento parádní dokument mne zklamal v jedné (osobní) věci: radši bych více záběrů z atraktivnějších zákoutí naší planety, jako jsou různé pralesy a džungle, než jen zhruba od šedesáté minuty sledovat poměrně nezáživné "dobrodružství vodních zvířátek". Earth je bezesporu nadmíru kvalitní dokumentární snímek, jenže co se týče mé osobní zainteresovanosti, dost jsem se u něj ke konci nudil. Přitom celé vodní téma je zde pouze jakýmsi vykřičníkem ohledně celosvětového problému černého a masového rybářství. Proto nemohu dát maximální hodnocení - stojím si za tím, že na opičky, hmyz anebo šelmy by se koukalo lépe. Jinak ale bombastický zážitek: u prvních záběrů na roztomilé lední medvědy jsem pociťoval euforickou radost, u prvního "letu" kaskadérských kačátek z hnízda stromu jsem téměř plakal štěstím nad možností spatřit podobné záběry. Celý film je napěchovaný podobnými věcmi... Chválím také za výbornou volbu vypravěče, který si k mikrofonu odskočil z velitelského můstku USS Enterprise. Nezbývá, než si sehnat podobný seriál taktéž z produkce BBC v HD kvalitě a udělat si u počítače pohodlí na dalších x hodin. P.S. Home mne okouzlil ještě více. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Miluju zvířata, mám rád dokumenty o nich. Lidem, kteří jim ubližují bych s radostí udělal to samé, co oni zvířatům. Tohle ovšem neukazuje na jednotlivce, ukazuje to na každého z nás. Není však v rukou jednotlivce něco změnit. Pouze společnost jako celek a osvěta by snad mohly zastavit drancování a soustavné ničení Země. Ne, nejsem Greenpeace ani nějakej pošahanej ekolog. To co se děje mě však nenechává chladným! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama