Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokument, který dostal o hodně vyšší rozpočet, než je obvyklé. A jako takový předkládá úžasné a dechberoucí záběry dokreslované přenádhernou (mnohdy až kýčovitou) hudbou. Nebudu zde řešit, že používání slova "úchvatné", "dechberoucí" a "jedinečné" v každé větě může být otravné, což zřejmě vypravěč nechápe. Mnohem víc mi vadily neustále opakované, nicméně absolutně nekonkrétní ekologické poučky. Navíc sledujeme jen několik zvířat, ke všemu dobře známých zvířat, o každém z nich jsme už alespoň jeden dokument viděli. Pokud tedy od dokumentu očekáváte, že se v něm dozvíte nějaké nové informace, tak na tenhle ani nekoukejte. Ukazuje známá zvířata (navíc velmi málo druhů) natáčená ve známých prostředích, dělající věci, při kterých je natočilo už mnoho jiných. Pokud ale od dokumentu čekáte hromadu úžasně nasnímaných HD záběrů, zpomalených a s vysokým kontrastem, bude to zřejmě neopakovatelný zážitek, protože těch je tu plno a já na ně valil oči. To, že jsem si z filmu ale neodnesl jediné poučení, novou informaci nebo něco, o čem bych se mohl zmínit jako o zajímavém, nejde ignorovat. To, že film prostě "vypadá dobře" je pěkné, a někomu to určitě bude stačit, ale mně ne. Ne teď. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Krásny dokument s nádhernými zábermi, ktorému k dokonalosti nechýba takmer nič. Ponúka nádherné obrázky pretkané peknou hudbou a dojímavé príbehy zvierat. Problém je, že podobných pekných a kvalitných dokumentov vzniklo za posledné roky viac, napr. Home, Tajomstvo oceánu... Mám rád prírodu a rád si pozrem prírodopisný film, ale od dokumentu, ktorý je v Top 20 najlepších filmov som čakal niečo mimoriadne, to som nedostal. Preto "len" 4 hviezdičky. 80% ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mě provázel neodbytný pocit, že sleduji propagační materiál na zemi, kde budeme žít život po životě. Nadšeně nám ji doporučuje Gandalf The White (nebo jiný děda), který už jí prošel a zhubl neuvěřitelných třicet kilo za šest týdnů! Tráva je tak zelené, nebe tak modré, Spectre je bezva. Aneb to už jsem někde slyšela (viděla). ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem sledoval s velkým očekáváním,protože aby uzavíral top 15 na csfd.cz,tak to musí být bomba.Pro mě to ale úplná bomba není.Nádherné zpracování,skvělé obrázky a dojemný příběh ledního medvěda.Dozvěděl jsem se i nové informace a nechybělo poselství a pár vět o globálním oteplování nakonec.S tím ale já sám určitě nic neudělám.Místama možná trochu nuda,ale na jednorázové podívání je to pěkný dokument,možná nejlepší,co jsem viděl (a to jich moc nebylo). 75 % ()

swed 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatný pohled na naši planetu. Jasně, těžko se tu dozvíte něco nového, ale o to filmu nejde. Hlavním cílem totiž bylo ukázat krásu a životní cyklus světa, jehož jsme všichni nedílnou součástí. Earth ale rozhodně není jen pasivní podívanou, z které si nic neodnesete. Při sledování jsem si naplno uvědomil, jaká komplikovaná a do každého detailu promyšlená nádhera nás tu obklopuje. P.S. Klidně bych se obešel bez mluveného komentáře. 9/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama