Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle vizuální pecka, přece není jen o krásných obrázcích. Je také o tom, co se s planetou děje. A musím říct, že na to jde vkusně. Podle mého nezáleží na tom, jestli je za globální oteplování vinno lidstvo, nebo ne. Tak jako tak se k naší planetě chováme jako prasata, a to není v pořádku. Čím víc dětí tenhle film uvidí, tím více jich o tom třeba může přemýšlet. Alespoň nějaký pokus. Pro mě byl film zážitkem, nejen kvůli vší té nádheře, ale také kvůli pro někoho možná až krutým scénám, kdy predátoři loví svou kořist. Všechny záběry jsou vizuálně vypiplány k naporsté dokonalosti. Brodící se opice, zpomalené záběry lovícího geparda, či žraloka... Požitek, jakých se jen tak nenabažím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $32,011,576Tržby Celosvetovo $108,975,160Tržby za predaj DVD v USA $15,315,009 //počet predaných kusov 866,401║ Zostrih najlepších záberov zo série BBC dokumentu Planéta Zem(Planeth Earth), jedným slovom nádhera. /100%/ ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější obrazy ze života všech ekosystémů Země. Tvůrcům se podařilo před diváka nastínit zásadní pravidlo - vyváženost, na Zemi vše souvisí se vším, jedno ovlivňuje druhé. Země je systém. Možná i organismus. Gaia. Neuvěřitelně plastickými makrozáběry ze světa hmyzu pak britský dokument získává na výjimečnosti... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Kamerove zabery z vtacej perspektivy na nasu Zem su tak neskutocne krasne, ze sa to snad neda ani opisat, proste treba vidiet. Jeden z najkrajsich dokumentarnych filmov, aky som uz dlho nevidel. Spominam si aj na BARAKU: ODYSEU ZEME (1992), ktoru som videl v kine case jej premiery a pamätam si len to, ze pocas celeho filmu tam nebol vobec ziadny komentar k tomu, co vsetko tam bolo ukazane. Viem, ze to bol vtedy zamer rezisera, urcite tam bola aj krasna hudba, ale ked sa na nieco pozeram, chcem mat k tomu aj komentar a nastastie v tomto dokumente komentar. Takze krasa... 23.10.2009 ______ Patrick Stewart - (Rozprávač) +++ James Earl Jones - (Rozprávač) +++ Hudba: George Fenton +++ ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že natočené to bylo vážně bravurně a strašně zajímavě (nejvíc mě asi šokovaly mladý kachničky mandarínský; výborně jsem si užil moje milovaný rajky). Co mě trochu rozčilovalo, bylo zaměření na velké savce, který mě prostě nikdy moc nebavili, daleko radši bych pozoroval dění v deštným pralese, než na savaně. Mluvený komentář byl často zbytečný a spíše otravný svým apelativním vyzněním (zlý lidé oteplují planetu a lední medvědi umírají - imho je to jen změna etap, nejsem odpůrcem ani zastáncem globálního oteplování, ale svádět na něj všechno mi přijde přitažený za vlasy). HUDBA: George Fenton - ta mě vyloženě otravovala svou prvoplánovostí ("zlá" hudba u útoků predátorů, "smutná" u umírání zvířátek nebo "komediální" u chudáků tučňáků). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama