Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Úžasně natočený dokument...Veliká škoda, že i režisér věří, že je to všechno náhodou...Tomu snad musí věřit opravdu jenom blázen a nebo člověk nevzdělaný!!!...Taková nádhera, všechny ty stvoření, a více jak polovina světa věří, že je to výsledek evoluce...Fíha...To už jsme tak zdegenerovaní?..."Jeho věčnou moc a božství, které jsou neviditelné, lze totiž od stvoření světa vidět, když lidé přemýšlejí o jeho díle, takže nemají výmluvu" (Bible)...Ať už dokumentu vytýkám právě podlehnutí nedokázaných důkazů, po stránce filmové hezky zpracované... ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rok 1996- to jsem jako malej prcek brečel u Earth Songu od Michaela Jacksona (tuleň+ sekyra+ prachůchtivej lovec = dětská představa o světě bez násilí v prdeli). Rok 2009- Earth, dokument o jehož kvalitách nelze pochybovat, vyvolává ve mě úplně stejný záchvěv beznaděje jako u zmiňovaného videoklipu. Sledování brilantních záběrů planety, navíc podpořené nadmíru perfektním hudebním podkresem od Berlínské filharmonie, je sice blahodárný na vaše nervy, ovšem když dojde na scénu s umírajícím ledním mědvědem, který zoufale hledá potravu, dojde vám, že zatímco vy se kocháte pohledem na zasněženou krajinu, někde daleko umírají bez vašeho svolení nevinní tvorové. To pomyšlení, že lidi celou tu krásnou planetu Zemi posrali ve prospěch našim budoucím generacím, je stejná blbost jako Churchillovo vzkaz k anglickému lidu : "Nebojte se Hitlera, je to čestný muž!". __ Ale pokud se odprostíte od těchto otázek a následných odpovědí, je Earth neuvěřitelným zážitkem (pro někoho možná životním milníkem). Je to cesta bez jakýchkoli příkras a užijete si jí o to víc, když si uvědomíte, že máte vlastně obrovský štěstí být součástí toho všeho nádhernýho! 90% ()

Reklama

frashmaker 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy o víkendech ráno malé děti koukaly na Pokémony, Digimony, a ještě možná v dobách Vegy a Magionu, jsem já sledoval převážně pořady National Geographic jak na běžícím pásu fáscinován krásami přírody. Teď jsem se těšil na neskutečné impozantní a zdrcující dílo, které zachycuje všechny krásy světa, ale dostalo se mi jen průměrného dokumentu, který kdyby dali mezi ostatními dokumenty tenkrát před 13ti lety o víkendu, tak by mi ani nepřišlo, že je něčím zvláštní a vyjímečný. Je sice hezky barevný, a sem tam jsou tam impozantni momenty a zpomalené záběry, při kterých se snad i tají dech, avšak asi jsem od nejlepšího dokumentu na csfd čekal o hodně víc... Příliš se vlekl, postrádal dramatičnost a nízká úroveň odbornosti mu taky nepřidávala. Spousta soubojů lovce a kořisti byla utnuta zrovna když se něco začlo dít a na druhou stranu záběry medvíďat, která se hrabala z nory, trvající snad 10 minut spíš ještě ironicky potlačovaly absenci zajímavých záběrů.... A rovněž mi přišlo, jako by to komentoval člověk, který slepě věří ideologii Greenpeace, ale nepozná kohouta od slimáka, než nějaký vědec.... Takže dávám za 3 a je to ještě spíše trošku slabší 3... Bohužel :( ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že natočené to bylo vážně bravurně a strašně zajímavě (nejvíc mě asi šokovaly mladý kachničky mandarínský; výborně jsem si užil moje milovaný rajky). Co mě trochu rozčilovalo, bylo zaměření na velké savce, který mě prostě nikdy moc nebavili, daleko radši bych pozoroval dění v deštným pralese, než na savaně. Mluvený komentář byl často zbytečný a spíše otravný svým apelativním vyzněním (zlý lidé oteplují planetu a lední medvědi umírají - imho je to jen změna etap, nejsem odpůrcem ani zastáncem globálního oteplování, ale svádět na něj všechno mi přijde přitažený za vlasy). HUDBA: George Fenton - ta mě vyloženě otravovala svou prvoplánovostí ("zlá" hudba u útoků predátorů, "smutná" u umírání zvířátek nebo "komediální" u chudáků tučňáků). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nádherné je slabé slovo! Přenádherné už se trochu blíží k tomu co jsem viděl a pociťoval. Film je prošpikovaný těmi nejúžasnějšími záběry na zvířata, rostlinstvo, ale i planetu nebo meteorologické procesy a je podbarvený krásnou orchestrální hudbou. Tohle není jen nějaký film, tohle je koncert pravdy. Žádná přetvářka, žádné hrané obličeje, prostě čistá pravda a život, jak ho dokáže napsat jen příroda. Obrovská pochvala BBC, zasloužené 18. místo na CSFD a my lidi bychom si měli uvědomit, že tu nejsme sami a snažit se odvrátit stále horší a horší podmínky pro život jak živočichů, tak i rostlinstva!!! 15/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama