Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rok 1996- to jsem jako malej prcek brečel u Earth Songu od Michaela Jacksona (tuleň+ sekyra+ prachůchtivej lovec = dětská představa o světě bez násilí v prdeli). Rok 2009- Earth, dokument o jehož kvalitách nelze pochybovat, vyvolává ve mě úplně stejný záchvěv beznaděje jako u zmiňovaného videoklipu. Sledování brilantních záběrů planety, navíc podpořené nadmíru perfektním hudebním podkresem od Berlínské filharmonie, je sice blahodárný na vaše nervy, ovšem když dojde na scénu s umírajícím ledním mědvědem, který zoufale hledá potravu, dojde vám, že zatímco vy se kocháte pohledem na zasněženou krajinu, někde daleko umírají bez vašeho svolení nevinní tvorové. To pomyšlení, že lidi celou tu krásnou planetu Zemi posrali ve prospěch našim budoucím generacím, je stejná blbost jako Churchillovo vzkaz k anglickému lidu : "Nebojte se Hitlera, je to čestný muž!". __ Ale pokud se odprostíte od těchto otázek a následných odpovědí, je Earth neuvěřitelným zážitkem (pro někoho možná životním milníkem). Je to cesta bez jakýchkoli příkras a užijete si jí o to víc, když si uvědomíte, že máte vlastně obrovský štěstí být součástí toho všeho nádhernýho! 90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $32,011,576Tržby Celosvetovo $108,975,160Tržby za predaj DVD v USA $15,315,009 //počet predaných kusov 866,401║ Zostrih najlepších záberov zo série BBC dokumentu Planéta Zem(Planeth Earth), jedným slovom nádhera. /100%/ ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle vizuální pecka, přece není jen o krásných obrázcích. Je také o tom, co se s planetou děje. A musím říct, že na to jde vkusně. Podle mého nezáleží na tom, jestli je za globální oteplování vinno lidstvo, nebo ne. Tak jako tak se k naší planetě chováme jako prasata, a to není v pořádku. Čím víc dětí tenhle film uvidí, tím více jich o tom třeba může přemýšlet. Alespoň nějaký pokus. Pro mě byl film zážitkem, nejen kvůli vší té nádheře, ale také kvůli pro někoho možná až krutým scénám, kdy predátoři loví svou kořist. Všechny záběry jsou vizuálně vypiplány k naporsté dokonalosti. Brodící se opice, zpomalené záběry lovícího geparda, či žraloka... Požitek, jakých se jen tak nenabažím. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry a úchvatná hudba vás provází cestou skrze přírodu naší planety. Seriál je sice propracovanější a nabízí mnohem víc, ale je fakt že EARTH ukáže to nejlepší a není tak náročná na čas. Jediná věc co mě trošičku mrzela byla, že jsem si nemohl vychutnat hlasový doprovod Jamese Earla "Darth Vadera" Jonese. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že natočené to bylo vážně bravurně a strašně zajímavě (nejvíc mě asi šokovaly mladý kachničky mandarínský; výborně jsem si užil moje milovaný rajky). Co mě trochu rozčilovalo, bylo zaměření na velké savce, který mě prostě nikdy moc nebavili, daleko radši bych pozoroval dění v deštným pralese, než na savaně. Mluvený komentář byl často zbytečný a spíše otravný svým apelativním vyzněním (zlý lidé oteplují planetu a lední medvědi umírají - imho je to jen změna etap, nejsem odpůrcem ani zastáncem globálního oteplování, ale svádět na něj všechno mi přijde přitažený za vlasy). HUDBA: George Fenton - ta mě vyloženě otravovala svou prvoplánovostí ("zlá" hudba u útoků predátorů, "smutná" u umírání zvířátek nebo "komediální" u chudáků tučňáků). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)

Reklama

Reklama