Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Globální oteplování, led, pouště, tajga, medvěd, slon, lev, ryba... bla bla... Možná celá série je dobrá (jsou tu vidět prachy a technika), ale ta devadesátiminutová okleštěna verze je jedna velká nuda s jediným vtipným šestibrkým ptákem, co zametá, uklízí a udržuje si pořádek. Jinak to byl jeden z nejnudnějších a nejpovrchnějších dokumentů, který jsem doposud viděla. A to mám dokumenty o zvířatech fakt ráda. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ano, vizuálně je to nádhera a navíc dokument nevyzní plytce - celý film je provázen poselstvím, které ale stejně většina diváků zazdí nebo si ho nevšimne. Škoda. Díky změnám klimatu spoustě druhům hrozí, že nenajdou vodu nebo potravu a zahynou. Taková migrace za jídlem taky není žádná sranda. Tak mě díky tomu napadá, že spousta lidí říká, jak se ve volné přírodě zvířata mají lépe, než v kdejaké zoo - možná jsou svobodná, ale za jakou cenu? Rozhodně bych v jejich kůži nechtěla být. Ale abych se vrátila k samotnému dokumentu; občas má zabijácké tempo a je to nezáživné. Migrace velryb, buvolů, pořád to samé dokola. Chtěla jsem se nechat unést tou nádhernou přírodou a dokonalými záběry, ale nešlo mi to a občas jsem se vážně nudila. ()

Reklama

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

8/10. Opulentní vizuální hostina pro všechny po přírodních divech tohoto světa lačnící oči. Pestrobarevný gejzír působivých snímků, záběrů z ptačí perspektivy i těch, které byly pořízeny infračervenou kamerou či pod hladinou moře. Kvalitní hudební podkreslení je samozřejmostí. Místa posud nezkažená, západní civilizací netknutá, roztodivné živočišné a rostlinné druhy, klimaticky rozdílná krajinná pásma, tajemné přírodní rituály, svým divokým způsobem krásné zákony potravního řetězce. Funguje i jako připomínka toho, že svět není jen plocha o výměře x km², po níž se běžný člověk denně pohybuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Plno lidí si stěžuje na to, že ačkoliv je tento dokument precizně odvedenou prací, nemá v top 20 co dělat. Můj názor na věc je takový, že mi je naprosto jedno, co v top 20 je. Hodnotím to co se mi líbí a v případě tohoto dokumentu je to za pět prstů na ruce. Krajina, o které se nám nesní, životy zvířat, o kterých ani nevíme a sluneční záře jak jí neznáme. To a tisíc a jeden faktů obsahuje tento dokument o té nejúžasnější planetě, jakou kdy člověk mohl potkat. Jenže za pár let si jí zničíme, a zbyde nám jenom černá díra, nebo jedno velké nic. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Uvažoval som, prečo má prírodovedný dokument takú vysokú priečku na stupnici best filmov. Spočiatku to i u mňa vyzeralo na slušných 70%, ale asi v polovici som pochopil. To hodnotenie je vysoké preto, lebo menej ako 5* človek dať jednoducho nemôže. Earth je v rámci svojho žánru absolútna špička. A pritom stačilo natáčať, čo je na našej planéte úplne bežné, každodenný život niekoľkých živočíchov a nádherné miesta, ktorými sa pohybujú. Sled vizuálnych orgazmov je doplnený stručným, ale pre mňa dostatočným množstvom faktov (presýtenie informáciami nehrozí) a ekologická agitka na konci získava hlbší rozmer, nie je však otravná ani vnucujúca, iba ukazujúca, ako to vyzerá a ako to vyzerať môže, ak sa niečo nezmení... Skutočne geniálna je scéna s gepardom a antilopu zhruba v polke filmu. Keď Jones povedal časť: "...dráma lovca a koristi...", čakal som klišoidnú naháňačku, ale to, čo som dostal, mi na hodnú chvíľu otvorilo ústa, až som ich nevládal zavrieť. TO je skutočná dráma, zahraná lepšie, než akákoľvek iná vo filmovom žánri. (90%) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama