Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, nicméně zůstává jedno velké ALE,....tento dokument by si zasloužil mnohem delší stopáž. Na konečné podobě je příliš vidět, jak tvůrci byli nuceni krátit stopáž a tak jsme svědky " jednoho rychlého sekavého přeskakování ( mezi jednotlivými pasážemi ) za druhým. Pokud si chcete užít mnohem delšího a především ucelenějšího zážitku, sáhněte raději po tomto : http://www.csfd.cz/film/228564-zazracna-planeta-planeta-zeme-planet-earth/ . Přesto se jedná o silný zážitek zasluhující si rozhodně pozornost. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Rok 1996- to jsem jako malej prcek brečel u Earth Songu od Michaela Jacksona (tuleň+ sekyra+ prachůchtivej lovec = dětská představa o světě bez násilí v prdeli). Rok 2009- Earth, dokument o jehož kvalitách nelze pochybovat, vyvolává ve mě úplně stejný záchvěv beznaděje jako u zmiňovaného videoklipu. Sledování brilantních záběrů planety, navíc podpořené nadmíru perfektním hudebním podkresem od Berlínské filharmonie, je sice blahodárný na vaše nervy, ovšem když dojde na scénu s umírajícím ledním mědvědem, který zoufale hledá potravu, dojde vám, že zatímco vy se kocháte pohledem na zasněženou krajinu, někde daleko umírají bez vašeho svolení nevinní tvorové. To pomyšlení, že lidi celou tu krásnou planetu Zemi posrali ve prospěch našim budoucím generacím, je stejná blbost jako Churchillovo vzkaz k anglickému lidu : "Nebojte se Hitlera, je to čestný muž!". __ Ale pokud se odprostíte od těchto otázek a následných odpovědí, je Earth neuvěřitelným zážitkem (pro někoho možná životním milníkem). Je to cesta bez jakýchkoli příkras a užijete si jí o to víc, když si uvědomíte, že máte vlastně obrovský štěstí být součástí toho všeho nádhernýho! 90% ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný dokument. Nádherné záběry suchozemských i vodních živočichů a přírody, kterou obývají. Skvěle udělaný dokument, jehož pointa stojí za zamyšlení. Hudba stála taky za to. Při putování některých zvířat za doprovodu chytlavé hudby jsem si připadal jako když koukám na Pána prstenů. Jako dokument je to naprostá bomba, ale trochu mi vadí, že je to normálně řazeno mezi filmy. Ale tak co už, toto dílo určitě zaslouží uznání. Bylo to vtipné, napínavé, roztomilé, zajímavé, dechberoucí, smutné, úchvatné, fantastické, ale hlavně to bylo takové, jaké to opravdu je. 90% ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Miluju zvířata, mám rád dokumenty o nich. Lidem, kteří jim ubližují bych s radostí udělal to samé, co oni zvířatům. Tohle ovšem neukazuje na jednotlivce, ukazuje to na každého z nás. Není však v rukou jednotlivce něco změnit. Pouze společnost jako celek a osvěta by snad mohly zastavit drancování a soustavné ničení Země. Ne, nejsem Greenpeace ani nějakej pošahanej ekolog. To co se děje mě však nenechává chladným! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Krása, rozmanitost a oslňivost naší planety a její matky přírody je až zarážející, zvlášť když se natočí prostřednictvím tak magnificentních a opojných záběrů, jaké představuje seriál Planet Earth. Tento film nabízí jen jakousi "best off" výše zmiňovaného seriálu, nevím zda je za tím marketingový tah se snahou prodat po druhé již jednou natočené, či akt z dobré vůle o šíření informací o naší Zemičce i pro ty, kdož jsou líní dívat se na celý seriál, každopádně je to asi nejúžasnější dokument, který byl kdy natočen. Už jen proto, jak je zábavný a přístupný i pro nedokumentární diváky (jako jsem já). Plné hodnocení nedám tedy jen proto, že jsem vše už jednou viděl v seriálu. 8/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)

Reklama

Reklama