Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jaké by to asi bylo bývalo bylo, kdybychom byli bývali nebyli my lidé? Celkem kvalitní podívaná, která nutí k určitému zamyšlení. Příroda si poradí naprosto se vším, je to ale proces evoluční a né vždy musíme být s výsledkem spokojeni. Nicméně fungování přírody nikterak planetě neusnadňujeme. Po dokumentární stránce průměrný dokument ovšem velmi povedeně zpracován. Musím se opakovat. Video sekvence byly velmi krásné. Co tento film dělá v top dvacítce je my ale stejnou záhadou, jako samotná schopnost evoluce přírody. Nemůžu si přestat klást otázku jsme ve vesmíru sami? Dal bych ruku do ohně, že nejsme. Bohužel se to ale za dobu mého krátkého života zřejmě nedovím :-) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherné záběry a úchvatná hudba vás provází cestou skrze přírodu naší planety. Seriál je sice propracovanější a nabízí mnohem víc, ale je fakt že EARTH ukáže to nejlepší a není tak náročná na čas. Jediná věc co mě trošičku mrzela byla, že jsem si nemohl vychutnat hlasový doprovod Jamese Earla "Darth Vadera" Jonese. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem se koukal na dokumenty o zvířátkách poměrně hodně a pravidelně. Earth je jejím nadprůměrným zástupcem s úžasnou vizuální stránkou, zajímavým podáním, malou informační hodnotou a hraje na ekologickou strunu. Earth ale jinak v ničem nevyniká, katarze, jakou u mě vyvolává třeba Mikrokosmos nebo Koyaanisqatsi, je hodně vzdálená a věřím, že kdybych viděl dříve seriál, půjdu u filmu o hvězdu níž. ()

hendrich6 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem sledoval s velkým očekáváním,protože aby uzavíral top 15 na csfd.cz,tak to musí být bomba.Pro mě to ale úplná bomba není.Nádherné zpracování,skvělé obrázky a dojemný příběh ledního medvěda.Dozvěděl jsem se i nové informace a nechybělo poselství a pár vět o globálním oteplování nakonec.S tím ale já sám určitě nic neudělám.Místama možná trochu nuda,ale na jednorázové podívání je to pěkný dokument,možná nejlepší,co jsem viděl (a to jich moc nebylo). 75 % ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy o víkendech ráno malé děti koukaly na Pokémony, Digimony, a ještě možná v dobách Vegy a Magionu, jsem já sledoval převážně pořady National Geographic jak na běžícím pásu fáscinován krásami přírody. Teď jsem se těšil na neskutečné impozantní a zdrcující dílo, které zachycuje všechny krásy světa, ale dostalo se mi jen průměrného dokumentu, který kdyby dali mezi ostatními dokumenty tenkrát před 13ti lety o víkendu, tak by mi ani nepřišlo, že je něčím zvláštní a vyjímečný. Je sice hezky barevný, a sem tam jsou tam impozantni momenty a zpomalené záběry, při kterých se snad i tají dech, avšak asi jsem od nejlepšího dokumentu na csfd čekal o hodně víc... Příliš se vlekl, postrádal dramatičnost a nízká úroveň odbornosti mu taky nepřidávala. Spousta soubojů lovce a kořisti byla utnuta zrovna když se něco začlo dít a na druhou stranu záběry medvíďat, která se hrabala z nory, trvající snad 10 minut spíš ještě ironicky potlačovaly absenci zajímavých záběrů.... A rovněž mi přišlo, jako by to komentoval člověk, který slepě věří ideologii Greenpeace, ale nepozná kohouta od slimáka, než nějaký vědec.... Takže dávám za 3 a je to ještě spíše trošku slabší 3... Bohužel :( ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama