Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle vizuální pecka, přece není jen o krásných obrázcích. Je také o tom, co se s planetou děje. A musím říct, že na to jde vkusně. Podle mého nezáleží na tom, jestli je za globální oteplování vinno lidstvo, nebo ne. Tak jako tak se k naší planetě chováme jako prasata, a to není v pořádku. Čím víc dětí tenhle film uvidí, tím více jich o tom třeba může přemýšlet. Alespoň nějaký pokus. Pro mě byl film zážitkem, nejen kvůli vší té nádheře, ale také kvůli pro někoho možná až krutým scénám, kdy predátoři loví svou kořist. Všechny záběry jsou vizuálně vypiplány k naporsté dokonalosti. Brodící se opice, zpomalené záběry lovícího geparda, či žraloka... Požitek, jakých se jen tak nenabažím. ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

8/10. Opulentní vizuální hostina pro všechny po přírodních divech tohoto světa lačnící oči. Pestrobarevný gejzír působivých snímků, záběrů z ptačí perspektivy i těch, které byly pořízeny infračervenou kamerou či pod hladinou moře. Kvalitní hudební podkreslení je samozřejmostí. Místa posud nezkažená, západní civilizací netknutá, roztodivné živočišné a rostlinné druhy, klimaticky rozdílná krajinná pásma, tajemné přírodní rituály, svým divokým způsobem krásné zákony potravního řetězce. Funguje i jako připomínka toho, že svět není jen plocha o výměře x km², po níž se běžný člověk denně pohybuje. ()

Reklama

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že se země otepluje, je dobře známá. Že se tak děje především kvůli lidské činnosti, to už tak průkazné není (takže bych to v tomhle filmu nemusel poslouchat v každé druhé větě). A ještě méně průkazné je to, že život na naší planetě vznikl náhodou. Na můj vkus až zbytečně mnoho jednostranně použitých slov. Ale jinak úžasné záběry, to se musí nechat. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Kouzelnými obrázky zachycené dobrodružství života. Dokáže nadchnout nadherou obrazů i zvířecími osudy a současně poutavě upozornit na provázanost a křehkou rovnováhu veškerého života na zemi, ve vzduchu i ve vodě. Dokáže nevtíravě donutit k zamyšlení nad světem i sebou. Ale občas jsem měl pocit, že se až moc snaží zůstat hezkým obrázkem a proto nám jako malým dětem trochu neobratně zakrývá oči před neodvratně tragickým koncem některých příběhů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $32,011,576Tržby Celosvetovo $108,975,160Tržby za predaj DVD v USA $15,315,009 //počet predaných kusov 866,401║ Zostrih najlepších záberov zo série BBC dokumentu Planéta Zem(Planeth Earth), jedným slovom nádhera. /100%/ ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)

Reklama

Reklama