Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jaké by to asi bylo bývalo bylo, kdybychom byli bývali nebyli my lidé? Celkem kvalitní podívaná, která nutí k určitému zamyšlení. Příroda si poradí naprosto se vším, je to ale proces evoluční a né vždy musíme být s výsledkem spokojeni. Nicméně fungování přírody nikterak planetě neusnadňujeme. Po dokumentární stránce průměrný dokument ovšem velmi povedeně zpracován. Musím se opakovat. Video sekvence byly velmi krásné. Co tento film dělá v top dvacítce je my ale stejnou záhadou, jako samotná schopnost evoluce přírody. Nemůžu si přestat klást otázku jsme ve vesmíru sami? Dal bych ruku do ohně, že nejsme. Bohužel se to ale za dobu mého krátkého života zřejmě nedovím :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nádherné je slabé slovo! Přenádherné už se trochu blíží k tomu co jsem viděl a pociťoval. Film je prošpikovaný těmi nejúžasnějšími záběry na zvířata, rostlinstvo, ale i planetu nebo meteorologické procesy a je podbarvený krásnou orchestrální hudbou. Tohle není jen nějaký film, tohle je koncert pravdy. Žádná přetvářka, žádné hrané obličeje, prostě čistá pravda a život, jak ho dokáže napsat jen příroda. Obrovská pochvala BBC, zasloužené 18. místo na CSFD a my lidi bychom si měli uvědomit, že tu nejsme sami a snažit se odvrátit stále horší a horší podmínky pro život jak živočichů, tak i rostlinstva!!! 15/10 ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokumentární zážitek o naší přírodě, různých klimatických změnách a dopadech na okolní svět a zvířat. Dále vyzdvihnu různé plynulé kamerové hrátky s časem (zpomalování a zrychlování času) či pěkné pohyby kamery do míst, kam se člověk dostat nemůže. Dokument podtrhuje i výborná hudba, která přesně pasuje do situací, které nám jsou předkládány. Velmi silný zážitek. 90% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Veškerý život na Zemi je založen na náhodě a poháněn energií Slunce.......... LEDEN - ÚNOR - lední medvědi. Probuzení a cesta za potravou. BŘEZEN - Rys může putovat za kořistí na vzdálenost stovek kilometrů. DUBEN - Mláďata a stěhovavá hejna z celé Planety se vrací....... DUBEN - Severní Arktida. Slunce nezapadá, začíná polární den. KVĚTEN - Nejkrásnější jsou rajky žijící v deštném pralese. Střídání ročních období je náhoda, bez které bychom nepřežili. Ale existují i místa na naší Planetě, kde se roční doba nestřídá. ČERVEN - Jihoafrická poušť Kalahari. Období sucha a sloni putující za vodou. Jestřábi snažící se přeletět Himaláje - nádherné a fascinující. ČERVENEC - Díky záplavám rozkvétá Afrika. Ale jsou některá zvířata, která nejsou moc nadšená, například opice. SRPEN - Pohled do oceánu a keporkaci začínající svou pouť za...potravou. ZÁŘÍ - Opět oceány a cesta 6 000 kilometrů dlouhá a opět je v tom potrava. ŘÍJEN - Připlutí velryb do polárních vod. Jejich cesta je u konce a krmení začíná. Jinde léto již končí, ale v Antarktidě právě začíná. LISTOPAD - Hnízdící tučňáci a život v Antarktidě. PROSINEC - Slunce zapadá a koloběh může pomalu začít znovu. A co jsem se dověděl ? Že lidé jsou virus této planety a je třeba nás vyhladit dřív, než tuhle Planetu zabijeme. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, nicméně zůstává jedno velké ALE,....tento dokument by si zasloužil mnohem delší stopáž. Na konečné podobě je příliš vidět, jak tvůrci byli nuceni krátit stopáž a tak jsme svědky " jednoho rychlého sekavého přeskakování ( mezi jednotlivými pasážemi ) za druhým. Pokud si chcete užít mnohem delšího a především ucelenějšího zážitku, sáhněte raději po tomto : http://www.csfd.cz/film/228564-zazracna-planeta-planeta-zeme-planet-earth/ . Přesto se jedná o silný zážitek zasluhující si rozhodně pozornost. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)

Reklama

Reklama