Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veru naša planéta je nádherná a prináša prenádherné úkazy a scenérie. Do jedného filmu je to však obtiažne celé spracovať, hlavne ak má tak jednoduchý a pritom dôležitý názov ako Zem. Veľmi kvalitný dokument prinášajúci pohľady na našu Zem a život na nej. Priznám sa však, čakal so viac. Videl som totiž aj krajšie dokumentárne seriály, ale nájsť ten správny dokument je pre mňa obtiažne. Je ťažké na jeden ukázať, že toto je ten, ktorý vám povie viac ako niekoľko učebníc o Zemi. Naša planéta je pre mňa asi najväčší skvost vo vesmíre. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Něco tak neuvěřitelně nádherného a zárověn neobyčejně smutného jsem už dlouho neviděl. Opravdu překrásné záběry z naší matičky Země podkresluje emocionálně velmi vypjatá hudba a pěkný komentář. Spousta záběrů je ze seriálu Planeta země, takže kdo ho viděl tak může být lehce zklamán, přesto je to neuvěřitelně poustavý snímek a doporučuju všem, kdo se chce podívat na nádheru, trošku uslznout, zasmát se (podle mě nejlepší scéna je, když mláďata kachen vyskakují z hnízda:) a lehce i hluboce se zamyslet. I kdyby to nebyla úplná pravda jak tu někdo píše, přece jenom se může něco pro dobro naší planety dělat... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Filmařský majstrštyk, bezesporu. Zachytit na kameru takovéto okamžiky zvířecích osudů chce nejen kumšt, ale i odvahu, nulový pud sebezáchovy a štěstí jako z loterie. Nicméně, abych toto mohl považovat za film, potřeboval bych k tomu větší provázanost jednotlivých pasáží a o kapánek více informací, které by mě mohly oslovit i jinak, než jen vizuálně. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Celou dobu mě provázel neodbytný pocit, že sleduji propagační materiál na zemi, kde budeme žít život po životě. Nadšeně nám ji doporučuje Gandalf The White (nebo jiný děda), který už jí prošel a zhubl neuvěřitelných třicet kilo za šest týdnů! Tráva je tak zelené, nebe tak modré, Spectre je bezva. Aneb to už jsem někde slyšela (viděla). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle vizuální pecka, přece není jen o krásných obrázcích. Je také o tom, co se s planetou děje. A musím říct, že na to jde vkusně. Podle mého nezáleží na tom, jestli je za globální oteplování vinno lidstvo, nebo ne. Tak jako tak se k naší planetě chováme jako prasata, a to není v pořádku. Čím víc dětí tenhle film uvidí, tím více jich o tom třeba může přemýšlet. Alespoň nějaký pokus. Pro mě byl film zážitkem, nejen kvůli vší té nádheře, ale také kvůli pro někoho možná až krutým scénám, kdy predátoři loví svou kořist. Všechny záběry jsou vizuálně vypiplány k naporsté dokonalosti. Brodící se opice, zpomalené záběry lovícího geparda, či žraloka... Požitek, jakých se jen tak nenabažím. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • V celosvětových kinech film utržil 109 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)

Reklama

Reklama