Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 1

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (679)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí záběry, nicméně zůstává jedno velké ALE,....tento dokument by si zasloužil mnohem delší stopáž. Na konečné podobě je příliš vidět, jak tvůrci byli nuceni krátit stopáž a tak jsme svědky " jednoho rychlého sekavého přeskakování ( mezi jednotlivými pasážemi ) za druhým. Pokud si chcete užít mnohem delšího a především ucelenějšího zážitku, sáhněte raději po tomto : http://www.csfd.cz/film/228564-zazracna-planeta-planeta-zeme-planet-earth/ . Přesto se jedná o silný zážitek zasluhující si rozhodně pozornost. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Špička mezi přírodopisnými dokumenty. Jenže pokud se k filmu nachomýtnete v době, kdy už v žánru máte hodně nakoukáno, pak pro vás jen málokterá informace bude překvapivá. To je z mé strany vlastně jediná námitka, jinak nemůžu vytknout nic: super záběry, krásná hudba, velmi emotivní okamžiky... akorát mi k dokonalosti chybělo více nových poznatků. 89% ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem se koukal na dokumenty o zvířátkách poměrně hodně a pravidelně. Earth je jejím nadprůměrným zástupcem s úžasnou vizuální stránkou, zajímavým podáním, malou informační hodnotou a hraje na ekologickou strunu. Earth ale jinak v ničem nevyniká, katarze, jakou u mě vyvolává třeba Mikrokosmos nebo Koyaanisqatsi, je hodně vzdálená a věřím, že kdybych viděl dříve seriál, půjdu u filmu o hvězdu níž. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Něco tak neuvěřitelně nádherného a zárověn neobyčejně smutného jsem už dlouho neviděl. Opravdu překrásné záběry z naší matičky Země podkresluje emocionálně velmi vypjatá hudba a pěkný komentář. Spousta záběrů je ze seriálu Planeta země, takže kdo ho viděl tak může být lehce zklamán, přesto je to neuvěřitelně poustavý snímek a doporučuju všem, kdo se chce podívat na nádheru, trošku uslznout, zasmát se (podle mě nejlepší scéna je, když mláďata kachen vyskakují z hnízda:) a lehce i hluboce se zamyslet. I kdyby to nebyla úplná pravda jak tu někdo píše, přece jenom se může něco pro dobro naší planety dělat... ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Miluju zvířata, mám rád dokumenty o nich. Lidem, kteří jim ubližují bych s radostí udělal to samé, co oni zvířatům. Tohle ovšem neukazuje na jednotlivce, ukazuje to na každého z nás. Není však v rukou jednotlivce něco změnit. Pouze společnost jako celek a osvěta by snad mohly zastavit drancování a soustavné ničení Země. Ne, nejsem Greenpeace ani nějakej pošahanej ekolog. To co se děje mě však nenechává chladným! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Ze všech filmů studia Disneynature získal Earth ve své době nejlepší hodnocení od kritiků. (Geriel)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama