Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Veru naša planéta je nádherná a prináša prenádherné úkazy a scenérie. Do jedného filmu je to však obtiažne celé spracovať, hlavne ak má tak jednoduchý a pritom dôležitý názov ako Zem. Veľmi kvalitný dokument prinášajúci pohľady na našu Zem a život na nej. Priznám sa však, čakal so viac. Videl som totiž aj krajšie dokumentárne seriály, ale nájsť ten správny dokument je pre mňa obtiažne. Je ťažké na jeden ukázať, že toto je ten, ktorý vám povie viac ako niekoľko učebníc o Zemi. Naša planéta je pre mňa asi najväčší skvost vo vesmíre. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Se mnou už je to opravdu špatný, když dokáži brečet i u dokumentu. Ale copak se to dá zadržet, když vidíte tak překrásné scény naší planety s krutými osudy našich živočichů a to celé doplněné úžasnou hudbou?? Když si k tomu ještě uvědomím, že právě my máme velikou zásluhu na změnách klimatických podmínek, které stěžují už takhle těžký život všech těch nádherných zvířat, chce se mi brečet ještě víc. Earth je jedním slovem SVĚTOVÝ!! Pro mě film číslo 1 v letošní zimě :-) ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Prenádherné. Vážení, toto bol audiovizuálny nárez s úchvatnými prírodnými scenériami, bez zbytočne dlhých a únavných komentárov, schopné pohladiť srdce, myseľ a zrak iba vychutnávaním si škály za sebou zoradených obrázkov. Earth ma vyslovene položil - africká divočina, podmorský svet, arktický boj o život - toto všetko a ešte viac v najpôsobivejšom dokumentárnom spektákli, aký som mala možnosť vidieť. Nepríjemná pravda od Al Gorea je zameraná na racionálne posúdenie našich možností, Earth je duchovnou a taktiež zmyslovo-upokojujúcou púťou po krásach našej planéty. Jednoznačných 5*. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Kinematografia zvieracích atrakcií. Uhranutie pohľadom na niečo, čo je normálnym okom zväčša nedostupné. Pretože aj v prípade dlhodobejšieho pohybu v biotope ľadového medveďa, tučniaka, veľryby, leva, slona, antilopy či žraloka by bežný človek sotva dokázal vidieť všetky tie ukázané úžasnosti. Zábery sú mimoriadne krásne a pôsobivé, miniepizódy zo životov rôznych zvieratiek milé, vtipné, kruté aj dojímavo slzopudné. Napriek predstavenému eko posolstvu (ľady sa topia) je to v prvom rade predstavenie série vizuálne lákavých obrázkov. A hoci ide len o kolorovaný cirkus atraktívnych záberov, netreba ho vôbec zavrhovať. Pretože cirkus v podobe "O zvieratkách nastorako" je divácky vďačný a prijateľný. Na rozdiel od zvieratiek z reálnych cirkusov, často týraných krotiteľom a následne trpiacich depresiami, pričom sú neustále priviazané hrubánskou reťazou v klietkach a minimálnych výbehoch. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle vizuální pecka, přece není jen o krásných obrázcích. Je také o tom, co se s planetou děje. A musím říct, že na to jde vkusně. Podle mého nezáleží na tom, jestli je za globální oteplování vinno lidstvo, nebo ne. Tak jako tak se k naší planetě chováme jako prasata, a to není v pořádku. Čím víc dětí tenhle film uvidí, tím více jich o tom třeba může přemýšlet. Alespoň nějaký pokus. Pro mě byl film zážitkem, nejen kvůli vší té nádheře, ale také kvůli pro někoho možná až krutým scénám, kdy predátoři loví svou kořist. Všechny záběry jsou vizuálně vypiplány k naporsté dokonalosti. Brodící se opice, zpomalené záběry lovícího geparda, či žraloka... Požitek, jakých se jen tak nenabažím. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Vybrané záběry byly pořízeny v průběhu pěti let. Společný rozpočet filmu a seriálu byl cca 47 milionů dolarů. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama